Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Abarth treedt het electrische tijdperk in: De Nieuwe Abarth 500e

De Nieuwe Abarth 500e is de meest responsieve en opwindende Abarth in de stad en de snelste en leukste in de voorsteden. Kortom, “More Abarth than EVer”. De elektrische architectuur presteert beter dan de benzineversie dankzij een betere gewichtsverdeling, een geoptimaliseerd koppel en een bredere wielbasis en spoorbreedte.

Elektriciteit is de perfecte technologie om het rijplezier te verhogen en de acceleratie, het evenwicht, de stabiliteit en het rijgedrag te verbeteren. Kortom, voor Abarth betekent elektrificatie meer rijplezier. Elektrificatie staat niet alleen synoniem voor de zoektocht naar groenere oplossingen, maar ook met intens, puur en hardcore genot aan boord van de wagen.

Er is maar één reden om een elektrische Abarth te produceren: het streven naar de allerbeste prestaties. Dit doel wordt door Abarth al meer dan 73 jaar nagestreefd met scherpe, adrenalineverhogende race-ervaring. Abarth is altijd synoniem geweest voor prestaties, competitie, sensatie en een houding die mensen sinds 1949 heeft bewogen. Vandaag vernieuwt de Scorpione de uitdaging met een revolutionair model dat de prestaties naar ongekende nieuwe hoogten tilt, in overeenstemming met de essentie van Carlo Abarth’s leven en zijn mantra: “Ga sneller dan gisteren. Win meer”.

Nieuwe Abarth 500e: “More Abarth than EVer”

De Nieuwe Abarth 500e is een echte Abarth en is zelfs “More Abarth than EVer”, met een onverschrokken, speelse maar gedurfde stijl en een spannende rijervaring met evenveel plezier! De nieuwe Scorpione, die prestaties, elektrisch vermogen, stijl en een krachtig nieuw geluid combineert, zet geavanceerde technologie om in adrenaline en duurzaamheid in prestaties. Dankzij de elektrische architectuur en een betere gewichtsverdeling, een beter koppel en een bredere wielbasis en spoorbreedte is de Nieuwe Abarth 500e sneller en opwindender in de stad en in de voorsteden, waardoor de beste prestaties gegarandeerd zijn.

De Nieuwe Abarth 500e is uitgerust met een krachtige 42 kWh batterij, wat zich vertaalt in 113kW/154pk, en combineert de prestaties van de Scorpione met de innovatie van elektrische mobiliteit. Voor je het weet accelereert hij in slechts 7 seconden van 0 naar 100 km/u. Hij heeft de beste acceleratie in zijn klasse en produceert tegelijkertijd geen uitstoot.

Oplaadsnelheid

Om de oplaadtijd te minimaliseren is de New Abarth 500e uitgerust met het 85 kW snellaadsysteem om de batterij van de auto zeer snel op te laden en eindeloos plezier te garanderen. Het duurt bijvoorbeeld minder dan 5 minuten om een energiereserve op te bouwen die voldoende is voor uw dagelijkse kilometers (ongeveer 40 km), minder dan de tijd die nodig is om uw volgende bestemming te kiezen. Als je haast hebt, kun je met snelladen in slechts 35 minuten 80% van de batterij opladen.

Abarth blijft brullen: de meeslepende geluidservaring van de Nieuwe Abarth 500e

Voor Abarth is geluid altijd belangrijk geweest. Meer dan een technische functie is het een creatief instrument geworden om een kenmerkende en speelse stijl uit te drukken. Bovendien is het Abarth-geluid altijd synoniem geweest met plezier en opwinding – een belangrijke en onderscheidende factor die speciaal is ontworpen om alle diepe emoties te bieden die elke Abarth-liefhebber zoekt bij het rijden in een Abarth. 

De Nieuwe Abarth 500e is de eerste en enige stadsauto die kan worden uitgerust met de geluidsgenerator, voor wie de Abarth-signatuur – het onnavolgbare Abarth “gebrul” – niet wil opgeven. De geluidsgenerator begeleidt de prestaties van de motor en reproduceert getrouw het geluid van een Abarth-benzinemotor.

De geluidsgenerator kan in- of uitgeschakeld worden wanneer de auto stilstaat.

Nieuwe Abarth 500e: nieuwe stijlelementen voor een gedurfde en opvallende sportieve look

Nieuwe designelementen geven de Nieuwe Abarth 500e een unieke maar gedurfde stijl. Het nieuwe gemoderniseerde en geëlektrificeerde logo van Scorpione maakt zijn debuut op de Nieuwe Abarth 500e en loodst het merk een nieuw tijdperk binnen. En het is niet “zomaar een handtekening”; het is de combinatie van prestaties en innovatie, plezier en duurzaamheid. De Nieuwe Abarth 500e onderscheidt zich door zijn kenmerkende, high-performance en gedurfde sportstyling en is opgedragen aan hen die nooit opgeven om van een rit een plezierige ervaring te maken. 

Stijl en sportiviteit komen volledig tot uiting aan boord van de Nieuwe Abarth 500e, zoals blijkt uit een aantal details: van de donkere sfeer van de stijlen en de dakbekleding tot de nieuwe Poison Blue band voor het opklappen van de voorstoelen. De afwisseling van edele materialen en sportievere designelementen zorgt voor een unieke en exclusieve combinatie in dit marktsegment.

Nieuwe Abarth 500e Scorpionissima : een rijkelijk uitgeruste lanceringseditie

De Nieuwe Abarth 500e Scorpionissima, die zijn debuut maakt, is een exclusieve, rijkelijk uitgeruste en verleidelijke beperkte lanceringseditie – de allereerste elektrische Abarth. Hij wordt in slechts 1.949 exemplaren geproduceerd, een aantal dat een eerbetoon is aan het geboortejaar van het merk, en is de perfecte synthese tussen exclusiviteit en sportiviteit.Hij is leverbaar in berline- en cabrioletuitvoering en wordt aangeboden in de nieuwe kleuren Acid Green of Poison Blue. Het is de perfecte synthese van exclusiviteit en sportiviteit.

Een geheel nieuwe aankoopervaring

De klantervaring van de Nieuwe Abarth 500e zal papierloos, online en intuïtief zijn, wat in lijn is met de strategie van het merk van eenvoud en klanttevredenheid. Klanten krijgen vanaf de eerste klik de smaak van de geblokte vlag te pakken. Het duurt slechts enkele minuten om een keuze te maken en een auto te reserveren.

De nieuwe online aankoopervaring start op 22 november, met de Nieuwe Abarth 500e Scorpionissima. Een exclusieve voorreserveringsfase van één maand is gereserveerd voor leden van de Abarth “Scorpionship” gemeenschap, als speciale beloning voor hun inzet voor de co-creatie van de Nieuwe 500e via het “Performance creators” online project.

De nieuwe Abarth 500e reserveren of verder ontdekken kan je via deze link.

De nieuwe Audi A5-modellen

De nieuwe Audi A5-modellen Met de nieuwe A5-familie begint Audi aan het volgende hoofdstuk van zijn succesvolle geschiedenis in het middenklassesegment. De nieuwe Audi A5-familie

Lees verder »

ID.Buzz Lange wielbasis & GTX

ID.Buzz Lange wielbasis & GTX Het ID.Buzz is een wereldwijd uniek elektrisch voertuig – een designicoon en een allround talent tegelijk. Volkswagen Bedrijfsvoertuigen breidt en

Lees verder »