Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

De smart Concept #5

Met de smart Concept #5 introduceert het merk een middelgroot SUV-concept en zijn ruimste en meest veelzijdige voertuig tot nu toe. smart combineert een op de buitenwereld geïnspireerd design met de functionaliteit en toegankelijkheid die kenmerkend zijn voor hun voertuigen, en maakt daarbij gebruik van voorzieningen als vierwielaandrijving en off-roadbanden, en ultramoderne technologie. Dit buitengewone voertuigconcept overschrijdt de grenzen van de stad en vertegenwoordigt een consistente en beslissende evolutionaire stap voor het premiummerk, dat een unieke designfilosofie belichaamt.

Onverwachte mogelijkheden voor allerlei avonturen

Het design van de smart Concept #5 combineert de kenmerkende moderniteit van smart met de houding van ruimdenkendheid om nieuwe perspectieven en mogelijkheden te bieden. Geavanceerde technologie, outdoorfuncties en ongeëvenaard comfort maken van de smart Concept #5 de perfecte metgezel voor allerlei avonturen en activiteiten, zelfs buiten de verharde wegen. De concurrerende ADAS-oplossing ondersteunt navigatie met behulp van de smart Pilot zowel op de snelweg als in stedelijke omgevingen en biedt veiligheid en comfort in alle rijsituaties.

Het voertuig beschikt over een aandrijfsysteem met 800 volt technologie en een batterij met een nominale capaciteit van 100+ kWh. Dit maakt supersnel opladen mogelijk, waarbij de laadstatus (10-80%) in slechts 15 minuten kan worden hersteld tot 70%. Het veelzijdige middelgrote SUV-concept biedt een volledig elektrische actieradius van meer dan 550 kilometer[1] . Vijf rijscenario’s zorgen voor moeiteloos manoeuvreren in verschillende wegomstandigheden.

“Al meer dan een kwart eeuw heeft smart een significante impact met baanbrekende modellen en mobiliteitsoplossingen voor de stedelijke ruimte en daarbuiten. De smart Concept #5 is de meest onverwachte en veelzijdige auto die ons merk ooit heeft gemaakt. Met dit voertuig laten we alle grenzen achter ons en openen we een nieuw segment voor klanten in Europa en wereldwijd.” Dirk Adelmann, CEO van smart Europe GmbH

[1] Gebaseerd op WLTP-cyclus.

Karakteristiek uiterlijk

Het exterieur onderstreept het avontuurlijke karakter van de smart Concept #5 met zijn robuuste en zelfverzekerde uitstraling en unieke technologie en designkenmerken. Met zijn boxy, rechtopstaande silhouet en kenmerkende structuur op het dak is het uiterlijk van de smart Concept #5 zowel een streven naar prestaties als een praktisch stijlstatement.

De beschermende beschermplaat voor en achter met een verborgen geïntegreerde lier en het opklapbare opstapje achter voor toegang tot het dak, in combinatie met een verlichte daklichtbalk, versterken de avontuurlijke geest van het voertuig. Lichtanimaties dragen bij aan zijn unieke karakter en zorgen voor een speelse en toch geraffineerde toets, waardoor het voertuig een levendige persoonlijkheid krijgt. In dezelfde mate maakt het middelgrote SUV concept indruk met een efficiënte voetafdruk in termen van voertuiggrootte, aangezien de overhangen aan zowel de voor- als achterzijde uitzonderlijk kort zijn.

Maximaal comfort en gemak

Zoals kenmerkend voor smart, bekoort de Concept #5 met een maximum aan ruimte en omgevingscomfort voor alle passagiers. Het iconische gebruik van horizontaal uitgelijnde elementen en handig geplaatste interfaces voor de bediening van alle functionaliteiten creëert een helder, georganiseerd gevoel voor het hele interieur en zorgt voor een aangename gebruikerservaring.

Het hart van de technologisch geavanceerde cabine wordt gevormd door een brede console met een nieuwe lay-out van de mens-machine-interface en twee geïntegreerde schermen in OLED-technologie. Deze schermen worden gevoed door de krachtige AMD V2000-chip en bieden optimale toegang tot de vele functies van de auto. Sfeerverlichting en functies, zoals een draagbare luidspreker die in de middenconsole is geïntegreerd, dragen bij aan de charme.  De voorpassagiersstoel zonder zwaartekracht biedt een innovatieve combinatie van comfort en veiligheid. De stoel is voorzien van nieuwe airbagoplossingen die een hoge mate van veiligheid bieden in het geval van een aanrijding. Naast veiligheid biedt de stoel ook comfortfuncties zoals verwarming, ventilatie, massagefuncties en een beensteun.

Een visionair voertuig

De smart Concept #5 presenteert een vooruitblik op het potentieel van de integratie van de nieuwste generatie kunstmatige intelligentie (AI) in een voertuig. De belangrijkste functie is een geavanceerde tool van de generatieve AI-specialisten van Cerence. Deze integratie stelt de bestuurder en passagiers in staat om de virtuele assistent in de auto te betrekken in onderhoudende gesprekken. Het maakt gebruik van intelligente interactietechnologieën in de auto, aangedreven door AI, om nauwkeurige en relevante antwoorden te geven op bijna elke denkbare vraag. Bestuurders kunnen belangrijke functies bedienen met hun stem, zoals telefoongesprekken en berichten, muziek en media, airconditioning, navigatie, persoonlijke instellingen en voertuigbediening, maar ook informatie zoals het weer, nieuws, agenda, algemene kennis en meer.                   

Op 25 april viert de smart Concept #5 zijn wereldpremière op de Beijing International Automotive Exhibition. De presentatie van het serieproductiemodel van het derde voertuig in het smart productportfolio staat gepland voor de tweede helft van 2024.