Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

SsangYong Torres EVX

De Torres EVX is het eerste geëlektrificeerde model sinds KG Mobility SsangYong Motors heeft overgenomen. Het nieuwste model gebruikt het platform van de recent gelanceerde Torres en borduurt verder op het stoere vrijetijdsdesign van de Torres met verbrandingsmotor. De volledige elektrische Torres EVX onderscheidt zich door tal van unieke designelementen die zijn ecologische inborst markeren. De Torres EVX krijgt een markante frontpartij met een elegant maar uitgesproken blok van horizontale LED-dagrijverlichtingselementen.

De Torres EVX krijgt het uitgesproken luxueuze en ruime interieur van de Torres dat uitblinkt door zijn ergonomisch karakter en gebruik maakt van premium, duurzame materialen. Als volledige elektrisch voertuig krijgt de Torres EVX een panoramische dubbel digitaal display (12,3 inch) dat alle voertuig- en rij-informatie groepeert en een optimaal overzicht biedt voor de bestuurder.

De Torres EVX erft het DNA van de Torres ICE en profileert zich als een elektrische vrijetijdstijd-SUV die zich bij uitstek leent tot zowel verplaatsingen in de stad als daarbuiten. De bodemvrijheid van 174 mm en de bagageruimte van 839 liter (*) nodigt uit tot vrijetijds- en buitenactiviteiten waarmee de Torres EVX zich wil onderscheiden van louter stedelijke elektrische SUV’s.

De Torres EVX maakt gebruik van een lithium-ijzerfosfaat (LFP) batterij met een hoge duurzaamheid. Bovendien zorgt het geoptimaliseerde BMS (Battery Management System) ervoor dat de Torres EVX naar verwachting een rijbereik zal kunnen voorleggen tussen 420 en 460 km (*) WLTP. In de stad zal de autonomie naar verwachting de 500 km ruim overschrijden. 3-fasig laden is uiteraard voorzien.

Verder pakt de Torres EVX uit met een V2L (Vehicle-to-Load) functionaliteit en een verwacht trekvermogen van 1.500 kg (*), wat opnieuw het vrijetijdskarakter van het model benadrukt. Het interessante trekvermogen van 1.500 kg deelt de Torres EVX overigens met de Korando e-Motion.

Finale specificaties en prijzen van de Torres EVX worden verwacht tegen het jaareinde, terwijl hij begin volgend jaar ook in de showroom te zien zal zijn. Gezien het grote succes van de Torres met bijna 50.000 verkochte units sinds zijn lancering, belooft ook de EVX een groot succes te worden. Prijzen van de Torres EVX worden later bekend gemaakt.

Speciale serie Fiat Pandina

Speciale serie Fiat Pandina Vandaag heeft FIAT de nieuwe speciale serie Fiat Pandina gepresenteerd. De presentatiedatum van 29 februari is een eerbetoon aan de historische

Lees verder »

RENAULT 5 E-TECH ELECTRIC

RENAULT 5 E-TECH ELECTRIC, HET NIEUWE GEZICHT VAN DE ELEKTRISCHE REVOLUTIE Wat is er beter dan een pop-icoon om de elektrische auto in Europa populairder

Lees verder »

Update voor Audi Q2

Update voor Audi Q2 Moderner, groter, digitaler: de Audi Q2-modellen krijgen midden 2024 een aanzienlijke upgrade. Het infotainmentsysteem voor de compacte SUV krijgt een uitgebreide

Lees verder »