Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Renault onthult Grand Kangoo

Nieuwe Grand Kangoo neemt de praktische aspecten en veiligheidsuitrusting van Kangoo over, en voegt er een extra dosis moduleerbaarheid en interieurruimte aan toe:

 • Extra comfort met het grootste interieur in zijn klasse: de drie volwaardige zetels op de tweede zetelrij en twee op de derde rij bieden comfortabel plaats aan zeven volwassenen
 • Grootste knieruimte in dit segment voor de passagiers op de derde rij (164 mm)
 • Meer dan 58 liter aan toegankelijke opbergvakken, waaronder de Easy Life-lade en de opbergluiken in de voetruimte op de tweede zetelrij
 • Een koffer van 500 liter in de versie met zeven plaatsen, uitbreidbaar tot 3.750 liter door de achterzetels te verwijderen en de passagierszetel vooraan neer te klappen
 • Vijf volwaardige onafhankelijke, verschuifbare, neerklapbare, wegklapbare en uitneembare achterzetels die tot 1.024 verschillende zetelconfiguraties mogelijk maken.
 • Een laadlengte van 3,11 meter wanneer de passagierszetel vooraan wordt neergeklapt.
 • Veertien rijhulpsystemen, met niveau 2 van autonoom rijden, om de veiligheid te verhogen

Net als Kangoo kan hij schermen met dashboardsierlijsten in donker geborsteld hout, een comfortabel interieur en een verbeterde ergonomie. Het dashboard evolueert met de lancering van specifieke E-Tech-gegevens op de elektrische versie.

De twee grote schuifdeuren van 83 centimeter (18 centimeter breder dan die van Kangoo), de lage deurdrempel en de neerklapbare zetels op de tweede zetelrij vergemakkelijken de toegang tot de derde zetelrij. Dat vereenvoudigt het in- en uitstappen voor passagiers (volwassenen en tieners) en het vastmaken van een kind in de autostoel, die veilig wordt bevestigd dankzij de Isofix-punten.

Grand Kangoo past zich aan alle toepassingen aan. Achteraan beschikt hij standaard over een achterklep met ruit, die op verzoek kan worden vervangen door klapdeuren (2/3-1/3) met ruiten om de toegang tot de koffer te vergemakkelijken, vooral op plaatsen met beperkte hoogte.

Het ruime interieur leent zich perfect voor gezinnen die op zoek zijn naar zeven ruime plaatsen voor regelmatig gebruik en laat passagiers van elke lichaamslengte in het hoogste comfort reizen.

De wagen is ook perfect aangepast voor professionele kinderopvang met vijf Isofix-stoelen en een ergonomische plaatsing van kinderen in de kinderzitjes of op verhoogkussens. Ook vervoer op aanvraag is een kolfje naar zijn hand: hij biedt comfortabel plaats aan zeven volwassen passagiers, die met het grootste gemak kunnen plaatsnemen op elk van de zitplaatsen. Bovendien is het interieur naar wens moduleerbaar (bijvoorbeeld 2/2/2) om de inzittenden nog gemakkelijker te laten plaatsnemen.

Dankzij zijn nieuwe lithium-ionbatterij met een 100% bruikbare capaciteit van 45 kWh, biedt Nieuwe Grand Kangoo E-Tech Electric een rijbereik tot 265 km over de WLTP-cyclus. Dat rijbereik volstaat om de meeste dagelijkse verplaatsingen in alle sereniteit af te leggen, en garandeert bovendien de laagste gebruiks- en bezitskosten. 10 minuten opladen aan een laadpaal van 80 kW gelijkstroom volstaat om 80 kilometer aan rijbereik te recupereren.

De batterijen genieten acht jaar of 160.000 kilometer garantie. Binnen die periode worden ze kosteloos vervangen indien hun capaciteit afneemt tot minder dan 70 procent van de nominale waarde (SoH): state of Health).

Nieuwe Grand Kangoo E-Tech Electric wordt aangedreven door een motor van 90 kW en 245 Nm. Dat koppel is onmiddellijk beschikbaar voor een soepel en sereen rijgedrag in alle omstandigheden. De ECO-modus beperkt het vermogen (56 kW) en de topsnelheid (110 km/u) van het voertuig om het rijbereik te optimaliseren.

Het regeneratieve remsysteem biedt de keuze uit drie recuperatiemodi:

 • Sailing (indicatielampje B1): modus met beperkte regeneratie, geschikt voor snelwegen en autowegen.
 • Drive (B2): modus met standaard regeneratie voor uiteenlopende omstandigheden. Wanneer men het gaspedaal loslaat, krijgt men ongeveer dezelfde vertraging als bij een wagen met benzinemotor.
 • Brake (B3): modus met maximale regeneratie, voor gebruik in files en in de bergen.

Het klassieke hydraulische remsysteem wordt aangevuld met een ARBS-systeem (Adaptive Regenerative Braking System) dat de teruggewonnen energie maximaliseert.

