Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Polestar 2 wint de Car of the Year Award in Noorwegen

Polestar 2 wint de Car of the Year (COTY) Award in Noorwegen. De jaarlijkse prijs, uitgereikt door Dagbladet, is een belangrijke industrieprijs die door een deskundige jury wordt uitgereikt.

“Auto van het jaar winnen in Noorwegen, de meest geavanceerde EV-markt ter wereld, is een enorme prestatie voor ons jonge merk. Noorwegen is van bij de start een belangrijke markt geweest en dit niveau van erkenning, bovenop de recente People’s Choice Award van het Noorse publiek, moedigt ons aan en motiveert ons om ons eigen pad te blijven bewandelen,” zegt Thomas Ingenlath, CEO van Polestar.

Amper een week geleden werd Polestar door het Noorse publiek nog als People’s Choice van dit jaar verkozen. Beide prijzen worden uitgereikt door de Noorse krant Dagbladet.

De Noorse jury bestaat uit experten, journalisten en leden van Noorse EV-verenigingen. In hun juryrapport erkenden ze de Polestar 2 als “een groot plezier om mee te rijden tegen een zeer redelijke prijs”. 

“De transitie naar elektrisch is moeilijk, het gaat snel, en als petrolhead heb ik het gevoel dat al die prachtige benzinewagens met heerlijk ronkende motoren verdwijnen. Maar toen ik in de Polestar 2 stapte, bleek dat helemaal geen argument te zijn. Vanaf het moment dat ik in de wagen stapte, amuseerde ik me en kon ik alleen maar wensen dat ik elke dag met zo’n wagen zou kunnen rijden. De rijervaring is extreem goed, het design is sportief, stoer en strak. Het is een geweldige auto voor een zeer aantrekkelijke prijs,” zegt jurylid en autojournalist bij Dagbladet, Rune Nesheim.

“Ons eerste jaar in Noorwegen was enorm spannend. Een half jaar geleden hadden we nog geen enkele auto in het land en nu staan we hier met twee Noorse en verschillende internationale prijzen. Ik wil de juryleden bedanken voor hun erkenning en bovenal wil ik onze klanten en ons team enorm bedanken,” zegt Head of Polestar Noorwegen, Alexander Hørthe.

De prijs wordt uitgereikt in het kader van Dagbladet’s jaarlijkse Car of the Year Awards, een reeks prijzen die gedurende de hele maand november worden uitgereikt.