Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

New Opel Grandland

Wij konden met de nieuwe Opel Grandland kort kennismaken en de verschillende motorisaties testen. De nieuwe Grandland is gebouwd is op het EMP2 platform en hij komt met een 1.2 benzine en een 1.5 diesel versie van beide 130pk sterk of in de Hybrid of Hybrid4 versie, respectievelijk 224pk of 300pk. Een 13,2 kWh batterij gemonteerd onder de achterbank voedt het geheel, in de versie met 224pk wordt de 1.6 vier cilinder benzinemotor ondersteund door een 110pk sterke elektromotor goed voor een elektrisch rijbereik tussen de 64 en 53km. In de Hybrid4 versie wordt er aan dit geheel een extra elektromotor toegevoegd van 113pk sterk. Het Hybrid4 geheel geeft hiermee een systeemvermogen van 300pk en 520Nm met een topsnelheid van 235km/h. Een spurtje naar de 100km/h doet hij in amper 6,1 seconden. Beide versies zijn uitgerust met de eAT-8 automatische transmissie. 

In het interieur maken de traditionele wijzerplaten plaats voor de Pure Panel cockpit met een bestuurdersdisplay tot max 12” en een infotainmentscherm van max 10” met uiteraard de volledige connectiviteit zoals oa Android auto en Apple CarPlay. Opel gaat met de Pure Panel cockpit voor de digital detox, dit wil zeggen dat het volledig personaliseerbaar is maar geen overload aan info toont.   

Bij de nieuwe Grandland trekt Opel de lijnen van de Mokka en Crossland door, het zogenaamde Vizor design. Het typeert niet alleen de voorkant ook door de kenmerkende Opel-vouw op de motorkap. De ontwerpfilosofie vertaald zich ook naar de achterkant en het merklogo en Grandland pronken opvallend midden op de achterklep. Het vlaggenschip van Opel’s SUV-gamma beschikt over nieuwe technologie en rijhulpsystemen zo is er standaard onderandere Forward Collision Warning met automatische noodrem, voetgangersdetectie, Lane keeping assist, verkeersbordherkenning en vermoeidheidsherkenning en cruisecontrol met snelheidsbegrenzer.

De Grandland kan worden uitgerust met de optionele Intellilux Led Pixel koplampen met 168 led-elementen, 84 per koplamp, zij passen de lichtbundel aan de rijsituatie en omgeving aan zonder het overige verkeer te verblinden. Deze zijn standaard op de business Elegance en de Ultimate.

Opel levert de Grandland met ergonomische actieve stoelen deze bevorderen een goede houding achter het stuur, ze zijn op diverse manieren verstelbaar, van elektrische hoogteverstelling tot een elektropneumatische lendensteun. Ze zijn eveneens voorzien van verwarming en bij lederen bekleding zelfs ventilatie.

De nieuwe Grandland wordt gebouwd in het Duitse Eisenach en de levering start komend najaar. Er is al een Grandland beschikbaar vanaf €30.500 incl BTW de Hybride versies starten vanaf €43.450 incl BTW.

Voor een uitgebreidere test houd zeker onze website verder in de gaten.