Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

RENAULT, EUROPEES LEIDER IN DE VERKOOP VAN ELEKTRISCHE VOERTUIGEN

  • Renault ZOE, het best verkopende elektrische voertuig in Europa.
  • Renault Kangoo Z.E., het elektrische, lichte bedrijfsvoertuig met de beste verkoopcijfers in Europa.
  • Renault verkocht van januari tot eind november 2020 meer dan 95.000 elektrische voertuigen.

Als pionier op het gebied van elektrische mobiliteit leidt Renault de Europese markt voor elektrische voertuigen (EV’s) met 95.985 verkochte eenheden van januari tot eind november 2020. In vergelijking met het voorgaande jaar betekent dit een toename van inschrijvingen met 80%. Deze prestatie laat zien dat Renault met zijn gamma volledig elektrische wagens perfect in staat is om aan de behoeften van zowel individuele als professionele klanten te voldoen.

Renault ZOE blijft de referentie voor personenwagens in zijn segment. Met een rijbereik van 395 km WLTP, een nieuw design en een grote veelzijdigheid, blijft deze derde generatie ZOE de best verkochte elektrische wagen in Europa met meer dan 84.000 verkochte exemplaren sinds januari 2020. Dit cijfer vertegenwoordigt bijna het dubbele van de verkochte volumes in 2019 (voor dezelfde periode), wat ZOE het belangrijkste elektrische voertuig maakt in Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Portugal. Sinds de lancering werden er meer dan 268.000 Renault ZOE’s verkocht in Europa (alle generaties).

Op de Belgisch-Luxemburgse markt is Renault ZOE de op één na best verkochte auto. Bij de verkoop van elektrische wagens aan particulieren staat Renault ZOE op nummer één.

In het segment van de elektrische lichte bedrijfsvoertuigen (LCV) is Renault Kangoo Z.E. een echte bestseller. Van januari tot eind november 2020 werden 8.498 Kangoo Z.E.’s verkocht, wat meer dan één op de drie verkochte elektrische LCV’s vertegenwoordigt. In totaal zijn er sinds de lancering in 2010 maar liefst 57.595 Kangoo Z.E.’s verkocht in Europa.

Als jongste telg in het Renault-gamma is Twingo Electric met 1.760 inschrijvingen in Europa een referentie geworden in het A-segment van de elektrische voertuigen. Dankzij zijn wendbaarheid, modulariteit en een rijbereik van 190 km (tot 270 km in de stad) is Twingo Electric de beste bondgenoot voor alledaagse ritten.

“Ondanks de gezondheidscrisis blijft de verkoop van elektrische voertuigen in Europa opvallend goed evolueren, met groeipercentages van 70 tot 80% op de belangrijkste Europese markten. De verkoop van elektrische voertuigen vertegenwoordigt nu bijna 5% van de totale markt. Sinds januari 2020 zijn er meer dan 84.000 ZOE's verkocht - waarvan 33.000 in Frankrijk en 25.000 in Duitsland - een verdubbeling van de volumes ten opzichte van 2019. Sinds de lancering en dankzij de recente ontwikkelingen is ZOE erkend en gewaardeerd om zijn veelzijdigheid en autonomie op het beste niveau van zijn categorie, waardoor het sinds begin 2020 het best verkochte elektrische voertuig in Europa is”

Het volledige elektrische gamma van Renault omvat ook Twizy, met meer dan 31.000 verkochte exemplaren, en Master Z.E., een bestelwagen met een laadvermogen tot 3,5 ton. Dankzij zijn expertise op het gebied van elektrische voertuigen heeft Renault onlangs het volgende hoofdstuk van zijn elektrische gamma gepresenteerd: Mégane eVision. Op basis van het CMF-EV-platform van de Alliantie zal de van Mégane eVision afgeleide seriewagen Renaults antwoord zijn op de vraag naar een elektrische auto voor het C-segment. Naast het volledige elektrische gamma biedt Renault een complementair gamma van hybride en plug-inhybride versies aan op zijn bestsellers (Clio, Captur & Mégane) en op de toekomstige modellen, zoals Arkana.