Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

De nieuwe Škoda Superb Combi

Een ruim, strak design en de nieuwe assortimentsstructuur met Design Selections bepalen het interieur van de Superb Combi Estate. Het vrijstaande infotainmentdisplay van maximaal 13 inch – een primeur voor de Superb – springt meteen in het oog, net als de intuïtieve Škoda Smart Dials. Voor het eerst kunnen klanten de 10-inch Virtual Cockpit aanvullen met een optioneel head-updisplay. Al het textiel, inclusief de hemelbekleding, bevat gerecyclede materialen.

Johannes Neft, bestuurslid voor technische ontwikkeling van Škoda Auto, zegt:

“We hebben goed naar onze klanten geluisterd en haptische bedieningselementen teruggebracht. Het resultaat zijn nieuwe Škoda Smart Dials, die haptische en digitale elementen combineren voor een nog snellere, eenvoudigere en intuïtievere bediening aan boord. Door talrijke functies te bundelen, dragen ze effectief bij aan het verminderen van afleiding van de bestuurder en verhogen zo de veiligheid op de weg.”

Exterieurdesign: LED-matrixkoplampen en details in Unique Dark Chrome

De nieuwe Superb Combi is direct herkenbaar aan zijn opvallende, achthoekige radiatorrooster en scherp getekende LED-matrixkoplampen met het nieuwe Crystallinium-designelement. De optionele LED-achterlichten met geanimeerde richtingaanwijzers zijn voorzien van een Coming/Leaving Home-functie (standaard op L&K).

Een bijzonder visueel hoogtepunt vormen exterieurdetails in Unique Dark Chrome, bijvoorbeeld een nieuw 2D-logo op de motorkap en het opschrift op de achterklep. De verfijning van het koetswerkontwerp en talloze specifieke aanpassingen hebben ertoe bijgedragen dat de luchtweerstandscoëfficiënt met 15 procent is verlaagd en hebben bijgedragen aan de gedistingeerde uitstraling van het model.

Nieuw interieur met 13 inch display, een opgeruimde middenconsole en +30 liter bagageruimte

Het interieur van de Superb Combi Estate is voorzien van een vrijstaand infotainmentdisplay van maximaal 13 inch en een overzichtelijke middenconsole, aangezien de keuzehendel naar de stuurkolom is verplaatst. Voor het eerst is een head-updisplay als optie leverbaar. De Škoda Smart Dials en de stemassistent Laura, binnenkort aangevuld met ChatGPT, maken het besturen van talrijke voertuig- en infotainmentfuncties kinderspel en leveren informatie die verder gaat dan het ecosysteem van de auto.

Nieuwe elementen zijn onder meer de Phone Box met inductief snelladen van 15 watt en gelijktijdige ventilatie van een smartphone, evenals rugvriendelijke Ergo-stoelen met tien pneumatisch bediende massagekussens. De Superb Combi Estate beschikt ook over de nieuwe assortimentsstructuur met Design Selections, thematische optiepakketten en individuele opties. De Superb is goed uitgerust voor lange afstanden, met een bagageruimte van 690 liter – 30 liter meer dan zijn voorganger. Ook de hoofdruimte is toegenomen.

Een breder scala aan aandrijflijnen dan ooit tevoren, nog geavanceerdere aerodynamica

Tot de zes moderne, efficiënte aandrijflijnen behoort ook een nieuwe generatie plug-in hybride in de Superb Combi iV. De 1.5 TSI-motor zorgt samen met een elektromotor voor een systeemvermogen van 150 kW (204 pk) en biedt nu een elektrisch bereik van meer dan 100 kilometer volgens de WLTP-cyclus. Bovendien is de 1.5 TSI ook verkrijgbaar met mild-hybrid-technologie – een primeur voor de Superb. Bovendien worden er naast twee dieselmotoren nog twee andere benzinemotoren aangeboden.

Hun respectievelijke topvarianten (195 kW/265 pk en 142 kW/193 pk) zijn standaard voorzien van vierwielaandrijving. De nieuwe Dynamic Chassis Control (DCC Plus) combineert comfort en rijdynamiek, terwijl de LED-matrixkoplampen van de tweede generatie voor een nog betere verlichting van de weg voor u zorgen. Beide zijn voor het eerst beschikbaar op de Superb.

Nieuwe Superb Combi Estate klaar om het succesverhaal voort te zetten

De geheel nieuwe Superb Combi Estate, geproduceerd in de Volkswagen Group-fabriek in de Slowaakse hoofdstad Bratislava, zal voortbouwen op het succes van zijn voorgangers. Škoda bood in 2009 voor het eerst een Combi Estate aan als onderdeel van de tweede moderne Superb-generatie. In de derde moderne generatie van het model nam deze carrosserievorm een hoge vlucht: de Combi Estate uit 2016 had een aandeel van ongeveer 54 procent van de in totaal ongeveer 860.000 geproduceerde voertuigen .

In Duitsland, Škoda’s grootste interne markt ter wereld, waren meer dan 90 procent van alle Superb-voertuigen die aan klanten werden geleverd Combi-breaks. De Superb Combi heeft ook zijn aandeel verdiend in de vele internationale prijzen die de modelserie heeft gewonnen.