Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Speciale serie Fiat Pandina

Vandaag heeft FIAT de nieuwe speciale serie Fiat Pandina gepresenteerd. De presentatiedatum van 29 februari is een eerbetoon aan de historische lancering van de eerste Panda in 1980, die op dezelfde datum werd gepresenteerd aan de president van de Italiaanse Republiek, Sandro Pertini. De persconferentie, uitgezonden op YouTube, werd gehouden door Olivier Francois, FIAT CEO en Global Stellantis CMO, in de Giambattista Vico-fabriek in Pomigliano d’Arco, in Zuid-Italië, waar de auto sinds 2011 wordt geproduceerd.

Olivier Francois, FIAT Chief Executive Officer en Global Chief Marketing Officer van Stellantis, zei: “De nieuwe Fiat Pandina is een eerbetoon aan de liefde die Italianen voor Panda hebben. In feite is ‘Pandina’ eigenlijk de bijnaam die mensen in dit land altijd aan de auto hebben gegeven. Met trots presenteer ik deze bijzondere serie op de dag waarop ik ook kan aankondigen dat Panda in ieder geval tot 2027 in Pomigliano d’Arco geproduceerd zal blijven. Het liefdesverhaal tussen deze Panda en Italië zal nog enkele jaren voortduren, bedankt tot de nieuwe investeringen die het tot de meest technologische en veiligste ooit hebben gemaakt. Ik heb vandaag ook nog een reden om Panda te vieren: we hebben besloten de productie met 20% te verhogen om aan de vraag van klanten in Italië en Europa te voldoen. Panda blijft marktleider in dit land en segmentleider in Europa: en het is ook de enige hybride in het A-segment binnen de Groep.”

Met een lang verhaal vol plezier en delen leidt de iconische en inspirerende Fiat Panda nu al vierenveertig jaar de markt in zowel Italië als Europa, met meer dan 8 miljoen verkochte exemplaren tijdens zijn leiderschap. Als Panda is ook de speciale serie Pandina de sociale auto bij uitstek, met zijn unieke eigenschappen: eenvoud, creativiteit en functionaliteit. En meer nog, deze speciale serie ontleent de naam aan de mensen, precies zoals de Panda-liefhebbers het noemen, hun schattige “Pandina”. Een eerbetoon aan de liefde van de mensen voor deze kleine dagelijkse partner.

Met nieuwe ADAS, een nieuw digitaal cluster en een nieuw stuur is deze speciale serie de meest technologische en veiligste Panda ooit. Met de lancering van de nieuwe Pandina wil FIAT een enorme sprong in de toekomst maken, waarbij de klantervaring wordt verbeterd door middel van belangrijke ontwikkelingen op het gebied van veiligheid en technologie, terwijl de typische veelzijdigheid en betaalbaarheid van zijn iconische model behouden blijven.

De speciale serie Pandina presenteert belangrijke updates op het gebied van ADAS, zoals gebruikelijk voor FIAT, door eenvoudige oplossingen aan te bieden voor de behoeften van de klant, en niet voor het zoeken naar technologie zoals altijd voor Panda.

De standaarduitrusting omvat gloednieuwe functies die zijn ontworpen om de bestuurder zowel in als buiten de stad te helpen: het Advanced Emergency Braking System, om kop-staartbotsingen, zoals in het stadsverkeer, te verminderen; Rijbaanassistentie; en Drowsy Driver Detection om de bestuurder te waarschuwen als hij moe is.

Ook Traffic Sign Recognition is inbegrepen, waarmee verkeersborden worden gedetecteerd en herkend door ze weer te geven op het nieuwe, volledig digitale 7-inch instrumentenpaneel. De parkeersensoren aan de achterzijde gaan van veiligheid naar functionaliteit en zorgen voor volledige eenvoud tijdens het parkeren in de drukke straten van de stad, terwijl de nieuwe Cruise Control de ingestelde snelheid aanhoudt (vanaf 30 km/u) zonder de voet op het gaspedaal te drukken.

Vervolgens past het Automatic High Beam de verlichting automatisch aan de verkeersomstandigheden aan, waardoor rijden in het donker gemakkelijker wordt voor de bestuurder. Bovendien completeren 6 airbags de veiligheidsstandaarduitrusting. De meeste functionaliteiten worden door een camera die op de binnenspiegel is gemonteerd aangestuurd.

De speciale serie biedt zijn passagiers een nieuw 7-inch volledig digitaal cluster met drie verschillende grafische modi en een vernieuwd stuurwiel. De Pandina is bovendien uitgerust met een gloednieuw 7” Radio DAB-touchscreen met Apple CarPlay en Android AutoTM.

Vanuit designoogpunt omvat het een nieuw wit geschilderd dashboard en nieuwe stoelen met het ‘Pandina’-monogram en logo in reliëf, dubbele gele stiksels, witte details en Seaqual-garen met een duurzame, volledig traceerbare grondstof gemaakt van zwerfvuil in de zee.

Het exterieur is verrijkt met speelse details zoals het gezichtje van een kleine panda op de wielkast, gele spiegelkappen, Pandina-opschriften op de zijlijsten en een ‘Pandina’-zeeschrift op het derde licht.

Bovenop de reeds bestaande kleuren – Gelato White, Cinema Black, Passione Red en Italia Blue – biedt Pandina het nieuwe Positano Yellow en nieuwe tweekleuren (contrasterend zwart dak) aan.

De nieuwe speciale serie Pandina is vanaf deze zomer verkrijgbaar in de grote Europese landen.