Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Smart breidt #1 reeks uit

Met de smart #1 Pro voegt smart een aantrekkelijk instapmodel toe aan zijn productportfolio, waarmee het totaal aantal varianten op zes komt. De nieuwe toevoeging vergroot de diversiteit van smart’s assortiment om de perfecte dagelijkse reisgenoot te bieden voor individuele mobiliteitsbehoeften. De Pro wordt medio najaar 2023 in de eerste Europese markten geïntroduceerd. Na de première in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië en Zwitserland zal hij tegen het voorjaar van 2024 geleidelijk in de andere Europese smart-markten worden gelanceerd.

Wat de smart #1 Pro onderscheidt is zijn batterij, die met 49 kWh iets kleiner is dan die van de #1 Pro+. De nieuwkomer gaat 36.495€ BTWI kosten en zal daarom een nieuw type klant aantrekken.

We zijn erg blij dat we aan de verwachtingen van stadsrijders kunnen voldoen, die zich meer richten op praktische zaken zoals een goede carrosserie/ruimteverhouding en voor wie een actieradius van meer dan 300 kilometer absoluut voldoende is. De #1 Pro is een auto voor milieubewuste stadsbewoners en pendelaars die niet zonder de premium kwaliteit en volledig elektrische benadering van de #1 kunnen,” zegt Dirk Adelmann, CEO van smart Europe. “Bij smart staan de behoeften van de gebruikers altijd centraal. De Pro-lijn komt met een pakket dat aan alle eisen van de hedendaagse bestuurder voldoet, en dat tegen een geweldige prijs-kwaliteitverhouding.

Alledaagse held in stedelijke gebieden: smart #1 Pro

Net als de andere modellen in het portfolio is de Pro afgestemd op de normen van de premiumklasse. Hij biedt een volledig elektrische premium rijervaring met een vermogen van 200 kW.

De Pro heeft het typische #1 design. Het panoramische halodak, de hoogwaardige kunstlederen stoelen, de verborgen deurgrepen en de sfeerverlichting met 64 instelbare kleuren maken hem tot een elegante reisgenoot in de stad. Onder de prachtig vormgegeven buitenkant zit een iets kleinere lithium ijzer fosfaat (LFP) accu met 49 kWh.

Hiermee kan de #1 Pro comfortabel tot 310 kilometer afleggen (WLTP). Hij is snel opgeladen en klaar voor gebruik, in optimale omstandigheden in minder dan 30 minuten met het 130 kW DC laadvermogen. Maximaal comfort wordt geboden door de automatische klimaatregeling met 2 zones en elektrisch verwarmde stoelen voor zowel de bestuurder als de passagier voorin. Aan de buitenkant springen de 19-inch amps velgen en CyberSparks LED-koplampen in het oog.

De Pro komt als instapniveau in het #1 productportfolio, gevolgd door de Pro+, Premium, Pulse, BRABUS en de speciale Launch Edition.

Beschikbaar in 2024 vanaf 36.495€ BTWI in België.

De smart #1 Pro is binnenkort verkrijgbaar in België. Vanaf het eerste trimester van 2024 kan hij online besteld worden, of bij de dichtstbijzijnde smart agent.

De prijs begint bij € 36.495 BTWI. Kom meer te weten en bezoek onze website op media.smart.eu