Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

De nieuwe BMW X1 M35i xDrive

Een prestatiegericht model met onmiskenbaar M karakter neemt zijn plaats in aan de top van het nieuwe BMW X1 gamma. De nieuwe BMW X1 M35i xDrive bouwt voort op het spontane rijplezier dat centraal staat in het concept van het compacte Sports Activity Vehicle (SAV), geïnjecteerd met de dynamiek, wendbaarheid en precisie waarvoor de M modellen bekendstaan.

Krachtbron en rijervaring. Krachtigste viercilinder van de nieuwste generatie motoren, M specifieke chassistechnologie, BMW xDrive.

Een prestatiegericht model met onmiskenbaar M karakter neemt zijn plaats in aan de top van het nieuwe BMW X1 gamma. De nieuwe BMW X1 M35i xDrive bouwt voort op het spontane rijplezier dat centraal staat in het concept van het compacte Sports Activity Vehicle (SAV), geïnjecteerd met de dynamiek, wendbaarheid en precisie waarvoor de M modellen bekendstaan. Zijn viercilindermotor maakt deel uit van de nieuwe modulaire generatie Efficient Dynamics motoren van de BMW Group. Dankzij M TwinPower Turbo-technologie levert hij een maximumvermogen van 221 kW/300 pk in Europa en een nog hogere 233 kW/317 pk in de VS en op andere geselecteerde markten.

De nieuwe BMW X1 M35i xDrive snelt in 5,4 seconden van nul naar 100 km/u, terwijl de topsnelheid elektronisch begrensd is op 250 km/u. M specifieke chassistechnologie – inclusief de optionele M Compound-remmen die voor het eerst beschikbaar zijn op een prestatiegericht model – werkt samen met de intelligente vierwielaandrijving BMW xDrive om sublieme prestaties te leveren. Het scherpere karakter van de nieuwe BMW X1 M35i xDrive komt zowel vanbinnen als vanbuiten duidelijk tot uiting. Het nieuwe topmodel is voorzien van de exclusieve design- en uitrustingskenmerken die oorspronkelijk voorbehouden waren aan de high-performancewagens van BMW M GmbH. Voorbeelden hiervan zijn de twee paar uitlaatpijpen en de als optie verkrijgbare M sportzetels met verlicht M logo.

De nieuwe BMW X1 M35i xDrive is ook een pionier op het gebied van digitale technologie: het is een van de eerste modellen met de nieuwe BMW iDrive met QuickSelect en BMW Operating System 9. De marktlancering van de nieuwe BMW X1 M35i xDrive zal in oktober 2023 van start gaan in de VS. De leveringen in Europa beginnen in november 2023. Het vlaggenschipmodel zal worden gebouwd in de fabriek van de BMW Group in Regensburg, samen met alle andere varianten van de nieuwe BMW X1, waaronder de volledig elektrische BMW iX1.

Nieuwe viercilinder met extra vermogen.

De krachtigste incarnatie van de viercilinder benzinemotor van de nieuwste modulaire generatie motoren levert de brute kracht die de nieuwe BMW X1 M35i xDrive omzet in boeiende prestaties. Met diverse innovaties onderscheiden deze nieuwe motoren zich van de vorige generatie. Voorbeelden hiervan zijn de Miller-cyclus, hertekende inlaatpoorten en verbrandingskamers, naast wijzigingen aan de nokkenastiming, de injectie, het ontstekingssysteem en het traject van de uitlaatgassen.

Enkele van de M specifieke blikvangers van de 2,0-liter motor zijn de nieuwe, uiterst robuuste krukasaandrijving, de geoptimaliseerde olietoevoer naar de zuigers met koelkanalen en de lagerschalen en doppen die worden overgenomen van de nieuwste zescilinder-in-lijn benzinemotor. De M TwinPower Turbo-technologie werd opgewaardeerd door de prestaties van het turbosysteem en de indirecte koeling van de laadlucht te verhogen en tegelijk een dubbele injectie voor de mengselbereiding toe te passen afhankelijk van de belasting. Hij is ook uitgerust met een variabele nokkenassturing VANOS met geoptimaliseerde olietoevoer voor de actuator en volledig variabele kleppentiming VALVETRONIC. De motor genereert zijn maximumvermogen tussen 5.750 en 6.500 t/min, terwijl het maximumkoppel van 400 Nm beschikbaar is tussen 2.000 en 4.500 t/min.

De pittige vermogensontplooiing van de nieuwe viercilinder gaat gepaard met een emotioneel rijke soundtrack van het M specifieke uitlaatsysteem. De nieuwe BMW X1 M35i xDrive is het eerste prestatiegerichte model van BMW M GmbH waarvan de uitlaatgassen via twee paar uitlaatpijpen worden geleid. Dit typische kenmerk van de high-performancemodellen van BMW M, netjes genesteld in de linker- en rechterkant van de achterschort, zit nu ook op het krachtigste lid van het compacte SAV-gamma.

Design en uitrusting. Een exclusieve blik op de karakteristieke M prestaties.

De nieuwe BMW X1 M35i xDrive onderscheidt zich van zijn stalgenoten in het compacte SAV-gamma, niet alleen door zijn superieure prestaties, maar ook door zijn opvallende design. M specifieke designelementen weerspiegelen het elitaire sportieve karakter van het nieuwe topmodel met een intensiteit die nooit eerder werd geëvenaard door een prestatiegericht model van BMW M GmbH.

Het interieur van de nieuwe BMW X1 M35i xDrive baadt in de standaardversie al in een opvallend sportieve sfeer en zijn karakteristieke uitstraling kan nog verder worden versterkt met exclusieve opties zoals M sportzetels. De M specifieke content op het BMW Curved Display – een combinatie van volledig digitale schermen, bestaande uit het 10,25″ grote informatiedisplay en het Control Display met een schermdiagonaal van 10,7″ – scherpt de focus van de bestuurder op de sportieve rijervaring aan. Bovendien kan de krachtigste variant van de compacte SAV worden uitgerust met vrijwel alle opties die op de BMW X1 worden aangeboden om rijplezier, comfort en individualiteit te optimaliseren.

De nieuwe Audi A5-modellen

De nieuwe Audi A5-modellen Met de nieuwe A5-familie begint Audi aan het volgende hoofdstuk van zijn succesvolle geschiedenis in het middenklassesegment. De nieuwe Audi A5-familie

Lees verder »

ID.Buzz Lange wielbasis & GTX

ID.Buzz Lange wielbasis & GTX Het ID.Buzz is een wereldwijd uniek elektrisch voertuig – een designicoon en een allround talent tegelijk. Volkswagen Bedrijfsvoertuigen breidt en

Lees verder »