Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Vier miljoenste Yaris “made in Europe”

  • Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) heeft zijn 4 miljoenste Yaris geproduceerd
  • Yaris 4.000.000 is een model van de 4e generatie met hybride technologie van de 4e generatie
  • Hoewel hij minder dan 4 m lang is, is de nieuwe Yaris de veiligste wagen in zijn segment

Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) heeft zijn vier miljoenste Toyota Yaris geproduceerd – een rood en zwart tweetonig hybride hi-grade model. De wagen is een Yaris van de vierde generatie, aangedreven door de vierde generatie van Toyota’s hybride systeem. De wagen beschikt standaard ook over passieve en actieve veiligheidsvoorzieningen die toonaangevend zijn in zijn segment.

Sinds de lancering in 1999 en de bekroning als Wagen van het Jaar in 2000 heeft Yaris een overdonderend succes gebracht voor Toyota, zowel wat verkoopvolume als stimulans voor het merkprofiel betreft. Met een gestage jaarlijkse groei haalde het model van de derde generatie in 2019 een verkoopvolume van ongeveer 224.000 stuks in Europa, wat goed is voor ongeveer 22% van de Europese omzet van Toyota en een segmentaandeel van net geen 8%.

De vier miljoenste Yaris “made in Europe” is een model van de vierde generatie en beschikt over een Toyota hybride systeem van de vierde generatie voor het laagste brandstofverbruik en de laagste CO2-uitstoot in het segment [3,7 l/100 km en 85 g/km (WLTP)]. De Toyota-ingenieurs konden dit resultaat boeken en tegelijk meer vermogen (116 DIN pk) en meer rijplezier verzekeren dan bij het model van de vorige generatie.

Het ingenieursteam is er ook in geslaagd het veiligheids-DNA in stand te houden door van de nieuwe Yaris de veiligste wagen in zijn segment te maken. Voor passieve veiligheid kreeg Toyota de 2020 SAFETYBEST-award voor de ontwikkeling en standaarduitrusting van centrale airbags in Yaris – een primeur in het Europese B-segment. Deze Toyota-bestseller is ook uitgerust met de recentste versie van Toyota Safety Sense, met standaard een aantal actieve veiligheidsvoorzieningen die voor het eerst in dit segment worden toegepast.