Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Opel Astra 1.2 130pk AT

De zesde generatie ondertussen van deze Astra hatchback en wat voor één. Hij verschilt enorm met zijn voorgangers en hij heeft een veel explicieter design. Getekend in Rüsselsheim en gebouwd op het Stellantis EMP2 V3 platform dat hij deelt met de DS4 en de Peugeot 308 waardoor er een groot aantal aandrijflijnen beschikbaar zijn. Ik testte de 1.2 Turbo met 130PK uit. De nieuwe Astra, een echte game changer voor Opel!

Het nieuw gezicht van de Opel Astra met het zwarte paneel vooraan, de Opel Vizor en het haakse ledlicht in de koplampen, verwijzend naar de Manta van vroeger, en geven deze Astra wat meer persoonlijkheid. Dit gezicht vind je ook op de Moka en de nieuwe Crossland. Ook wat nieuw is bij Opel is de nerf die over de motorkap loopt en achteraan in het derde stoplicht terugkomt. Deze Astra is ook 5 cm breder en 5 cm lager bij moeder aarde wat hem een stoerder uiterlijk geeft. Nog een leuk detail: achter het achterste zijruitje is er een designelement dat verwijst naar de vroegere Kadett. De vleugelvormige achterlichten, welke hij ook deelt met de Sports Tourer, geven deze wagen een strakke look en met de adaptieve Intelli-Lux LED Matrix-koplampen krijg je een klare blik op de weg.

Het interieur is even origineel als de buitenkant en is uitgevoerd met twee schermen recht voor je met een zwarte omkasting. Opel noemt het “pure panel” wat moet lijken op één heel groot scherm dat modern aanvoelt. Het infotainment scherm kan je personaliseren met widgets en voor de essentiële functies zijn er fysieke knoppen die mooi op het dashboard zijn geïntegreerd. De Astra is 4m40 lang en heeft een koffer inhoud van 422 liter. Dankzij een optimale geluidsdemping hoor je binnenin bijna geen storende omgevingsgeluiden wat het vertoeven in deze wagen nog prettiger maakt.

Ik had de 1.2 Turbo 3 cilinder met 130PK benzine getest met een automatische 8 trap versnellingsbak. Deze Astra is ook verkrijgbaar in een 1.5 diesel, een E Hybrid 180PK, een GSe Hybrid met 225PK en in 2023 een volledige elektrische Opel Astra-e. Ik heb de Ultimate versie getest, deze begint vanaf 35 850€ incl BTW. Daarnaast zijn er ook nog andere versies beschikbaar. De wagen heeft een dynamisch en sportief rijgedrag. De motor geeft een goed compromis tussen verbruik en rijprestatie met een gemiddeld verbruik van 6,2 liter/100km.

Eigen ervaring

Deze Opel Astra heeft mij aangenaam verrast met zijn knap design en karaktervol uiterlijk. Een wagen die dynamisch en comfortabel rijdt en met een automatische versnellingsbak die vlot schakelt. Dit in een modern interieur met goede geluidsdemping en een infotainment dat je naar jouw wensen kan personaliseren. Zelfs het Head-up display kan je instellen naar jouw keuze. De blinkende zwarte details in het interieur zijn mooi, maar hierop staan vlug vuile vingers en is nogal krasgevoelig.

PLUS

  • Knappe wagen
  • Rijgedrag
  • Verbruik

    MIN

  • Bedieningsknoppen op dashboard reageerden niet altijd correct

De Fiat Grande Panda

De Fiat Grande Panda FIAT is een van de oudste autofabrikanten ter wereld en kent een rijke geschiedenis met bijzondere prestaties en records. Het merk

Lees verder »

Hongqi EH7

Hongqi EH7 Hongqi, het prestigieuze automerk dat exclusief verkrijgbaar is bij Hedin Automotive, brengt dit najaar de EH7 sedan naar België. De volledig elektrische EH7

Lees verder »