Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

De nieuwe MINI Aceman, het jongste lid van de nieuwe MINI familie

MINI-fans kunnen uitkijken naar de 18e Beijing International Automotive Exhibition 2024. Van 25 april tot 4 mei presenteert MINI de nieuwe generatie van de nieuwe MINI-familie in het China International Exhibition Centre in Beijing. Als onderdeel van de Chinese autoshow met als thema ‘New Era, New Cars’ viert MINI de wereldpremière van de allereerste MINI Aceman. Met zijn onafhankelijke, volledig elektrische voertuigconcept neemt de MINI Aceman de positie in tussen de MINI Cooper en de MINI Countryman.

Samen met de elektrische MINI Cooper in beide vermogensniveaus “E” en “SE” en de MINI John Cooper Works Countryman ALL4 met intelligente vierwielaandrijving presenteert MINI het aanbod van zijn nieuwe productportfolio op de Auto China 2024.

Auto China wordt sinds 1990 elke twee jaar in Beijing gehouden. Op ruim 200.000 vierkante meter tentoonstellingsruimte presenteren ruim 700 exposanten hun portfolio in wat momenteel de grootste automarkt ter wereld is.

De MINI Cooper: maximale emotie op een minimale voetafdruk

Met een volledig elektrische aandrijving is de MINI Cooper verkrijgbaar als Cooper E en als Cooper SE met hogere prestaties en actieradius. Samen met de achthoekige grille bepalen de iconische ronde koplampen het onderscheidende gezicht van de volledig elektrische auto. Net als bij de gehele nieuwe modelfamilie zijn er voor de MINI Cooper vier voertuiguitvoeringen (Essential, Classic, Favoured, JCW Trim) beschikbaar.

Op Auto China 2024 presenteert MINI de Cooper E in Favored Trim. De exclusieve exterieurdetails van de uitrustingsvariant worden expressief weergegeven in Sunny Side Yellow met contrasterend dak en spiegelkappen in wit. De MINI Cooper E maakt indruk met 135 kW/184 pk en een opwindende acceleratie zonder vertraging. De accu van de MINI Cooper E (gecombineerd stroomverbruik: 14,3-13,8 kWh/100 km volgens WLTP; gecombineerde CO2-uitstoot: 0 g/km; CO2-klasse: A) haalt een actieradius van 305 kilometer in de WLTP-testcyclus met een capaciteit van 40,7 kWh. 28 minuten oplaadtijd bij 75 kW is voldoende om de MINI Cooper E-accu van 10 procent naar 80 procent op te laden.

Geëlektrificeerd Go-kart gevoel met groter bereik

In de MINI Cooper SE (gecombineerd stroomverbruik: 14,7 — 14,1 kWh/100 km volgens WLTP; gecombineerde CO 2 -uitstoot: 0 g/km; CO2-klasse: A), zorgt de spontane vermogensafgifte van de 160 kW/218 pk sterke elektromotor voor nog meer emoties. De hoogspanningsaccu met een capaciteit van 54,2 kWh haalt een bereik van maximaal 402 kilometer in de WLTP-testcyclus.

Op Auto China 2024 doet de MINI Cooper SE in British Racing Green denken aan de racesuccessen van zijn klassieke voorganger.
Bij Classic Trim vormt het tweekleurige zwarte en blauwe gebreide oppervlak op het dashboard en de deuren een elegant contrast met de hoogwaardige stoelen van vescin. Het interieur van de MINI Cooper is gebaseerd op de nieuwe MINI-designtaal ‘Charismatic Simplicity’.
Het ronde OLED-display, de karakteristieke tuimelschakelaarbalk en het opnieuw ontworpen stuur kenmerken de minimalistische uitstraling van de cockpit.

Op de stand in Beijing presenteert MINI ook de Cooper SE in John Cooper Works Trim. Het rode contrasterende dak voegt een karakteristiek hoogtepunt toe aan de kleur Legend Grey. Exclusieve designkenmerken zoals de opvallende diffusers voor- en achterin, het radiatorrooster en het JCW-logo in hoogglanzend zwart benadrukken het sportieve karakter van de bekleding. In het interieur weerspiegelen JCW-sportstoelen met veelkleurig breiwerk en zwart kunstleer met rode stiksels het kleurenschema van het dashboard en het deurpaneel.