De verschillende combinaties van rijprogramma’s en remmodi bieden de bestuurder de keuze uit zes verschillende rijervaringen die het comfort en rijbereik optimaliseren naargelang het gebruik en de rijomstandigheden.

De informatie met betrekking tot de geselecteerde rijmodus, het beheer van het elektrisch vermogen en de rijhulpsystemen kunnen worden gegroepeerd in een volledig digitaal en personaliseerbaar 10”-dashboard in kleur, dat als optie verkrijgbaar is.

Om in elk seizoen het beste rijbereik te garanderen, beschikt Nieuwe Grand Kangoo E-Tech Electric over een airconditioning met warmtepomp en twee zones. Die zorgt voor verkoeling in de zomer en verwarming in de winter, dankzij het principe van een omkeerbare airconditioning. De verwarming haalt calorieën uit de buitenlucht om ze in het interieur te gebruiken, terwijl de airconditioning calorieën van binnen naar buiten toe afvoert.

De warmtepomp verzekert een optimaal rendement bij temperaturen tussen -15 en +15°C. Ze biedt niet alleen een hoogstaand thermisch comfort, maar behoudt ook het rijbereik. Deze functie biedt tot 30 kilometer extra rijbereik en maakt dat het interieur niet alleen wordt verwarmd met verwarmingsweerstanden die hun energie uit de aandrijfbatterij halen!

De batterij beschikt over een vloeistofkoeling en een elektrische weerstand, waardoor ze steeds binnen het juiste temperatuurbereik kan worden gebruikt. Dat komt zowel het rijbereik als de oplaadtijd ten goede.

Tot slot is Nieuwe Grand Kangoo E-Tech Electric als optie verkrijgbaar met een verwarmde voorruit, een verwarmd stuur en verwarmde voorzetels. Deze opties garanderen nog meer thermisch comfort in de winter en hebben tegelijk weinig impact op de batterij.

Om de batterij op te laden, biedt Nieuwe Grand Kangoo E-Tech Electric de keuze uit twee soorten laders: 

 • Een driefasige snellader van 22 kW wisselstroom om van 15% naar 80% te gaan in 2 uur en 40 minuten
 • Een lader van 22 kW wisselstroom / 80 kW gelijkstroom om 170 kilometer te recupereren in 27 minuten
 •  

Kortom, een compleet aanbod om te beantwoorden aan alle toepassingen van Nieuwe Grand Kangoo E-Tech Electric.

Tot slot beschikt Nieuwe Grand Kangoo E-Tech Electric via de smartphone-app MyRenault of het multimediasysteem Renault Easy Link (standaard op alle uitrustingsniveaus) over specifieke geconnecteerde diensten zoals:

 • Vanop afstand het laadproces van de batterij programmeren en de laadtoestand opvolgen
 • De thermische preconditioning van het interieur programmeren
 • Laadpunten op het traject opzoeken
 • De bereikbare bestemmingen berekenen op basis van het resterende rijbereik

Daarnaast wordt het model verkrijgbaar met twee verbrandingsmotoren die voldoen aan de recentste emissienormen (Euro 6E):

 • Een benzinemotor met 130 pk en MAN6- of EDC7-transmissie: veelzijdig, dynamisch en zuinig, zelfs met zeven inzittenden aan boord
 • Een efficiënte en zuinige diesel met 95 pk en MAN6-transmissie

Nieuwe Renault Grand Kangoo wordt leverbaar in drie versies, die stuk voor stuk werden afgestemd op de precieze verwachtingen van hun klanten:

 • Authentic, die de essentie van de nodige uitrusting aanbiedt voor overheden of klanten die een voertuig voor dubbel persoonlijk/zakelijk gebruik zoeken;
 • Equilibre, voor gemeenschappen die een degelijke, comfortabele en zuinige dienst voor personenvervoer willen aanbieden;
 • Techno, voor gezinnen of zelfstandige professionals die op zoek zijn naar comfort en veiligheid met een onderscheidend design en praktische voorzieningen zoals dakstangen om gemakkelijk een dakkoffer te installeren

Opmerking: Grand Kangoo beschikt vanaf het niveau Authentic standaard over elektrische ruiten achteraan, een achteruitrijcamera, het multimediascherm easylink en geconnecteerde diensten.

De orderboeken worden eind dit jaar geopend en de eerste leveringen vinden begin 2024 plaats.

De Fiat Grande Panda

De Fiat Grande Panda FIAT is een van de oudste autofabrikanten ter wereld en kent een rijke geschiedenis met bijzondere prestaties en records. Het merk

Lees verder »

Hongqi EH7

Hongqi EH7 Hongqi, het prestigieuze automerk dat exclusief verkrijgbaar is bij Hedin Automotive, brengt dit najaar de EH7 sedan naar België. De volledig elektrische EH7

Lees verder »