Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Kort getest: Škoda Kodiaq RS

Met Škoda Kodiaq 1.5 Tsi konden we al eerder uitgebreid proefrijden,daarom is het nu hoog tijd om de meest sportieve en snelste Kodiaq uit het gamma aan een test te onderwerpen, nl de Kodiaq RS.

De Škoda Kodiaq RS is de krachtigste versie die je kan bestellen, hiervoor ruilde men de 2.0 biturbo 240pk dieselversie uit de vorige generatie om en plaatste men de 2.0 TSI van 245pk en 370Nm van het moederhuis in de neus. Het geheel wordt vervolledigd met de standaard 7-traps DSG bak en wordt het vermogen gestuurd naar de 4 wielen.

Dankzij deze switch van motorisatie heeft de grootste SUV van Skoda momenteel 5pk extra, combineer dit met zijn afslankingskuur van 65kg en je merkt meteen de extra dynamiek die hij daardoor krijgt. Een sprintje van 0 naar 100 doet hij in amper 6,5 tellen en de topsnelheid tikt hij aan bij 234 km/h. Ga je vlot op het gas dan klimt het verbruik makkelijk richting 10 liter en meer.

Maar in tegenstelling tot wat deze cijfers aantonen van hoe leuk de Škoda Kodiaq RS wel is, is het een wagen die niet meteen uitnodigt om sportief te rijden. Enerzijds om het verbruik wat in toom te houden maar anderzijds ook omdat hij ondanks de sportieve aanpassingen een ruime SUV blijft die bijna 2 ton weegt.

De sportzetels doen het voortreffelijk en brengen de sportieve toets mee in het interieur, zij aan zij met de carbon details op het dashboard. Verder is er buiten de RS logo’s in het interieur niet veel te merken dat je in de meest sportieve versie van de Škoda Kodiaq RS zit. Achteraan kan de Kodiaq optioneel zelfs met 7 zitplaatsen uitgerust worden, deze optionele extra 3e zitrij kost je 1110€ extra en kan volledig weggeklapt worden onder de dubbele vlakke laadvloer die met 835 liter heel ruim is.  Dat het Kessy keyless acces en go met alarmsysteem je een extra 265€ kost is spijtig als je de topversie van de Kodiaq in huis haalt. De vele simply clever features die standaard komen zijn dan weer uitmuntend.

De catalogusprijs voor de Škoda Kodiaq RS begint bij 62.640€ en wordt zo al vrij compleet geleverd, onze testwagen met wat extra opties strandde op een prijs van 67.481€.

Conclusie

De Škoda Kodiaq RS is een ruime gezinswagen waar je probleemloos tot een zevenkoppig gezin mee kan vervoeren. Een nette SUV met een sportieve uitstraling die zeker in het Race Blue een mooie verschijning is maar toch een sportieve rijbeleving ontbreekt en vrij duur is in aankoop als verbruik.

PLUS

  • Interieurruimte
  • Simply clever integraties
  • Kofferruimte
  • Comfortabele vering

MIN

  • Hoge verbruik
  • Velgen met plastic afwerking
  • Prijs

Nieuwe Mazda CX-80

Nieuwe Mazda CX-80 De volledig nieuwe Mazda CX-80 is een nieuw topmodel voor Mazda, ontwikkeld om de gevestigde premiummerken op de Europese markt uit te

Lees verder »

Nieuwe Citroën C3 Aircross

Nieuwe Citroën C3 Aircross Citroën onthult de eerste beelden van de geheel nieuwe C3 Aircross, die met de C3 hatchback dezelfde designidentiteit, belofte van ruimte

Lees verder »

Nissan Qashqai facelift (2024)

Nissan Qashqai facelift (2024) De nieuwe Nissan Qashqai oogt nog moderner en dynamischer dankzij zijn opgefriste design. De voorkant is grondig aangepakt om een opvallende

Lees verder »

De nieuwe Lexus NX Overtrail

De nieuwe Lexus NX Overtrail Met de Overtrail-uitvoering introduceert Lexus een nieuwe versie van zijn NX, een middelgrote luxe SUV met een doelgericht, premium imago dankzij speciale

Lees verder »
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp