Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Polestar werkt samen met Mobileye aan autonome rijtechnologie in Polestar 4

Polestar en Mobileye werken samen om van Polestar 4 de eerste productiewagen te maken die is uitgerust met autonome rijtechnologie Chauffeur van Mobileye. Deze technologie zal worden geïntegreerd door ECARX en zal mogelijk ook worden toegepast in toekomstige Polestar-wagens. Mobileye produceert de toonaangevende technologie voor rijhulpsystemen (ADAS) die al in meer dan 150 miljoen wagens wereldwijd is ingebouwd.

Polestar 4, die vandaag in China in verkoop gaat en wereldwijd in 2024, legt de basis voor deze technologie door vanaf het begin te beschikken over een op Mobileye SuperVision gebaseerd rijhulpsysteem. De eerste leveringen in China worden verwacht voor het einde van 2023.

Bij de lancering in de komende jaren zal Chauffeur naar verwachting “eyes-off”, “point-to-point” autonoom rijden op snelwegen mogelijk maken, evenals “eyes-on” geautomatiseerd rijden in andere omgevingen.

Thomas Ingenlath, CEO van Polestar, licht toe: “Ik ben erg tevreden met hoe de productie van Polestar 4 vordert. Een samenwerking met Mobileye kan onze Polestar 4, een elektrische SUV coupé, aanzienlijk innoveren. We weten dat zelf rijden niet altijd even leuk en opwindend is – deze technologie zou betekenen dat onze klanten de autonome rijtechnologie kunnen inschakelen wanneer zij dat wensen, waardoor alle toekomstige ritten plezierig worden.”

Polestar 4 combineert kenmerkende designelementen van de Polestar Precept conceptwagen met de aerodynamische lijnen van een coupé en de ruimte en het comfort van een moderne SUV. Hij bevindt zich qua grootte en prijs tussen Polestar 2 en Polestar 3.

De nieuwe Audi A5-modellen

De nieuwe Audi A5-modellen Met de nieuwe A5-familie begint Audi aan het volgende hoofdstuk van zijn succesvolle geschiedenis in het middenklassesegment. De nieuwe Audi A5-familie

Lees verder »

ID.Buzz Lange wielbasis & GTX

ID.Buzz Lange wielbasis & GTX Het ID.Buzz is een wereldwijd uniek elektrisch voertuig – een designicoon en een allround talent tegelijk. Volkswagen Bedrijfsvoertuigen breidt en

Lees verder »