Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

MINI John Cooper Works E op Goodwood Festival of Speed

Het MINI John Cooper Works E prototype markeert een belangrijke mijlpaal als het allereerste elektrische MINI John Cooper Works-model. Met een opvallend ontwerp en een geavanceerde elektrische aandrijflijn belichaamt dit prototype MINI’s toewijding aan innovatie en elektromobiliteit.

De MINI John Cooper Works E, die later dit jaar zijn wereldpremière viert, vertegenwoordigt een gedurfde stap in de evolutie van MINI, waarbij het rijke erfgoed van het merk wordt gecombineerd met geavanceerde technologie. Het toekomstige John Cooper Works-gamma zal zowel benzine- als volledig elektrische modellen omvatten.

Als knipoog naar MINI’s historische overwinning van de Mini Cooper S tijdens de Rallye Monte Carlo van 1964, 60 jaar geleden, is de raceauto voorzien van een opvallende camouflage ontworpen door het MINI Design Team, en het ‘37’-logo, ter herdenking van deze mijlpaal. Dit embleem is een eerbetoon aan MINI’s rijke autosporttraditie.

De dynamische première op het Goodwood Festival of Speed ​​biedt een glimp van de toekomst van krachtige elektrische voertuigen, waarbij MINI’s iconische ontwerp en technische bekwaamheid worden getoond. Fans en autoliefhebbers kunnen een onvergetelijke demonstratie verwachten van de capaciteiten van de MINI John Cooper Works E PROtotype terwijl hij de uitdagende heuvelklim aanpakt.

Het Goodwood Festival of Speed ​​wordt gehouden gedurende vier dagen van 11 tot en met 14 juli 2024.