Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Mazda MX-5 MJ2024 , de Jinba Ittai-evolutie

Sinds zijn debuut in 1989 heeft de Mazda MX-5 consequent bewezen de ideale keuze te zijn voor wie op zoek is naar de meest pure rijervaring. De Mazda MX-5 modeljaar 2024 behoudt zijn status als erg gewilde rijdersauto met de introductie van een nieuwe en opwindende rijmodus, nieuwe veiligheids- en technologievoorzieningen, designverbeteringen en nieuwe koetswerk- en softtopkleuren.

Aan de buitenkant is de Mazda MX-5 MJ 2024 herkenbaar aan zijn geavanceerde ledkoplampen, die naadloos aansluiten op de dagrijlichten en die de zichtbaarheid verhogen. Ook de ledachterlichten werden subtiel hertekend. De nieuwe koetswerkkleur ‘Aero Grey Metallic’ combineert historische en moderne stijlelementen. En de stoffen kap van Mazda’s roadster is nu ook verkrijgbaar in het beige.

In het interieur werden de stoelen bekleed met een nieuw materiaal dat schuiven bij een dynamische rijstijl voorkomt. Andere interieurverbeteringen zijn de frameloze achteruitkijkspiegel, het grotere en functionelere multimediascherm met aanraakbediening van 8,8 duim, het vernieuwde instrumentenbord voor de bestuurder en de twee USB-C-poorten.

De Mazda MX-5 van 2024 raakt niet aan zijn befaamde rijplezier met open dak en behoudt de kernwaarden die hij in meer dan 30 jaar heeft opgebouwd: perfect in balans, wendbaar en licht voor een meeslepende rijervaring. De nieuwe rijmodus DSC-Track (Dynamic Stability Control) geeft voorrang aan de bestuurder door overstuur alleen te controleren bij gevaarlijke spins die de bestuurder zelf niet kan corrigeren. Het systeem richt zich tot de talloze bestuurders die hun MX-5 op het circuit willen gebruiken en neemt de controle pas in de laatste seconde over van de bestuurder.

Mazda voegde ook extra veiligheidssystemen toe voor bestuurders die liever cruisen. Zelfs het Prime-line-instapmodel beschikt over Lane Keep Assist, dat de auto op zijn rijstrook helpt te houden, Intelligent Speed Control, Intelligent Brake Assist en een vernieuwde verkeersbordherkenning die nu is gekoppeld aan het navigatiesysteem. De verbeterde stabiliteit, de geavanceerde veiligheidsvoorzieningen en het nauwkeurige reactievermogen bij bochten en acceleraties belichamen als geen ander Mazda’s Jinba Ittai-filosofie van bestuurder en machine in perfecte harmonie.

De gloednieuwe Mazda MX-5 beleeft zijn wereldpremière op de Japan Mobility Show 2023, die van zaterdag 28 oktober tot en met zondag 5 november zijn deuren opent voor het publiek.