Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

JAGUAR F-TYPE HERITAGE 60 EDITION ode aan de legendarische E-TYPE

De nieuwe Limited Edition van de Jaguar F-TYPE, ontworpen door SV Bespoke, beschikt over de lakkleur Sherwood Green en een unieke uitrusting om de zestigste verjaardag van de E-type in 2021 te vieren.

De F-TYPE Heritage 60 Edition is verkrijgbaar als Coupé en Cabriolet met exclusieve gesmede 20” lichtmetalen velgen in Gloss Black met Diamond-Turned-afwerking, koetswerkaccenten in Gloss Black en Chrome, en zwarte remklauwen.

In 2021 viert Jaguar de zestigste verjaardag van de sportwagen E-type met de introductie van een nieuwe beperkte reeks van de 575 pk sterke V8 Supercharged F-TYPE Heritage 60 Edition. Van deze vierwielaangedreven sportwagens zullen wereldwijd slechts zestig exemplaren worden verkocht, die stuk voor stuk met de hand worden afgewerkt door de personaliseringsexperts van SV Bespoke.

De speciaal geselecteerde herdenkingsuitrusting omvat de niet-metaallak Sherwood Green, een originele E-type-kleur die al sinds de jaren zestig niet meer verkrijgbaar is op een nieuwe Jaguar, en een met Oxford-leder bekleed tweekleurig interieur in Caraway en Ebony dat normaal niet verkrijgbaar is op de F-TYPE.

De nieuwe Limited Edition kreeg bovendien een unieke aluminium sierlijst op de middenconsole, geïnspireerd op de behuizing van de achteruitkijkspiegel, het ‘E-type 60th anniversary’-logo gebosseleerd op de hoofdsteunen van de lichte Performance-zetels en ‘E-type 60’-logo’s die hij deelt met de beperkte reeks Etype 60-Collection-modellen die eerder dit jaar werden aangekondigd door Jaguar Classic. Herdenkingsplaatjes op de drempels, een ‘SV Bespoke’-plaatje en tapijten met Caraway-rand zorgen voor de finishing touch.

De nieuwe F-TYPE R, die in december 2019 werd gelanceerd, fungeerde als basis voor de nieuwe F-TYPE Heritage 60 Edition. Hij is exclusief verkrijgbaar met vierwielaandrijving en heeft herwerkte schokdempers, stabilisatorstangen en ophangingsgewrichten achteraan om de betrokkenheid van de bestuurder te verhogen. Onder de motorkap ligt Jaguars 575 pk sterke V8-compressormotor, die 700 Nm koppel levert voor een uitmuntende snelheid in alle omstandigheden.

Zijn prestaties zijn simpelweg uitzonderlijk: de sprint van 0 tot 100 km/u neemt slechts 3,7 seconden in beslag, terwijl de topsnelheid elektronisch werd begrensd tot 299 km/u.

De F-TYPE biedt daarnaast nog tal van geavanceerde bestuurdergerichte technologieën, zoals een configureerbaar 12,3” groot tft-instrumentenbord met hoge resolutie, het Touch Pro-infotainmentsysteem en het Smartphone Pack dat standaard Apple CarPlay® omvat.

Elke Heritage 60 Edition wordt gebouwd in de Jaguar-fabriek van Castle Bromwich (Verenigd Koninkrijk) en wordt afgewerkt door het SV Bespoke-team van Jaguar Special Vehicle Operations in Warwickshire. De prijzen van het nieuwe model beginnen in België bij 161.250 euro. Voor meer informatie: www.jaguar.com/SVO