Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

De nieuwe Mercedes-Benz G 580 met EQ-technologie

Met de nieuwe Mercedes-Benz G 580 met EQ-technologie (energieverbruik gecombineerd: 30,3-27,7 kWh/100 km | CO₂-emissie gecombineerd: 0 g/km | CO₂-klasse: A)[1] presenteert het merk de eerste volledig elektrische variant van zijn offroad-icoon. Het model symboliseert de samensmelting van traditie en vooruitgang als geen ander. De nieuwe elektrische G-Klasse blijft het karakter van de modelserie trouw, met behoud van zijn hoekige silhouet inclusief iconische elementen. Net als de conventioneel aangedreven varianten is de carrosserie gebouwd op een ladderchassis. Het ontwikkelingsteam heeft dit aangepast en versterkt om de elektrische aandrijflijn te integreren. Ook de combinatie van onafhankelijke voorwielophanging met dubbele wishbones en de nieuw ontwikkelde starre achteras is behouden gebleven. De in het ladderchassis geïntegreerde lithium-ion-hoogspanningsaccu zorgt voor een laag zwaartepunt. Met zijn bruikbare capaciteit van 116 kWh levert hij voldoende energie voor een actieradius tot 473 km volgens WLTP.

“In de meer dan 45-jarige geschiedenis is in de G-Klasse altijd gebruik gemaakt van de modernste en meest geschikte aandrijftechnologie. Het is dan ook niet meer dan logisch dat het innovatieve aandrijfconcept met vier individueel geregelde elektromotoren de legendarische prestaties van ons offroad-icoon opnieuw naar een hoger niveau tilt. De nieuwe G 580 met EQ-technologie behoudt het vertrouwde hoekige silhouet en blijft trouw aan het karakter van onze geliefde ‘Geländewagen’.”

Markus Schäfer, lid van de raad van bestuur van Mercedes-Benz Group AG, Chief Technology Officer

De nieuwe elektrische G-Klasse creëert maatstaven in het terrein

De vier individueel geregelde elektromotoren die bij de wielen zijn geplaatst, leveren een maximaal totaalvermogen van 432 kW. Samen met de inschakelbare terreinreductie LOW RANGE maken ze unieke rijeigenschappen en exclusieve functies mogelijk. Zo kan de functie G-TURN het voertuig vrijwel op z’n plaats laten draaien op een losse of onverharde ondergrond. De functie G-STEERING kan in het terrein voor een aanzienlijk kleinere draaicirkel zorgen. Dankzij de intelligente offroad-kruipfunctie met drie snelheden zorgt de nieuwe elektrische G-Klasse volledig zelfstandig voor een ideale aandrijving buiten de gebaande paden.

Net als de reeds bekende modelvarianten heeft de nieuwe Mercedes-Benz G 580 met EQ-technologie een klimvermogen tot 100% aan op geschikte ondergrond. Het voertuig blijft stabiel tot een hellingshoek van 35 graden. Met een maximale waaddiepte van 850 mm overtreft de elektrische G‑Klasse zijn conventioneel aangedreven tegenhangers met 150 mm. De terreinreductie LOW RANGE verhoogt het aandrijfkoppel met een speciale overbrengingsverhouding. Het nieuwe model genereert de functie van conventionele sperdifferentiëlen virtueel met behulp van intelligente torque vectoring. De G-ROAR zorgt voor een unieke sound experience in de nieuwe elektrische G-Klasse. Naast een karakteristiek, G-Klasse specifiek rijgeluid omvat het een ‘aura’-geluid en diverse ‘event’-geluiden.

De nieuwe G 580 met EQ-technologie volgt de traditie van het designicoon

De nieuwe elektrische G-Klasse is onmiddellijk herkenbaar als lid van de traditierijke modelserie. Het exterieur krijgt een markante elektrolook met de optionele Black Panel-grille. Een aantal specifieke kenmerken onderscheidt de volledig elektrische variant van de conventioneel aangedreven modellen. Daartoe behoren een iets verhoogde motorkap, de zogeheten ‘air curtains’ in de achterste wielkasten achter en de designbox aan de achterzijde. Ze dragen in combinatie met de nieuwe A-stijlbekleding en een spoilerrand op het dak bij aan een geoptimaliseerde aerodynamica.

Uitgebreide standaarduitrusting, extra uitrustingen en een digitale offroad-ervaring

De nieuwe Mercedes-Benz G 580 met EQ-technologie is standaard uitgerust met het MBUX infotainmentsysteem (Mercedes-Benz User Experience), sfeerverlichting en een multifunctioneel stuurwiel in nappaleder. Optioneel zijn onder andere KEYLESS GO, gekoelde/verwarmde bekerhouders, het Burmester® 3D-surround sound system en de ‘transparante motorkap’ leverbaar. De vernieuwde offroad-regeleenheid en de nieuwe OFFROAD-COCKPIT zijn als optie leverbaar om de offroad-ervaring met extra digitale functies te verbeteren. Bij de introductie is de EDITION ONE leverbaar, een gelimiteerd speciaal model met een uitgebreide standaarduitrusting en exclusieve designelementen.

De nieuwe Mercedes-Benz G 580 met EQ-technologie is binnenkort leverbaar voor een vanafprijs van € 198.803 als EDITION ONE.