Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV

 

Na de succesvolle lancering van de ŠKODA ENYAQ iV voegt ŠKODA AUTO een nog emotievere koetswerkvariant toe aan zijn eerste volledig elektrische SUV-gamma: de vierdeurs ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV wordt gekenmerkt door een elegante, aflopende achterkant. De luchtweerstandscoëfficiënt (cd) van 0,247 is zelfs lager dan die van de ENYAQ iV – die al geweldig was – waardoor de ENYAQ COUPÉ iV efficiënter is en meer dan 535 km kan afleggen in de WLTP-cyclus wanneer hij is uitgerust met de grotere batterij. Er is keuze uit twee batterijformaten en drie vermogensvarianten met achter- of vierwielaandrijving. Net als bij de ENYAQ iV zijn de klassieke uitrustingsniveaus voor het interieur vervangen door de Design Selections. In typische ŠKODA-stijl heeft de ENYAQ COUPÉ iV een royaal interieur en een bagageruimte van 570 liter.

Thomas Schäfer, CEO van ŠKODA AUTO, verklaarde: “We hebben een geweldige start gemaakt op de internationale markten met ons volledig elektrische vlaggenschip ŠKODA ENYAQ iV. Het voertuig werd zeer goed onthaald door onze klanten en er zijn ongeveer 70.000 bestellingen geplaatst. Begin 2022 zullen we de lat nog hoger leggen met de ENYAQ COUPÉ iV: deze variant van onze e-SUV, die nog emotiever is en een echt designhoogtepunt vormt, rondt de top van ons modellengamma af.”

De ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV is een uitstekende aanvulling op het ENYAQ iV-gamma en biedt een zeer dynamische auto voor klanten die van een actieve levensstijl houden. Met een zee van ruimte voor maximaal vijf personen en een bagageruimte van 570 liter is het een geweldig voertuig voor gezinnen. Er is keuze uit drie vermogensvarianten voor dit nieuwste model: de ENYAQ COUPÉ iV 60, de ENYAQ COUPÉ iV 80, beide met achterwielaandrijving, en de ENYAQ COUPÉ iV 80x met vierwielaandrijving. Met een nog betere aerodynamica dan de ENYAQ iV en een luchtweerstandscoëfficiënt van 0,247 is de vierdeurs coupé efficiënter en kan hij, in de variant met de grootste van de twee beschikbare batterijen en achterwielaandrijving, meer dan 535 km afleggen in de WLTP-cyclus. De snelle oplaadfunctie, die standaard is, zorgt ervoor dat de auto snel is ‘bijgetankt’. Het centrale touchscreen van 13” is een echte blikvanger in het interieur.

Twee batterijen, drie vermogensvarianten en zowel achter- als vierwielaandrijving

ŠKODA biedt twee batterijformaten en drie verschillende vermogensvarianten voor de ENYAQ COUPÉ iV. De batterijen zijn ondergebracht in de vloer van het autoplatform MEB van de Volkswagen-groep. De ENYAQ COUPÉ iV 60 is voorzien van een lithium-ionbatterij met een capaciteit van 62 kWh, waarvan 58 kWh netto kan worden gebruikt. De elektromotor levert 132 kW* en drijft de achterwielen aan via een versnellingsbak met één versnelling. De ENYAQ COUPÉ iV 80 komt eveneens met achterwielaandrijving en wordt aangedreven door een elektromotor met een vermogen van 150 kW*. Uitgerust met het grotere batterijpack van 82 kWh (77 kWh netto) en dankzij de uitstekende aerodynamica van de auto met een luchtweerstandscoëfficiënt (cd) van 0,247 kan deze variant meer dan 535 km afleggen – en biedt daarmee het grootste rijbereik binnen het modelgamma.

De ENYAQ COUPÉ iV 80x is uitgerust met de grotere batterij, die ook een tweede, 80 kW sterke elektromotor op de vooras aandrijft, waardoor deze variant vierwielaandrijving heeft. Samen leveren de twee elektromotoren een totaalvermogen van 195 kW**. Met behulp van een AC-wallbox tot 11 kW – bijvoorbeeld een ŠKODA iV-lader – kan de gloednieuwe coupé in zes tot acht uur volledig worden opgeladen. De ENYAQ COUPÉ iV kan ook worden opgeladen aan openbare DC-snellaadstations met een vermogen tot 125 kW. De iV-universele lader – een mobiele oplossing met verwisselbare aansluitstekkers – is als optie verkrijgbaar.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp