Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Polestar’s elektrische roadster concept wordt Polestar 6

Polestar, het Zweedse elektrische performance autobedrijf, bevestigt dat de Polestar elektrische roadster in productie zal gaan.  De productieauto wordt naar verwachting in 2026 gelanceerd als de ‘Polestar 6 elektrische performance roadster’. Geïnteresseerde klanten in alle actieve Polestarmarkten kunnen vanaf 16 augustus 2022 online een buildslot reserveren.

“Door de overweldigende reacties van consumenten en pers, hebben we besloten om deze verbluffende roadster in productie te brengen en ik ben enrom enthousiast dat dit in vervulling gaat,” zegt Thomas Ingenlath, CEO van Polestar. “De Polestar 6 is een perfecte combinatie van krachtige elektrische prestaties en de sensatie van frisse lucht met het open dak.”

De elektrische roadster, die in maart in Los Angeles werd onthuld als de Polestar O₂, bouwt voort op het design, de technologie en de duurzaamheidsambities van de Polestar Precept en toont de visie van het merk op toekomstige sportwagens.

De hardtopcabriolet zal worden gebouwd op Polestar’s op maat gemaakte platform van gelijmd aluminium. Doordat hij intern gefabriceerd wordt, zal hij beschikken over de krachtige 800-Volt elektrische architectuur dat al werd bevestigd voor de Polestar 5. Die omvat een vermogen van maximaal 650 kW (884 pk), een dubbele motor aandrijflijn van 900 Nm, een beoogde sprinttijd van 0-100 km/u van 3,2 seconden en een topsnelheid van 250 km/u. 

Om de lancering te vieren, zullen er 500 genummerde exemplaren worden geproduceerd van een speciale ‘LA Concept’-versie – de ‘Polestar 6 LA Concept edition’ -. Ze zullen exclusief voorzien zijn van het unieke ‘Sky’ blauwe exterieur, een licht lederen interieur en unieke 21-inch wielen van het originele Polestar O₂-concept.

De productiebevestiging gaat vooraf aan de deelname van Polestar met zijn elektrische roadster-concept aan de Pebble Beach Concours d’Elegance en ‘The Quail, A Motorsports Gathering’ evenementen tijdens de Monterey Car Week in Californië, van 18 tot 21 augustus 2022.

Verdere technische details en bevestigingen van specificaties zullen worden vrijgegeven naarmate de productieauto gerealiseerd wordt, in aanloop van de verwachte lancering in 2026.

Voor meer informatie en om een buildslot te reserveren, ga naar polestar.com/polestar-6.

Eerste tests 911 Hybrid

Eerste tests 911 Hybrid Ontwikkeling van de eerste 911 met hybride aandrijving succesvol afgerond. Uitgebreide tests in het stadsverkeer, op landwegen en op het circuit

Lees verder »

De nieuwe Volkswagen California

De nieuwe Volkswagen California De California is dé iconische camper. Na meer dan 280.000 exemplaren van deze bestseller te hebben gebouwd presenteert Volkswagen Commercial Vehicles

Lees verder »

De nieuwe Lancia Ypsilon

De nieuwe Lancia Ypsilon Na de officiële presentatie van de NIEUWE LANCIA YPSILON EDIZIONE LIMITATA CASSINA in februari, is dit opnieuw een belangrijke dag in

Lees verder »