Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Nissan e-4ORCE-vierwielaandrijving reageert in 0,0001 seconde

 Met een reactietijd van slechts 0,0001 seconden is de e-4ORCE-technologie van Nissan sneller dan een oogwenk. De ongeëvenaarde precisie en ultrasnelle respons maken de e-4ORCE een ideale keuze voor wie op zoek is naar een krachtige en soepele rijervaring.

Het uiterst nauwkeurige besturingssysteem en de twee elektromotoren zorgen voor efficiënt optrekken en afremmen, waardoor bestuurders een ongeëvenaarde controle over de weg hebben. Het e-4ORCE-systeem is uitsluitend ontworpen voor gebruik met geëlektrificeerde aandrijflijnen en onderstreept de inzet van Nissan voor elektrificatie en duurzame mobiliteit.

Het e-4ORCE-systeem, verkrijgbaar op de Nissan Ariya en X-Trail, zorgt voor precisie en controle. De ideale balans van het voertuig op de weg wordt gegarandeerd door een perfecte vermogensverdeling van elk van de twee motoren, die in 1/10.000ste van een seconde kan worden bijgesteld, veel sneller dan bij een traditioneel mechanisch vierwielaandrijvingssysteem.

Het voordeel van zo’n snelle reactie is duidelijk op terreinen waar het gripniveau voortdurend verandert, zoals een ondergrond die nat, modderig, ijzig, besneeuwd… of zelfs bedekt is met olie- of brandstofplassen. In deze moeilijke en veranderende omstandigheden biedt het e-4ORCE systeem volledige gemoedsrust, omdat het rekening houdt met stuur-, acceleratie- en remgegevens, alsook de krachtverdeling naar elk wiel aanpast zonder dat de inzittenden van het voertuig dit merken.

De snelheid van elektriciteit

Het geheim van de ultrasnelle werking van het e-4ORCE systeem is dat het vermogen door een elektromotor naar de wielen wordt gestuurd, zodat de reactie onmiddellijk is. Traditionele mechanische vierwielaandrijving vergt meer tijd om de krachtverdeling aan te passen via een koppeling of mechanische koppeling. Hierdoor is het soms mogelijk om in moeilijke omstandigheden een moment van instabiliteit te ervaren, voordat het mechanische systeem de tijd heeft gehad om te reageren. Met e-4ORCE verdwijnt dit gevoel.

Of het nu regent, hagelt of sneeuwt, de e-4ORCE-technologie kan zich snel aanpassen aan veranderende wegomstandigheden en biedt bestuurders een perfecte rijervaring. In een onlangs uitgebrachte video demonstreert Nissan de kracht en soepelheid van de e-4ORCE-technologie en laat het zien hoe het de reactietijden van de snelste wezens in de natuur overtreft, waardoor het ideaal is voor alle seizoenen.

Bekijk de video om te zien hoe de e-4ORCE technologie kan concurreren met vleesetende planten, kikkers, kolibries en zelfs met enkele atleten van wereldklasse…

De nieuwe Audi A5-modellen

De nieuwe Audi A5-modellen Met de nieuwe A5-familie begint Audi aan het volgende hoofdstuk van zijn succesvolle geschiedenis in het middenklassesegment. De nieuwe Audi A5-familie

Lees verder »

ID.Buzz Lange wielbasis & GTX

ID.Buzz Lange wielbasis & GTX Het ID.Buzz is een wereldwijd uniek elektrisch voertuig – een designicoon en een allround talent tegelijk. Volkswagen Bedrijfsvoertuigen breidt en

Lees verder »