Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

De nieuwe MINI Cooper Electric

De vijfde generatie van de MINI 3-deurs is volledig elektrisch aangedreven en zet het succesverhaal van het legendarische model voort. Met een maximaal kartgevoel belichaamt de nieuwe MINI Cooper Electric het kenmerkende merkrijplezier van de toekomst.

De volgende generatie van de MINI familie wordt nu gelanceerd met de MINI Cooper Electric. De nieuwe editie van de iconische MINI 3-deurs is gericht op elektrisch rijplezier en is verkrijgbaar in twee vermogensniveaus. Met zijn opwindende wendbaarheid staat de MINI Cooper Electric voor lokaal emissievrije premium mobiliteit van de toekomst.

De volledig elektrische MINI Cooper SE, die oorspronkelijk in 2020 werd gelanceerd, zag de verkoop in 2022 met 25,5 procent toenemen en werd veruit het populairste MINI-model: vorig jaar werden wereldwijd meer dan 43.000 exemplaren van de lokaal emissievrije MINI verkocht. Een op de vijf MINI’s op de weg is nu elektrisch. Het enorme aanhoudende succes van de originele MINI bleek onlangs uit de productieverjaardag van de miljoenste MINI 3-deurs van de huidige – vierde – generatie. Het voertuig, eveneens volledig elektrisch, werd afgeleverd in Canada.

Elektrisch kartgevoel met maximaal koppel vanaf de start.

In de nieuwe MINI familie is zowel in de MINI Cooper E met een vermogen van 135 kW als in de MINI Cooper SE met 160 kW beschikbaar. Hij accelereert zonder vertraging en zonder schakelonderbrekingen. De lithium-ion-hoogspanningsaccu is in de bodem van de MINI Cooper Electric ingebouwd voor een optimale wegligging en gewichtsverdeling, terwijl ook de stabiliteit en wendbaarheid van het voertuig toenemen. Op die manier herdefinieert MINI het kenmerkende go-kartgevoel van het merk en bestendigt het consequent het concept van stedelijk rijplezier dat al meer dan 60 jaar zo succesvol is.

MINI kon gebruikmaken van de ontwikkelingsexpertise binnen BMW Group om de rijdynamiek van de nieuwe MINI Cooper Electric verder te verbeteren. Het voertuig is stevig verankerd in de merkgeschiedenis van het bedrijf vanaf de marktintroductie van de vernieuwde generatie van de MINI 3-deurs in 2001 tot en met de komende vijfde modelgeneratie. De voortdurende vooruitgang op het gebied van technologie, efficiëntie en vermogensafgifte weerspiegelt de zorgvuldige omgang met de traditionele geschiedenis van het populaire MINI model en tilt het rijplezier nu opnieuw naar een nieuw niveau.

Verbeterde actieradius en maximale flexibiliteit

De accucapaciteit van de MINI Cooper E bedraagt 40,7 kWh, die van de MINI Cooper SE 54,2 kWh. Dit geeft de nieuwe modellen een voorspelde actieradius van tussen de 300 en 400 kilometer, de actieradius voor uitstapjes in de stad en daarbuiten wordt aanzienlijk vergroot.

Met zijn kenmerkende MINI ruimteconcept demonstreert de MINI Cooper Electric de maximale flexibiliteit van een speciaal gebouwd voertuig. Het ontwerp van het interieur, dat maximale variabiliteit biedt, maakt het mogelijk het volume van de bagageruimte uit te breiden en omvat vier zitplaatsen.

Samen met de MINI Countryman, die vanaf november 2023 in de fabriek van BMW Group in Leipzig wordt geproduceerd, is de nieuwe MINI Cooper Electric helemaal klaar voor de volledig elektrische toekomst van MINI. De MINI Aceman maakt de nieuwe modellenfamilie vanaf 2024 compleet.

Eerste tests 911 Hybrid

Eerste tests 911 Hybrid Ontwikkeling van de eerste 911 met hybride aandrijving succesvol afgerond. Uitgebreide tests in het stadsverkeer, op landwegen en op het circuit

Lees verder »

De nieuwe Volkswagen California

De nieuwe Volkswagen California De California is dé iconische camper. Na meer dan 280.000 exemplaren van deze bestseller te hebben gebouwd presenteert Volkswagen Commercial Vehicles

Lees verder »

De nieuwe Lancia Ypsilon

De nieuwe Lancia Ypsilon Na de officiële presentatie van de NIEUWE LANCIA YPSILON EDIZIONE LIMITATA CASSINA in februari, is dit opnieuw een belangrijke dag in

Lees verder »