Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Poppy lanceert deelwagens zonder vaste staanplaats in Leuven

Met meer dan dertig auto’s en een bestelwagen opent Poppy deze vrijdag haar nieuwe zone in en rond Leuven. Het bedrijf ziet deze lancering als een eerste stap, met als doel het aantal voertuigen geleidelijk te verhogen vanaf volgend jaar.

«De missie van Poppy is om over heel België on-demand mobiliteit aan te bieden, zonder de beperkingen van een vaste staanplaats en terugkeertijd. Na recente openingen in Mechelen, Gent en Luik was het tijd dat we Leuven lanceerden!» legt Pierre de Schaetzen, CMO van Poppy Mobility uit.

«Leuven is met meer dan 4.700 gezinnen en bedrijven die gebruik maken van een deelwagen, een echte autodeelstad. Steeds meer Leuvenaars ontdekken de voordelen van autodelen. Maar we weten dat er nog heel wat potentieel is in onze stad», vertelt Leuvens schepen van mobiliteit David Dessers. «Door Poppy te erkennen als autodeelorganisatie in onze stad vergroten we verder het aanbod autodelen. We hopen zo nog meer mensen warm te maken om te kiezen voor autodelen. Elke aanbieder heeft zijn eigen manier van werken en spreekt een bepaald doelpubliek aan. We denken dat de deelwagens van Poppy een mooie aanvulling vormen op het reeds bestaande aanbod in Leuven.”

Geen vaste staanplaatsen

Gebruikers kunnen de rode auto’s in Leuven, Kessel-Lo, Heverlee, Wilsele Dorp, Wilsele Putkapel, Wijgmaal, Kessel-Dal en Bovenveld op alle openbare parkeerplaatsen nemen en achterlaten. Het is ook mogelijk om een rit te starten in Leuven en deze te beëindigen in één van de andere steden die door Poppy worden gedekt of één van de 4 Belgische luchthavens.

Parking en brandstof inbegrepen

Poppy biedt de keuze om per kilometer, per minuut, per uur of per dag te betalen, zodat gebruikers de kosten van het gebruik kunnen optimaliseren in functie van hun verplaatsing. Parkeren in alle Poppy-zones in België is inbegrepen in de prijs, evenals brandstof en verzekering. Er zijn ook geen inschrijving- of lidmaatschapskosten.

€20 aangeboden

Om de lancering in Leuven te vieren, biedt Poppy €20 credits aan nieuwe gebruikers die de app willen testen, met de kortingcode LEUVEN20.

 

De Fiat Grande Panda

De Fiat Grande Panda FIAT is een van de oudste autofabrikanten ter wereld en kent een rijke geschiedenis met bijzondere prestaties en records. Het merk

Lees verder »

Hongqi EH7

Hongqi EH7 Hongqi, het prestigieuze automerk dat exclusief verkrijgbaar is bij Hedin Automotive, brengt dit najaar de EH7 sedan naar België. De volledig elektrische EH7

Lees verder »