Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

De nieuwe Peugeot 2008

De PEUGEOT 2008, die gelanceerd werd eind 2019, heeft met bijna 700.000 geproduceerde exemplaren, altijd op het podium gestaan van de verkoop van B-segment SUV’s in Europa, met zelfs een toppositie in 2021.

Het succes van dit model is met name gebaseerd op dat van de E-2008, die sinds 2019 de pionier van de elektrificatie in zijn segment is en waarvan al meer dan 75.000 exemplaren werden geproduceerd.

Hij is goed voor 17,4% van alle verkopen in 2022, wat hem een plek oplevert op het podium van de Europese elektrische SUV-verkopen in het B-segment.

MATTHIAS HOSSANN, DESIGN DIRECTOR PEUGEOT: “Met de nieuwe 2008 blijft PEUGEOT zijn technologische en ‘katachtige’ identiteit versterken. Een van de belangrijkste elementen van het designwerk is de uitwerking van de voorzijde, die de lichtsignatuur met drie ‘klauwen’ uitvergroot. Het versterkt de robuuste en gespierde stijl die deze SUV zo succesvol heeft gemaakt op alle markten en illustreert de opwaartse beweging die de nieuwe 2008 doormaakt.”

Klanten van de PEUGEOT 2008 worden in de eerste plaats verleid door zijn sterke design, dat over het algemeen wordt omschreven als elegant, krachtig en robuust. Ze waarderen ook zijn veelzijdigheid en wendbaarheid, die van de nieuwe 2008 een SUV maken die bijzonder geschikt is voor actieve gezinnen.

De nieuwe PEUGEOT 2008 wordt geproduceerd in de fabriek van Vigo in Spanje. Hij gaat in de zomer van 2023 in de verkoop met een gamma op basis van drie versies – ACTIVE, ALLURE, GT – en vier motoren, waaronder een nieuwe volledig elektrische motor van 115 kW/156 pk met een actieradius tot 406 km (WLTP gecombineerde cyclus). Het gamma wordt in 2024 uitgebreid met de komst van een nieuwe hybride motor.

ALLURE: een assertief SUV-design voor een nog sterkere persoonlijkheid.

Sinds de lancering van de PEUGEOT 2008 liggen zijn looks aan de basis van zijn succes. De uitdaging voor het PEUGEOT-designteam was om zijn karakter verder te versterken door zijn SUV-status te versterken en een spectaculair statement te maken over zijn overstap naar het hogere segment.

JEROME MICHERON, PRODUCT MANAGER PEUGEOT: “De nieuwe PEUGEOT 2008 gaat naar een hoger segment en betreedt een nieuwe dimensie, met een design dat meer SUV is dan ooit, connectiviteit van de nieuwe generatie en een nog grotere actieradius biedt voor zijn 100% elektrische versie. De nieuwe E-2008 is uitgerust met de nieuwste elektrische technologie en biedt een rijbereik tot 406 km. In een zeer actieve markt heeft de nieuwe PEUGEOT 2008 alles in zich om aan de top van het compacte SUV-podium te blijven. Hij zal een groot aantal klanten blijven aanspreken die op zoek zijn naar een duurzame ervaring en de PEUGEOT-waarden perfect belichamen.”

 • Vooraan: een nieuwe PEUGEOT lichtsignatuur
 • Achteraan: een geherinterpreteerde lichtsignatuur
 • Een opnieuw uitgevonden grille
 • Ongewone kleuren
 • Innovatief wielontwerp
 • Vernieuwde PEUGEOT badges
 • Nieuwe verfijnde stoffen

EMOTIE: de ongeëvenaarde PEUGEOT i-Cockpit® staat meer dan ooit centraal in het rijplezier.

De PEUGEOT i-Cockpit® is een belangrijk element van het interieur en is een van de sterkste kenmerken van het merk. Met meer dan 10 miljoen verkopen in de afgelopen tien jaar is hij met de nieuwe 2008 verder verbeterd en gemoderniseerd om de ergonomie en het rijplezier te optimaliseren.

 • Nieuw ontwerp voor het digitale instrumentenpaneel
 • Een centraal 10-inch touchscreen voor alle nieuwe 2008-modellen.
 • Het compacte stuurwiel in het hart van de actie
 • Verfijnde sfeerverlichting op de GT-versie
 • Een nieuwe handgeschakelde versnellingsbak
 • Gripcontrole

EXCELLENCE: een nieuwe standaard in elektrificatie en connectiviteit.

De nieuwe 2008 is modern en wil met zijn efficiënte elektromotoren en connectiviteit van de laatste generatie nieuwe klanten aantrekken.

 • Een steeds efficiëntere E-2008, met een bereik tot 406 km

De E-2008 is de pionier van volledig elektrische SUV’s in het B-segment, waarbij de nieuwe aandrijflijn al is overgenomen door de E-208 en E-308. Het maximumvermogen stijgt met 15% van 100 kW/136 pk naar 115 kW/156 pk, terwijl de batterij wordt uitgebreid van 50 kWh naar 54 kWh. Dankzij een grote inspanning op het gebied van efficiëntie kan de toename van de prestaties worden verzoend met een grotere actieradius, die oploopt tot 406 km in vergelijking met 345 km voorheen (WLTP gemengde cyclus).

Op de nieuwe PEUGEOT E-2008 zijn twee types boordladers beschikbaar, voor elk gebruik en elke laadoplossing: standaard een enkelfasige lader van 7,4 kW en als optie een driefasige lader van 11 kW.

De geschatte oplaadtijden van 20% tot 80% zijn 30 minuten vanaf een openbare terminal (100 kW), 4u40 vanaf een Wall Box (7,4 kW) en 11u10 vanaf een versterkt stopcontact (3,2 kW).

 • Nieuwe hybride motor binnenkort in de 2008
 • Een reeks motoren voor alle behoeften

Naast de hierboven beschreven elektrische aandrijflijnen biedt het nieuwe 2008-gamma een keuze aan benzine- en dieselmotoren, zodat elke klant het juiste model voor zijn behoeften kan vinden:

  • PureTech 100: de driecilinder 1,2-liter benzinemotor met 100 pk en Stop & Start-systeem wordt gecombineerd met een handgeschakelde zesversnellingsbak.
  • PureTech 130: de 130 pk sterke 1,2-liter driecilinder benzinemotor met Stop & Start-systeem kan worden gecombineerd met de 8-traps EAT8-automaat of een handgeschakelde 6-versnellingsbak.
  • BlueHDi 130 EAT8: de 130 pk sterke 1,5-liter 4-cilinder dieselmotor met Stop & Start-systeem wordt gecombineerd met de EAT8 8-traps automatische versnellingsbak.

De nieuwe Audi A5-modellen

De nieuwe Audi A5-modellen Met de nieuwe A5-familie begint Audi aan het volgende hoofdstuk van zijn succesvolle geschiedenis in het middenklassesegment. De nieuwe Audi A5-familie

Lees verder »

ID.Buzz Lange wielbasis & GTX

ID.Buzz Lange wielbasis & GTX Het ID.Buzz is een wereldwijd uniek elektrisch voertuig – een designicoon en een allround talent tegelijk. Volkswagen Bedrijfsvoertuigen breidt en

Lees verder »