Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

SsangYong Torres EVX

De Torres EVX is het eerste geëlektrificeerde model sinds KG Mobility SsangYong Motors heeft overgenomen. Het nieuwste model gebruikt het platform van de recent gelanceerde Torres en borduurt verder op het stoere vrijetijdsdesign van de Torres met verbrandingsmotor. De volledige elektrische Torres EVX onderscheidt zich door tal van unieke designelementen die zijn ecologische inborst markeren. De Torres EVX krijgt een markante frontpartij met een elegant maar uitgesproken blok van horizontale LED-dagrijverlichtingselementen.

De Torres EVX krijgt het uitgesproken luxueuze en ruime interieur van de Torres dat uitblinkt door zijn ergonomisch karakter en gebruik maakt van premium, duurzame materialen. Als volledige elektrisch voertuig krijgt de Torres EVX een panoramische dubbel digitaal display (12,3 inch) dat alle voertuig- en rij-informatie groepeert en een optimaal overzicht biedt voor de bestuurder.

De Torres EVX erft het DNA van de Torres ICE en profileert zich als een elektrische vrijetijdstijd-SUV die zich bij uitstek leent tot zowel verplaatsingen in de stad als daarbuiten. De bodemvrijheid van 174 mm en de bagageruimte van 839 liter (*) nodigt uit tot vrijetijds- en buitenactiviteiten waarmee de Torres EVX zich wil onderscheiden van louter stedelijke elektrische SUV’s.

De Torres EVX maakt gebruik van een lithium-ijzerfosfaat (LFP) batterij met een hoge duurzaamheid. Bovendien zorgt het geoptimaliseerde BMS (Battery Management System) ervoor dat de Torres EVX naar verwachting een rijbereik zal kunnen voorleggen tussen 420 en 460 km (*) WLTP. In de stad zal de autonomie naar verwachting de 500 km ruim overschrijden. 3-fasig laden is uiteraard voorzien.

Verder pakt de Torres EVX uit met een V2L (Vehicle-to-Load) functionaliteit en een verwacht trekvermogen van 1.500 kg (*), wat opnieuw het vrijetijdskarakter van het model benadrukt. Het interessante trekvermogen van 1.500 kg deelt de Torres EVX overigens met de Korando e-Motion.

Finale specificaties en prijzen van de Torres EVX worden verwacht tegen het jaareinde, terwijl hij begin volgend jaar ook in de showroom te zien zal zijn. Gezien het grote succes van de Torres met bijna 50.000 verkochte units sinds zijn lancering, belooft ook de EVX een groot succes te worden. Prijzen van de Torres EVX worden later bekend gemaakt.

Toyota BZ4X Style FWD

Toyota BZ4X Style FWD Deze keer testen we de nieuwe Toyota BZ4X Style FWD. Qua looks een beetje een buitenbeentje. Ik zag hem al op

Lees verder »

De nieuwe Volkswagen Tiguan

De nieuwe Volkswagen Tiguan Lancering van nieuwe Tiguan-generatie met vooruitstrevende technologieën en charismatisch design Nieuwe evolutiefase van plug-inhybride aandrijvingen maakt een elektrisch rijbereik van ongeveer

Lees verder »

Abarth 500e

Abarth 500e Met de mooie slogan, “More Abarth than EVer” kregen we op 22 november 2022 de nieuwe elecktrische reïncarnatie van de Abarth voorgeschoteld. De

Lees verder »

Nieuwe Peugeot E-3008

Nieuwe Peugeot E-3008 De Peugeot E-3008 is het eerste model dat gebruik maakt van het gloednieuwe STLA Medium-platform van Stellantis. Dit innovatieve platform is ontworpen

Lees verder »