Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Mercedes-AMG GT 63 S E Performance

  • E PERFORMANCE hybride-aandrijflijn met systeemvermogen van 600 kW (816 pk)
  • Snelste acceleratie van een serie-AMG-seriemodel: van 0 naar 100 km/h in slechts 2,8 seconden
  • Standaard met rolstabilisatie, vierwielaandrijving, achterasbesturing en high-performance keramisch AMG-composietremsystee
  • Uitgebreide individualiseringsmogelijkheden inclusief MANUFAKTUR programma

De 4,0 liter V8-biturbomotor en de AMG Electric Drive Unit van de nieuwe AMG GT 63 S E PERFORMANCE genereren samen een systeemvermogen van 600 kW (816 pk) en een maximum systeemkoppel van 1.420 Nm2. De razendsnelle acceleratie naar 100 km/h in 2,8 seconden en de topsnelheid van 320 km/h onderstrepen zijn krachtige performance. Systemen als het AMG ACTIVE RIDE CONTROL-onderstel met semi-actieve rolstabilisatie en de actieve achterasbesturing garanderen een brede spreiding tussen rijdynamiek en dagelijks comfort.

E PERFORMANCE: verbrandingsmotor voor, elektromotor achter

De aandrijflijn van de nieuwe AMG GT 63 S E PERFORMANCE combineert de 4,0 liter AMG-V8-biturbomotor op de vooras met een Electric Drive Unit op de achteras. Deze integreert een 150 kW (204 pk), permanent bekrachtigde synchrone elektromotor met een elektronisch geschakelde tweetraps transmissie en een mechanisch sperdifferentieel op de achteras.

De lichtgewicht high-performance accu is eveneens achter boven de achteras geplaatst. Het compacte ontwerp resulteert in tal van voordelen. De elektromotor geeft zijn vermogen direct af aan de achteras en kan zijn vermogen daardoor directer omzetten in aandrijving – voor die extra boost bij het wegrijden, accelereren of inhalen.

Als er slip optreedt op de achteras, wordt voor meer tractie de aandrijfkracht van de elektromotor indien nodig ook overgebracht naar de voorwielen. De mechanische verbinding van de volledig variabele vierwielaandrijving maakt dit mogelijk via de cardanas en aandrijfassen van de voorwielen. De plaatsing op de achteras verbetert de gewichts- en aslastverdeling in het voertuig. Dit vormt de basis voor de overtuigende handling.

Visuele modificaties verwijzen naar de E PERFORMANCE aandrijving

Het nieuwe exclusieve topmodel uit de tweedeurs AMG GT-serie onderscheidt zich met name aan de achterzijde. Nieuw is de geïntegreerde plug-in laadklep en de typeaanduiding tegen een rode achtergrond. Hij is ook uitgerust met trapeziumvormige, aan de buitenzijde geribbelde dubbele uitlaatsierstukken. Het ‘E PERFORMANCE’-embleem op de voorspatschermen verwijst naar de aandrijving. Standaard heeft de hybrid 20” tienspaaks lichtmetalen AMG-velgen. Deze zijn aerodynamisch geoptimaliseerd, tantalgrijs en glansgedraaid, met voor banden 295/35 R20 op velgen 10,5J x 20 en achter banden 305/35 R20 op velgen 11,0 J x 20.

Net als voor de hele modelserie zijn tal van lakken en individuele uitrustingsdetails leverbaar voor de hybrid. Het exterieur kan verder worden geaccentueerd met diverse optiekpakketten. Er is ook nog een andere 20” lichtmetalen velg leverbaar of 21” gesmede velgen in diverse design- en kleurvarianten.

Op de bestuurder gericht interieur met uitgebreide keuzemogelijkheden

Het interieur bedient zowel de sportieve doelgroep als de klant die waarde hecht aan maximaal comfort. Het cockpitdesign, tot aan het display in portretformaat in de middenconsole, is op de bestuurder gericht en maakt een harmonieuze totaalindruk. Het maatconcept met optioneel 2+2-zitplaatsen biedt royale ruimte in het interieur.

De elektrisch verstelbare AMG-sportstoelen behoren tot de vele highlights in het interieur en combineren een goede zijdelingse ondersteuning met een hoog langeafstandscomfort Drie massageprogramma’s zorgen voor uitstekend comfort tijdens lange ritten. Dit kan zelfs nog verder worden verbeterd: het ENERGIZING-pakket plus combineert stoelfuncties en lichtstemmingen tot ontspannende comfortprogramma’s. De optionele AMG Performance-stoelen met geïntegreerde hoofdsteunen en ventilatieopeningen in de rugleuningen zijn zelfs nog sportiever.

De grote keuze aan stoelbekledingen weerspiegelt de bandbreedte van comfortabele tot performance georiënteerde uitrustingen. Hiertoe behoren een- en tweekleurig nappaleder maar ook de zeer fraaie MANUFAKTUR bekleding nappaleder met ruitpatroon. De sportieve kant wordt benadrukt door de combinatie van nappaleder met microvezel MICROCUT en contrastsiernaden in geel of rood.