Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

SCENIC E-TECH ELECTRIC: AUTO VAN HET JAAR 2024

Scenic E-Tech electric is verkozen tot Auto van het Jaar 2024. Het resultaat werd op maandag 26 februari bekendgemaakt tijdens een ceremonie op het Autosalon van Genève (Zwitserland).

Na de eerste stemronde in november vorig jaar behoorde Scenic tot de zeven finalisten, samen met de BMW 5-Reeks, BYD Seal, Kia EV9, Peugeot E-3008/3008, Toyota C-HR en Volvo EX30.

De winnaar van de trofee werd gekozen door 59 autojournalisten uit 22 landen, die hun stem uitbrachten. Scenic eindigde op de eerste plaats met 329 punten. Hij wordt daarmee de zevende auto van het merk die de prestigieuze titel van ‘Car of the Year’ in ontvangst neemt en volgt Renault 16 (1966), Renault 9 (1982), Clio (1991), Scénic (1997), Mégane (2003) en Clio (2006) op.

“Alle teams van de groep en het merk Renault zijn bijzonder trots de prestigieuze onderscheiding van ‘Car of the Year’ in ontvangst te mogen nemen. Die erkenning bewijst dat we de juiste keuzes hebben gemaakt: een onovertroffen rijbereik, een ruim en rijkelijk interieur met een beperkte ecologische voetafdruk! Als we daar nog het rijplezier en de uitrusting van een ‘auto om in te leven’ aan toevoegen, zoals het nieuwe Solarbay-dak of het nieuwste OpenR Link-systeem met Google-integratie, beschikt Scenic over geweldige troeven om een plaats te veroveren op de Europese markt van de elektrische wagens.” Fabrice Cambolive, CEO van het merk Renault

Scenic E-Tech electric is een zuiver elektrische wagen die werd ontwikkeld op het AmpR medium-platform (het vroegere CMF-EV) en richt zich tot mensen met een actieve levensstijl, die op zoek zijn naar veelzijdigheid. Emissievrij, wendbaar, licht (1.890 kg) en compact (4,47 m lang): Scenic voelt zich perfect in zijn sas in de stad. Voor lange ritten biedt Scenic een rijbereik tot 625 kilometer (WLTP-cyclus), comfort, ruimte en rijplezier, verrijkt met nuttige technologieën.

Scenic E-Tech electric wordt aangeboden tegen een instapprijs van minder dan 40.000 euro. In landen waar de overheid incentives geeft, worden de premies van deze prijs afgetrokken. De bestellingen zijn geopend en de eerste exemplaren zullen heel binnenkort in het Renault-net aankomen.