Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

De smart #1 – een nieuwe beleving van elektrische mobiliteit

Na de wereldpremière van de volledig nieuwe smart #1 popelt het bedrijf om de #1 de weg op te sturen. De nieuwe smart #1 is ontworpen als een mobiliteitsmaatje dat zich vlot aanpast aan de wensen van de bestuurder en is daarmee geschikt voor de meest uiteenlopende omgevingen, van drukke stadscentra tot onthaastende buitengebieden. De smart #1 is de eerste smart die zich aanpast aan de mobiliteitswensen van de bestuurder zodra die in de auto stapt. Na de eerste stappen met elektrische auto’s vijftien jaar geleden, en sinds de volledige omslag naar elektrificatie in 2019, combineert smart zijn unieke expertise van elektrische mobiliteit met het baanbrekende kwaliteitsdesign van Mercedes-Benz en het geavanceerde technisch kunnen van het SEA-platform van Geely.

De smart #1 modellen: net zo veelzijdig als de gebruikers 

Naast de eenvoudig instelbare gebruikservaring kent de smart #1 [spreek uit: hashtag one] een aantal uitrustingsniveaus waarmee bestuurders de auto kunnen afstemmen op hun individuele wensen en stijlvoorkeuren. Naastde Launch Edition die eerder dit jaar zijn wereldpremière beleefde zal de smart #1 snel beschikbaar zijn in andere uitvoeringen – van de Pro+ en de Premiumtot de #1 BRABUS. 

Dirk Adelmann, CEO smart Europe: “De smart #1 maakt zich op om zijn plaats in te nemen als integraal onderdeel van de duurzame mobiliteit van de toekomst. Met de aftrap van het bestelprogramma gaat ook ons direct-to-customer-concept van start. Binnenkort kunnen onze klanten de #1-versie kiezen die het best aansluit bij hun wensen en bepalen welk betaal- of gebruiksmodel ze kiezen. We hebben hoge verwachtingen van de impact die we kunnen maken op de sector als geheel en het dagelijkse mobiele leven van onze klanten in het bijzonder.”

Binnenkort reserveren 

De Pro+ kent een startprijs van 40.495€, de Premium begint bij 43.995€, de Launch Edition bij 45.295€ en de BRABUS is er vanaf 47.995€. Reserveringen, voor alle vier de modellen, zijn in België mogelijk vanaf 4 december 2022. Enthousiaste aspirant-kopers kunnen hun smart #1 Omarm de toekomst met de smart #1 of bij een agent in de buurt bestellen ((https://be.smart.com/nl/). Kort daarop zullen de eerste Europese eigenaars met hun smart #1 door de straten kunnen rijden. Klanten kunnen zelf kiezen tussen de Launch Edition (beperkt beschikbaar), de luxe van de Premium het comfort van de Pro+ of de prestaties van de BRABUS. Alle opties van een elektrische, compacte SUV die je maar kunt bedenken zijn verkrijgbaar in de vorm van een kant-en-klaar smart-pakket. 
 
Yifeng Tan, Head of Connected Cars and Products, smart Europe: “We zijn enorm trots op wat we met de smart #1 hebben neergezet. Ook het instapmodel biedt een zeer uitgebreid pakket aan functies die je doorgaans alleen in de luxe-klasse aantreft. Met de verschillende uitrustingsniveaus hebben we de beschikbare opties en specificaties vertaald naar aantrekkelijke uitvoeringen die aan alle eisen voldoen en waarbij het overige de persoonlijke smaak van de eigenaars of gebruikers is.” 

Naast de functies die al beschikbaar zijn op de Pro+ zoals een uitgebreid pakket rijhulpsystemen, 360-graden camera intelligente spraakhulp, LED-verlichting en een elektrisch bedienbare achterklep, biedt de Premium een geluidssysteem van Beats, een head-up display (HUD), CyberSparks+ LED Matrix koplampen en een automatische parkeerhulp. 
De BRABUS kan pronken met diverse unieke BRABUS-stijlkenmerken. De #1 is te verkrijgen met zowel achterwiel- als vierwielaandrijving. 

