Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Opel onthult vernieuwde Corsa

De nieuwe Opel Corsa komt eraan. Nog gedurfder, nog emotioneler, nog intuïtiever te bedienen en met volledig nieuwe elektrische en hybride aandrijvingen tilt de nieuwkomer het traditioneel sterke aanbod van Opel in het segment van de kleine auto’s naar een hoger niveau.

De nieuwe Corsa valt op door zijn nieuwe design met de karakteristieke Opel Vizor aan de voorkant. Geavanceerde technologieën maken het rijden nog relaxter. Als optie biedt de nieuwe Corsa een volledig digitale cockpit op basis van Snapdragon Cockpit Platforms van Qualcomm Technologies1 met nieuw, intuïtief infotainment en een kleurentouchscreen tot 10 inch. Ook de verblindingsvrije Intelli-Lux LED® matrixverlichting, die de Corsa in 2019 naar het stadsautosegment bracht, is nog beter en preciezer – nu met 14 LED-elementen. En ook onder de motorkap beschikt de nieuwste interpretatie van de bestseller voor kleine auto’s over hightech. De Corsa Electric komt nu ook met meer vermogen en een verbeterde batterij die een actieradius tot 402 kilometer mogelijk maakt volgens WLTP[1]. Ook de andere aandrijvingen zijn een echte noviteit. De Corsa is het eerste model van Opel dat verkrijgbaar zal zijn als hybride met een 48-voltsysteem. De nieuwe Corsa biedt klanten dus een keuze aan aandrijvingen, van puur batterij-elektrisch tot hybride en zeer efficiënte verbrandingsmotoren, die ongeëvenaard is in dit segment.

“De Opel Corsa is al meer dan 40 jaar een bestseller. De afgelopen twee jaar was hij ook de bestverkochte kleine auto in Duitsland en in 2021 de bestverkochte auto in het algemeen in het Verenigd Koninkrijk. Voor ons is dit succes een bevestiging van ons werk en een extra motivatie om het nog beter te doen. De nieuwe Corsa is nog moderner, nog emotioneler en nog beter. Met zijn verbluffende design, geavanceerde technologieën uit hogere segmenten en nieuwe, lokaal emissievrije elektrische en hybride technologie willen we klanten inspireren en laten zien wat ze vandaag van een kleine auto kunnen verwachten,” aldus Florian Huettl, CEO van Opel.

Gedurfd, puur, vol emoties: Het nieuwe Corsa design met de Opel Vizor

Perfecte proporties en precisie tot in het kleinste detail, allemaal verpakt in een gedurfd en puur uiterlijk – dat is de nieuwe Opel Corsa. De ontwerpers hebben de bestseller van de kleine auto nog moderner en nog stijlvoller gemaakt. Het meest opvallende kenmerk is de onmiskenbare Opel Vizor, het karakteristieke merkgezicht dat alle nieuwe Opel modellen siert. Het zwarte “vizier” bedekt de voorkant van de Corsa en integreert naadloos de grille, de LED-koplampen en de centrale Opel Blitz in één element. Afhankelijk van het uitrustingsniveau wordt het merklogo aan de voor- en achterzijde gepresenteerd in opvallend zwart of mat satijnzilver. De optische “luchtinlaten” in de onderste zone van de voorbumper zijn groter en prominenter dan voorheen, waardoor de Corsa nog steviger op de weg ligt.

Ook het zijaanzicht van de nieuwe Corsa maakt indruk met zijn karakteristieke lijnen. De “doorbrekende” C-stijl lijkt het dak, dat in zwart wordt geleverd (afhankelijk van het uitrustingsniveau), boven de auto te laten zweven. Ook de achterkant geeft een duidelijk beeld: de Corsa benaming verschijnt nu in het midden van de achterklep. En het Grafik Grey lakwerk, voor het eerst beschikbaar voor de Corsa, laat de nieuwkomer schitteren.

Intuïtief en gericht op de essentie: Het nieuwe cockpitontwerp

Dankzij talrijke nieuwe voorzieningen creëert de Corsa ook in het interieur een moderne feel-good sfeer. Nieuwe stoelpatronen en een nieuw ontwerp van de versnellingspook en het stuurwiel dragen hiertoe bij. Het hoogtepunt – zowel visueel als technisch – is echter de optionele volledig digitale cockpit met nieuw infotainment. Het geïntegreerde Snapdragon Cockpit Platform van Qualcomm Technologies1 beschikt over verbeterde graphics, multimedia, computer vision en kunstmatige intelligentie (AI) om een meer geïntegreerd, contextueel bewust en voortdurend aanpasbaar cockpitsysteem te bieden dat kan evolueren om aan de voorkeuren van de passagiers te voldoen.

Net als bij de ontwikkeling van de nieuwste Astra generatie werd het “Detox to the max”-principe toegepast: het navigatiesysteem biedt connected services, natuurlijke spraakherkenning “Hey Opel” en over-the-air updates. Bovendien zijn de displays op het 10-inch kleurentouchscreen van het navigatie- en multimediasysteem en op het bestuurdersinformatiedisplay nog duidelijker gemaakt, zodat alle belangrijke informatie in een fractie van een seconde kan worden bekeken. En de nieuwkomer heeft nog een truc achter de hand. Voor het eerst kunnen smartphones die compatibel zijn met Apple CarPlay en Android Auto worden aangesloten op de multimediasystemen van de auto en ook worden opgeladen – beide draadloos.

Nog preciezer: Intelli-Lux LED® matrixlicht met 14 LED-elementen

Sinds 2019 laat vooral de adaptieve, niet-verblindende Intelli-Lux LED-matrixverlichting® zien hoe de Corsa innovaties in het kleine autosegment voor iedereen bereikbaar maakt. De ingenieurs werken voortdurend aan verdere ontwikkelingen en de nieuwe Corsa profiteert van deze inzet. In totaal 14 in plaats van acht afzonderlijk regelbare LED-elementen zorgen voor een stadionheldere rijervaring die andere weggebruikers nu nog preciezer dan voorheen “buitensluit”.

Er zijn ook tal van andere ultramoderne assistentiesystemen die het rijden en manoeuvreren meer ontspannen maken. Het aanbod reikt van de nieuwe panoramische achteruitkijkcamera met hoge resolutie tot de adaptieve cruise control en snelheidsbegrenzer en flankbeschermer tot de forward collision alert met automatische noodstop en voetgangersdetectie.

Krachtiger, efficiënter: Corsa Electric met verbeterde accu en nieuwe motor

Opel zal tegen 2028 een volledig elektrisch merk worden in Europa, 12 modellen zijn vandaag al geëlektrificeerd – en de Corsa was de pionier in de democratisering van batterij-elektrische aandrijvingen in het Opel-portfolio. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Corsa-e het “Gouden Stuurwiel” won in 2020[1] . Volledig elektrisch rijden in de Corsa betekent: Lokaal emissievrij reizen zonder compromissen – zowel bij het uitvoeren van dagelijkse taken als bij het rijden voor plezier. De nieuwe Corsa Electric tilt dit nu naar een hoger niveau: met een ruimere keuze, meer vermogen, een verbeterde accu en meer actieradius.

De Corsa Electric komt met twee opties voor elektrische aandrijving: De bestseller van de kleine auto zal worden aangeboden met 100 kW/136 pk en een verder verbeterde actieradius tot 357 kilometer2, evenals met 115 kW/156 pk en een actieradius tot 402 kilometer volgens WLTP2. De Corsa Electric is dus niet alleen zeer efficiënt – met zijn elektrisch accuvermogen en 260 Newtonmeter koppel, maar zorgt in ieder geval voor puur rijplezier. En als de Corsa Electric moet worden opgeladen, kan dat snel. Aan een snellader bereikt de accu tot 80 procent van zijn totale capaciteit in slechts 30 minuten (20-80 procent)[2] .

De nieuwkomers in het aandrijvingsgamma bieden ook rijplezier met verantwoordelijkheid: Voor het eerst biedt Opel klanten de mogelijkheid om over te schakelen op hybrides met een 48-voltsysteem. De motoren met 74 kW/100 pk en 100 kW/136 pk worden geleverd met een nieuwe automatische transmissie met dubbele koppeling. In de toekomst zullen ze het brede gamma zuinige aandrijvingsvarianten aanvullen, van zeer efficiënte verbrandingsmotoren tot de volledig elektrische Corsa Electric, waarmee de elektrificatie van het merk consequent wordt voortgezet.

Upgrade voor Seat Leon

SEAT Leon wordt technisch en technologisch geüpgraded De SEAT Leon krijgt een nieuwe 1.5 TSI-motor die 115 pk (85 kW)/220 Nm levert Het interieur krijgt

Lees verder »

Eerste tests 911 Hybrid

Eerste tests 911 Hybrid Ontwikkeling van de eerste 911 met hybride aandrijving succesvol afgerond. Uitgebreide tests in het stadsverkeer, op landwegen en op het circuit

Lees verder »

De nieuwe Volkswagen California

De nieuwe Volkswagen California De California is dé iconische camper. Na meer dan 280.000 exemplaren van deze bestseller te hebben gebouwd presenteert Volkswagen Commercial Vehicles

Lees verder »

De nieuwe Lancia Ypsilon

De nieuwe Lancia Ypsilon Na de officiële presentatie van de NIEUWE LANCIA YPSILON EDIZIONE LIMITATA CASSINA in februari, is dit opnieuw een belangrijke dag in

Lees verder »