Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

CITROËN MY AMI TONIC

My Ami Tonic is voorzien van energieke en sprankelende grafische elementen om een ander facet van het karakter van de Ami tot uitdrukking te brengen. De Citroën quadricycle heeft altijd al een sterke personalisatie- en accessorisatiecapaciteit gehad en vormt voor elke klant een buitengewoon speelterrein om een Ami te creëren die zijn imago weerspiegelt.

“Het Citroën Design team wilde een vleugje frisheid en vitaliteit brengen in deze nieuwe versie. De combinatie van citroengele en kaki blokken, gecombineerd met slimme technische elementen (richtingspijlen, “open”) geeft My Ami Tonic een speelse kant, zodat het een speeltje wordt voor volwassenen van 16 tot 77 jaar”, zegt Mathieu Wandon, Graphic Design Manager van Citroën.

De Citroën Ami is een echt sociaal fenomeen dat beantwoordt aan de nieuwe mobiliteitsaspiraties voor alledaagse lokale verplaatsingen: elektrisch, zonder rijbewijs en betaalbaar, comfortabel en veilig, zonder stress.  Innovatief in het moderne antwoord dat het biedt op de behoeften van klanten van alle leeftijden, valt het op in het landschap en onderscheidt het zich door een uniek karakter dat het onderscheidt van een traditioneel aanbod.  Rijden met een Ami is een manier om mobiliteit op een andere manier te benaderen, op een totaal onbevangen en speelse manier. Zijn bijzondere en vrolijke silhouet maakt hem uniek in het straatbeeld.

MY AMI TONIC, EEN ONDERSCHEIDENDE EN ENERGIEKE PERSOONLIJKHEID

My Ami Tonic is een energieke versie die het Ami-gamma oppept en door zijn kleuren en uitrusting tot actie aanzet. Hij is voorzien van aanpassingselementen die al op andere versies bestaan, zoals de bumpers en de dakrails, en van nieuwe stijlelementen die een kaki kleur combineren met een zuurgele kleur voor een frisse, fruitige versie die uitnodigt om elke reis met vitaliteit aan te vatten.

Stylingelementen die het energieke karakter van de Ami en het dynamische karakter van elektrisch rijden versterken.

Aan de buitenkant toont My Ami Tonic ons voor het eerst een andere look, geaccentueerd door nieuwe koplampkappen in de vorm van een zonnebril. Deze karaktervolle versie heeft dezelfde karaktervolle kenmerken als de andere versies, zoals de wieldoppen, de zwarte voorkant onder de voorruit en de beschermkappen voor en achter, die de robuustheid van de auto versterken, aangevuld met de wielkasten en de dakrails.

Het interieur van My Ami Tonic is standaard uitgerust met functionele accessoires zoals een smartphoneclip, drie opbergvakken, deurnetten, een centraal scheidingsnet, een tassenhaak, vloermatten en de Dat@mi dongle om uw smartphone te verbinden met Ami. Een reeks voorzieningen die het dagelijks leven echt gemakkelijker maken.

Grafische elementen in opvallende kleuren: kaki en geel

De kleuren van My Ami Tonic zijn niet willekeurig gekozen. De combinatie van kaki en geel brengt vitaliteit in Ami.

De kaki kleur komt voor op de buitenkant van de wielsierlijsten en op de dorpelstickers, en aan de binnenkant, op de in het dashboard geïntegreerde opbergbakken en op de rand van de portiernetten. Khaki, de kleur van ontspanning en rust, bevordert gevoelens van optimisme, harmonie en kalmte. Deze kleur groen weerspiegelt ook de rijkdom van de natuur en onderstreept Ami’s ecologische betrokkenheid. Elektrisch, met respect voor het milieu en een serene sfeer dankzij de stille aandrijving.

Geel, dat vaak als een warme en verkwikkende kleur wordt beschouwd, is gebruikt om een vleugje vitamine toe te voegen aan de deurstickers die speciaal voor My Ami Tonic zijn ontwikkeld, aan de twee reliëfs op het voorpaneel, aan de riemen waarmee de deuren van het passagierscompartiment worden geopend en gesloten en aan de tassenhaak aan de passagierszijde. De gele kleur wekt ook nieuwsgierigheid op. Citroën heeft het gebruikt om de aandacht te vestigen op de richtingspijlen verspreid over de carrosserie als gidsen naar functies. Dit is bijvoorbeeld het geval met de pijlen die op de achterste achterruiten zijn gekleefd en die wijzen op het openen van de ruiten, of de pijlen op de wielkasten die de bestuurder op speelse wijze uitnodigen om te controleren of de wielen goed zijn uitgelijnd. Deze technische, tactische elementen zijn een knipoog naar wat in de luchtvaart wordt beoefend.

In dezelfde spirit wijzen drie witte richtingspijlen, onder elkaar geplaatst aan de binnenzijde van het deurpaneel, in de richting van de openingshendel. En op de raamkleppen is een sticker geplakt met de lengtegraad die overeenkomt met de GPS-coördinaten van het technisch centrum van de Stellantis Group, het ADN (Automotive Design Network) in Vélizy. Bovendien laten twee kleine esthetische details zien dat My Ami Tonic een volledig elektrisch mobiliteitsobject is: een “+”-sticker op de deurgreep van de bestuurder en een “-” op de deurgreep van de passagier symboliseren de polariteiten van een batterij.

In België is deze versie nu beschikbaar vanaf €8.990 (incl. BTW) of via financiering (ballonkrediet) vanaf €33,25 (incl. BTW) per maand (voorbeeld een Easy Way van 36 maanden met een aanbetaling van €4.214,71 (incl. BTW), waarbij laatstgenoemde financieringswijze wat betreft de maandelijkse betaling en aanbetaling aanpasbaar is aan ieders budget.

Nieuwe Opel Frontera

Nieuwe Opel Frontera Opel luidt het begin in van een nieuw hoofdstuk in de lange en succesvolle geschiedenis van het bedrijf: vandaag onthulde de autofabrikant

Lees verder »

Mercedes-Benz GLB220d 4matic

Mercedes-Benz GLB220d 4matic De vernieuwde voorbumper wijst op zijn offroad-genen, de SUV-grille met geïntegreerde ster benadrukt dit. De atletische schouderpartij met perfect gemodelleerde flanken zorgt

Lees verder »

De Nieuwe Renault Captur

De Nieuwe Renault Captur De lijn van Nieuwe Captur wordt nog gesublimeerd door de nieuwe kleur Gris Rafale en de Esprit Alpine-uitvoering en oogt atletischer

Lees verder »