Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Nieuwe PEUGEOT e-208

Na een eerste optimalisatie eind 2021, waardoor de actieradius met 6,5% (+22 km) toenam, zal de PEUGEOT e-208 in 2023 profiteren van een belangrijke technologische verschuiving om de nieuwe motor van de PEUGEOT e-308 te integreren: het maximumvermogen zal met 15% toenemen, van 100 kW/136 pk tot 115 kW/156 pk, terwijl belangrijke werkzaamheden op het gebied van efficiëntie het gemiddelde energieverbruik zullen terugbrengen tot slechts 12 kWh, waardoor de actieradius met 10,5%, oftewel 38 km, zal toenemen tot 400 km. Zeer belangrijke verbeteringen voor het plezier, het budget en het dagelijkse leven van de gebruikers! 

De PEUGEOT e-208, de 100% elektrische versie van de 208, ziet er fantastisch uit, bevat state-of-the-art uitrusting en is dankzij de elektrische technologie en de PEUGEOT i-cockpit® met zijn compacte stuurwiel erg leuk om mee te rijden. Dit staat garant voor directe sensaties en een ongeëvenaard rijgedrag. Door zijn vele kwaliteiten is hij een enorm succes bij klanten: sinds zijn lancering in 2019 zijn er bijna 110.000 geproduceerd, maar bovenal staat de PEUGEOT e-208 sinds begin 2022 aan de leiding van de verkoop in het elektrische B-segment in Europa en in dezelfde periode op de 1e plaats voor alle segmenten samen van de in Frankrijk verkochte elektrische voertuigen.

 

Tot 400 km bereik dankzij belangrijke technologische ontwikkelingen

In 2023 zal de PEUGEOT e-208 de nieuwe aandrijflijn van de PEUGEOT e-308 overnemen. Hij zal dan tot 38 km en 10,5% meer actieradius bieden, waardoor hij in de WLTP-cyclus tot 400 km kan halen (certificering in uitvoering).

De nieuwe versie van de 100% elektrische PEUGEOT e-208 wordt geleverd met:

  • een nieuwe motor met 115 kW/156 pk, een extra 15 kW/20 pk en 260 Nm koppel beschikbaar vanaf 0 km/u voor een onmiddellijk reactievermogen. Het resultaat is nog meer rijplezier, zonder trillingen, lawaai, schakelen, geur en CO2
  • een nieuwe, efficiëntere hoogspanningsbatterij, met een bruto capaciteit van 51 kWh (48,1 kWh nuttig) en werkend op 400 volt.

 

De voordelen van de eerste optimalisatie in 2021 blijven bestaan

Eind 2021 had de PEUGEOT e-208 al geprofiteerd van een eerste technologische ontwikkeling om zijn efficiëntie te verhogen, waardoor hij tot 362 km WLTP actieradius kon bieden – 22 km meer dan de allereerste versie die eind 2019 werd uitgebracht. Sinds zijn lancering en dankzij deze twee opeenvolgende ontwikkelingen biedt de PEUGEOT e-208 17,65% meer actieradius en 15% minder energieverbruik! De eerste fase van de optimalisatie implementeerde een reeks maatregelen, die uiteraard nog steeds aanwezig zijn in de nieuwe e-208:

  • Een band van klasse “A+”, die energieverlies door wrijving tot een minimum beperkt.
  • Een warmtepomp gekoppeld aan een vochtigheidssensor die bovenaan de voorruit is geïnstalleerd, maximaliseert de energie-efficiëntie van de verwarming en de airconditioning. De informatie die de sensor doorgeeft, maakt het mogelijk de luchtrecirculatie in het passagierscompartiment nauwkeuriger te regelen en uiteindelijk de hoeveelheid energie in de accu te behouden bij het verwarmen en op temperatuur houden van het voertuig.
  • Een overbrengingsverhouding van de versnellingsbak die de actieradius op de weg en de snelweg vergroot.

De doeltreffendheid van deze eerste ontwikkeling is vooral merkbaar bij lage buitentemperaturen. Maar naast de aanzienlijke toename van de actieradius in de WLTP-cyclus zijn er ook aanzienlijke voordelen voor het gebruik door de klant. Inclusief 40 km in stadsverkeer bij temperaturen dicht bij 0°C.

 

Gemakkelijk te kopen en dagelijks te gebruiken

Op de PEUGEOT e-208 zijn twee soorten boordladers beschikbaar, voor elk gebruik en elke laadoplossing: standaard een enkelfasige lader van 7,4 kW en als optie een driefasige lader van 11 kW. Bovendien is de PEUGEOT e-208 geschikt voor snelladen: vanaf een openbaar oplaadpunt van 100 kW is het mogelijk om in minder dan 25 minuten van 20% naar 80% op te laden.

Dankzij een drukknop op de middenconsole kan de bestuurder één van de drie beschikbare rijmodi (ECO, NORMAL en SPORT) kiezen om de actieradius of de prestaties te verhogen.

Via de modus “BRAKE”, die met een andere knop op de bedieningslijn van de versnellingsbak wordt geactiveerd, kan de gebruiker ook de energieterugwinning verhogen en de vertraging bij het loslaten van het gaspedaal accentueren.

  •  

Nieuwe Mazda CX-80

Nieuwe Mazda CX-80 De volledig nieuwe Mazda CX-80 is een nieuw topmodel voor Mazda, ontwikkeld om de gevestigde premiummerken op de Europese markt uit te

Lees verder »

Nieuwe Citroën C3 Aircross

Nieuwe Citroën C3 Aircross Citroën onthult de eerste beelden van de geheel nieuwe C3 Aircross, die met de C3 hatchback dezelfde designidentiteit, belofte van ruimte

Lees verder »

Nissan Qashqai facelift (2024)

Nissan Qashqai facelift (2024) De nieuwe Nissan Qashqai oogt nog moderner en dynamischer dankzij zijn opgefriste design. De voorkant is grondig aangepakt om een opvallende

Lees verder »

De nieuwe Lexus NX Overtrail

De nieuwe Lexus NX Overtrail Met de Overtrail-uitvoering introduceert Lexus een nieuwe versie van zijn NX, een middelgrote luxe SUV met een doelgericht, premium imago dankzij speciale

Lees verder »
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp