Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

DS 7 E-Tense 225

De nieuwe DS 7 een combinatie van elegantie, luxe en performance. De DS 7 debuteerde al van 2017 maar dan onder de naam DS 7 Crossback en is uitgegroeid tot een succes door zijn toptechnologie en ongeëvenaarde interieur. In de nieuwe DS 7 tilt men het Frans vakmanschap nog een niveau hoger!

De elegante DS 7 heeft door zijn scherpe lijnen en krachtige uitstraling nog meer bekijk. Dit door de vernieuwde voorkant en de nieuwe, slankere DS PIXEL LED VISION 3.0 koplampen en DS LIGHT VEIL-dagrijverlichting. Deze dagrijverlichting is geïnspireerd op die van de DS X E-TENSE en DS AERO SPORT LOUNGE. DS LIGHT VEIL heeft vier verticale lichtpunten bestaande uit 33 LED’s. Deze innovatieve dagrijlichten worden door met laser geëtste polycarbonaatoppervlak aan de binnenkant geverfd, waardoor het afwisselend licht en carrosseriekleurig oogt. Het creëert een effect van diepte en helderheid, geïnspireerd op dat van een juweel.

De DS Wings en de grille zijn scherper vormgegeven. Ook de led-achterlichten met vortex-effect zijn vernieuwd en hebben een donkere metallic afwerking gekregen. Op de achterklep hebben ze de naam ‘CROSSBACK’ gewijzigd naar ‘DS AUTOMOBILES’. Deze DS 7 heeft ook twee nieuwe carrosseriekleuren bij gekregen, Lacquered Grey en Sapphire Blue. De andere kleuren zijn metallic Platinum Grey,  Perla Nera Black, Crystal Pearl en Pearl White.

Het interieur in deze DS 7 heeft een unieke uitstraling. Het nappaleder van de DS Automobiles is geïnspireerd op de metalen band van een luxe horloge. Deze vorm vind je terug in de zitting en de rugleuning van de stoelen. Deze stoelen zien er dus niet alleen mooi uit, maar zitten ook nog comfortabel met de nodige verwarming of koeling. Je mag wel niet te groot zijn, want veel hoofdruimte is er niet.

Het oog voor detail is in deze DS 7 top, van een analoge klok tot de knoppen om je raam te bedienen. Het vak om draadloos je smartphone op te laden kan niet gebruikt worden voor de grotere telefoons met hoesje, wegens te kleine opbergruimte.

De infotainment is ook vernieuwd in deze DS met een nieuw 12-inch touchscreen en draadloos Carplay. Ook zijn er nieuwe HD-camera’s geplaatst voor een beter zicht voor- en achteraan. Het instrumentenpaneel, wat ook een 12-inch grootscherm is, heeft ook nieuwe grafische elementen zoals het energiemanagement bij de plug-in hybrideversies.

Deze DS 7 is ook uitgerust met de DS NIGHT VISION, door middel van infrarood-technologie wordt de baan gescand en komt er een waarschuwing op het instrumentenpaneel bij het detecteren van een fietser, voetganger of dier.

Deze DS 7 kan je verkrijgen in een BlueHDI 130pk Diesel, een E-Tense 225 een E-Tense 4×4 300, een E-Tense 4×4 360 deze topversie, speciaal afgesteld door DS Performance.

Wij reden met de DS 7 E-Tense 225 deze heeft een PureTech 180-benzinemotor en een 110 pk sterke elektromotor, gekoppeld aan een achttraps automaat en voorwielaandrijving. Het rijbereik op de batterij komt op een 65km WLPT, maar realistisch gezien was dit meer rond de 50km. De prijs voor deze wagen start voor de BleuHDI aan 46 900 euro en onze testwagen begint aan 54 700 euro.

Conclusie

De nieuwe DS 7 mag zeker gezien worden en is met zijn subtiele aanpassingen er nog beter gaan uit zien. Het interieur is zeer mooi afgewerkt. Spijtig dat men de stoel niet lager kan instellen, want ik zat mijn hoofd tegen de dakhemel en ik ben 1m87 groot. Aan comfort en rijplezier was er geen gebrek met deze hybride. Ook de overgang van elektro- naar verbrandingsmotor verloopt onopgemerkt.

    PLUS

  • Afwerking
  • Comfort
  • Uitstraling

    MIN

  • Hoogte zetel
  • Prijs

De nieuwe Audi A5-modellen

De nieuwe Audi A5-modellen Met de nieuwe A5-familie begint Audi aan het volgende hoofdstuk van zijn succesvolle geschiedenis in het middenklassesegment. De nieuwe Audi A5-familie

Lees verder »

ID.Buzz Lange wielbasis & GTX

ID.Buzz Lange wielbasis & GTX Het ID.Buzz is een wereldwijd uniek elektrisch voertuig – een designicoon en een allround talent tegelijk. Volkswagen Bedrijfsvoertuigen breidt en

Lees verder »