Nieuw hoofdstuk van smart x BRABUS 

De #1 vormt voor smart en BRABUS een nieuwe mijlpaal in hun partnership. De smart #1 BRABUS krijgt de kenmerkende BRABUS-touch, waarmee hij toch voor een grote doelgroep bereikbaar is. Behalve het uiterlijk krijgen ook de prestaties van de smart #1 BRABUS een upgrade. Het standaard vermogen van 200 kW wordt opgevoerd naar 315 kW en het koppel gaat van 343 naar 543 Nm bij overgang van twee- naar vierwielaandrijving. Dit zorgt voor een nog intensere rijervaring in combinatie met de BRABUS-rijmodus, die het volledig potentieel van de auto tot zijn recht laat komen. Door het onderscheidend design, de ontwikkeling in Bottrop, het gebruik van hoogwaardige materialen en uiteraard de hogere prestaties draagt de nieuwe #1 met recht het BRABUS-stempel. 

Kai Sieber, Head of Design smart: “De smart #1 BRABUS voegt zich naadloos in de traditie van de succesvolle samenwerking van de twee bedrijven. Het design onderscheidt zich duidelijk van de andere #1 lijnen, met een aangepast koetswerk met expressieve spoilers aan voor- en achterzijde. Speciale velgen, de typerende BRABUS-rode accenten en de specifieke interieurlijn maken het plaatje compleet.” 
 

Constantin Buschmann, CEO BRABUS: “Voor BRABUS voelt de samenwerking met smart als heel natuurlijk, omdat we allebei de status quo blijven uitdagen om onze merken en producten verder te verbeteren. Voor de #1 blijven we de grenzen van ons partnership verleggen om de essentie van BRABUS te integreren in een krachtige auto en een toekomstgericht mobiliteitsconcept voor een brede doelgroep. We zijn opgetogen over het resultaat en zien de #1 als een waardig startpunt voor een nieuwe fase in onze geweldige relatie met smart.”

Slimme verbondenheid in de vorm van een auto 

Het verbinden van mensen, plekken en ervaringen is de essentie van mobiliteit. De #1 is precies ontwikkeld om via een meeslepende en pure rijervaring de bestuurder te helpen concentreren op wat echt belangrijk is, en daarnaast ondersteuning en comfort te bieden waar dat gewenst of nodig is. 

Bestuurders ervaren een afgewogen balans tussen technisch vernuft en gebruiksgemak. De nauwe samenwerking van smart met ECARX, een specialist in software- en hardware-integratie, maakt dat mogelijk. Dit partnership is de drijvende kracht achter de transformatie van voertuigen naar volledig geïntegreerde informatie-, communicatie- en vervoersoplossingen. De smart #1 is het eerste gezamenlijke project dat de gebruikerservaring op een soepele, efficiënte en plezierige manier herdefinieert. 

Het nieuwe gemak van autobezit 

Met de introductie van de nieuwe #1 kiest smart met zijn bedrijfs- en verkoopmodel voor een volledig geïntegreerde online direct-to-customer benadering, naast het bestaande agentennetwerk. Voor deze nieuwe digitale werkwijze gebruikt smart het financiële servicemodel van ALD; de betalingen van Europese klanten zullen worden afgehandeld door een partner, die binnenkort bekend gemaakt wordt. Het nieuwe systeem beperkt de complexiteit en faciliteert een eenvoudig bestelproces. Klanten kunnen met enkele clicks een #1 reserveren, kopen, leasen of per abonnement bestellen. 
 

 

De nieuwe Audi A5-modellen

De nieuwe Audi A5-modellen Met de nieuwe A5-familie begint Audi aan het volgende hoofdstuk van zijn succesvolle geschiedenis in het middenklassesegment. De nieuwe Audi A5-familie

Lees verder »

ID.Buzz Lange wielbasis & GTX

ID.Buzz Lange wielbasis & GTX Het ID.Buzz is een wereldwijd uniek elektrisch voertuig – een designicoon en een allround talent tegelijk. Volkswagen Bedrijfsvoertuigen breidt en

Lees verder »