Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

De nieuwe ID.7 GTX

Twee weken geleden onthulde Volkswagen de nieuwe ID.7, een zuiver elektrische berline voor de hogere middenklasse. De meest dynamische modelvariant, de ID.7 GTX, zal snel volgen en beleeft zijn wereldpremière in de nazomer. De langeafstandsberline, die kan schermen met de nieuwste motorgeneratie van de ID.-modellen, vierwielaandrijving met dubbele motor en talrijke sportieve designelementen, wordt een hoogwaardige sportberline. Het nieuwe GTX-model zal worden voorgesteld op de IAA Mobility in München (05-10 september 2023).

Zwart en rood staan voor GTX

In het interieur zorgen contrasterende rode GTX-stiknaden op de stoelen, het instrumentenpaneel en de deuren voor een hoogwaardige afwerking. Het koetswerkdesign wordt gekenmerkt door glanzend zwarte elementen. Samen met de standaard zwarte dakkleur en de verdonkerde ruiten geven ze de toekomstige ID.7 GTX een krachtige en tegelijkertijd onafhankelijke uitstraling.

GTX – afgestemd op efficiëntie en rijplezier

De vierwielaandrijving met dubbele motor wordt bij de ID.7 GTX net als bij de eerdere ID.4 en ID.5 GTX op intelligente wijze aangestuurd door de Vehicle Dynamics Manager. De door Volkswagen zelf ontwikkelde software is gericht op een optimale mix van efficiëntie, dynamisme en rijstabiliteit. De Vehicle Dynamics Manager stuurt echter niet alleen de motor aan, maar ook alle rem-, stuur- en chassisregelsystemen, naargelang het gekozen rijprofiel. Het chassis en de stuurinrichting van de berline werden ingrijpend verbeterd op basis van het modulaire platform voor elektrische aandrijving (MEB) en bieden naargelang het gekozen rijprofiel een brede waaier aan configuraties die het comfort of de sportiviteit benadrukken. De ID.7 GTX onderstreept daarmee zijn rol als topmodel van de ID.-familie.

Succesformule

Het sportieve productmerk GTX, dat de zuiver elektrische prestatiemodellen van Volkswagen aanduidt, maakt sinds twee jaar deel uit van de VW-portfolio. De dynamische wagens verenigen elektrische mobiliteit met duurzaamheid en intelligente sportiviteit. Het dynamische design benadrukt bovendien het bijzondere karakter en de herkenningswaarde van de hoogwaardige GTX-modellen.

Jeep Avenger

Jeep Avenger Nog maar net geïntroduceerd en onmiddellijk  ‘’Auto van het jaar 2023” en “Beste gezins-SUV” , zo maakt de eerste volledige Jeep Avenger een

Lees verder »

Toyota BZ4X Style FWD

Toyota BZ4X Style FWD Deze keer testen we de nieuwe Toyota BZ4X Style FWD. Qua looks een beetje een buitenbeentje. Ik zag hem al op

Lees verder »