Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Polestar O2 met ingebouwde drone!

 Polestar, het elektrische performance automerk, introduceert een nieuwe concept wagen die een nieuwe definitie geeft aan sportieve roadsters in het elektrische tijdperk: Polestar O₂. De wagen vertaalt de visie van Polestar op de coupé cabriolet en combineert topprestatie met een spannende rijervaring, inclusief alle voordelen van elektrische mobiliteit.

 

“Polestar O₂is de hero car voor ons merk,” zegt Thomas Ingenlath, Polestar CEO. “Het opent de deur naar onze geheime kamer van toekomstig potentieel. Dit is een voorproefje van wat we kunnen ontwerpen en ontwikkelen met het talent en de technologie die we in huis hebben. Het ziet er ongelooflijk uit, en de mogelijkheid om het dak te laten zakken en geen motor te horen belooft een fantastische sensatie.”

 

 

 

Dynamics

Maximilian Missoni, Polestar’s Head of Design, zegt: “Polestar O₂ is onze visie op een nieuw tijdperk voor sportwagens. We mengen het plezier van met een open dak te rijden met de puurheid van elektrische mobiliteit. Daardoor ontgrendelt de wagen een nieuwe mix van emoties. Wanneer je achter het stuur zit, begint het plezier écht.”

 

De rijervaring in de Polestar O₂ is ontworpen om levendig, licht en vol van vertrouwen te zijn. Voorspelbaarheid en speelsheid vormen de kern van opwindend, temperamentvol rijden. Strakke carrosseriecontrole, stijfheid en intuïtieve dynamiek zijn inherente voordelen van het op maat gemaakte, gelaste aluminium platform dat is overgenomen van de Polestar 5, intern ontwikkeld door het R&D-team van Polestar in het Verenigd Koninkrijk.

 

De hoge kwaliteit en stevigheid van het gelijmd aluminium platform zijn gericht op een hogere dynamische respons. De rijdynamiek is strak, mede dankzij de kleine rolhoeken en de hoge roldemping. Het wendbare, directe stuurgevoel is lineair, met een geweldige opbouw van het stuurkoppel.

 

 

Design

De Polestar O₂ is duidelijk verwant aan de Polestar Precept concept car, maar heeft zijn eigen karakter. Hij laat zien hoe de evoluerende designtaal van Polestar kan worden aangepast aan verschillende carrosseriestijlen met een sterke familiegelijkenis. De lage en brede carrosserie met een assertieve houding, het compacte 2+2 cabineontwerp, minimale overhangen en een lange wielbasis, belichamen klassieke sportwagenproporties maar met een duidelijk modern, elektrisch gevoel.

 

“Deze auto is een ontmoetingspunt tussen technologie en kunst, tussen precisie en beeldhouwkunst, met een vastberaden maar niet agressieve houding,” vervolgt Maximilian Missoni.

 

De aerodynamica is gemanipuleerd om de actieradius te maximaliseren dankzij vermomde designelementen zoals geïntegreerde kanalen. Deze verbeteren de laminaire luchtstroom over de wielen en de flanken van de carrosserie. Ook de achterlichten fungeren als luchtwieken om de turbulentie achter de wagen te verminderen.

 

 

Duurzaamheid en technologie

Polestar O₂ toont ook vooruitgang in duurzaamheid en technologie. Een nieuw thermoplastisch monomateriaal komt uitgebreid aan bod in het interieur. De term “monomateriaal” beschrijft het gebruik van een enkel basismateriaal om verschillende onderdelen te produceren.

 

In de Polestar O₂ is gerecycleerd polyester het enige materiaal dat wordt gebruikt voor alle zachte onderdelen van het interieur: schuim, lijm, 3D-breisels en niet-geweven laminering. Dit vereenvoudigt recycleren en is een belangrijke stap in de richting van meer circulariteit, terwijl het ook gewicht en afval vermindert.

 

De duurzaamheidteams van Polestar vinden dat materialen moeten worden gerecycleerd, niet gedowncycled. In Polestar O₂ hebben ze dan ook een nieuwe methode geïntegreerd om de gerecycleerde inhoud te controleren en de circulariteit van metalen onderdelen te verbeteren. In het chassis worden verschillende soorten aluminium gebruikt voor een ongeziene rijervaring.

 

Deze verschillende soorten zijn gelabeld, zodat ze effectiever kunnen worden gerecycled en hun eigenschappen behouden. Hoogwaardig aluminium blijft hoogwaardig, terwijl andere soorten hun uiteenlopende eigenschappen behouden, zodat het materiaal efficiënter kan worden gebruikt en er minder nieuw aluminium nodig is.

 

Innovatie

In een wereld die steeds meer door sociale media wordt gedreven, is de Polestar O₂ voorzien van een autonome cinematische drone die geïntegreerd is achteraan de achterbank. Ontwikkeld in samenwerking met Aerofugia’s consumentenelektronicamerk Hoco Flow, kan de concept-drone worden ingezet terwijl de auto rijdt, om de perfecte rij-ervaring op te nemen.

 

Ingenieurs van Polestar hebben een gespecialiseerde aerofoil ontwikkeld dat achter de achterzetels omhooggaat om een rustig gebied van negatieve druk te creëren, zodat de drone kan opstijgen wanneer de auto aan het rijden is. De drone werkt autonoom en volgt de wagen automatisch tot een snelheid van 90 km/u. De bestuurder kan kiezen tussen een sfeervolle sequentie – ideaal voor een rit langs de kust – of een meer actievolle sequentie voor een sportieve look. Na het filmen keert de drone autonoom terug naar de auto. Je kan video bewerken en direct delen vanaf het 15-inch middendisplay wanneer de wagen geparkeerd is.

 

“We wilden de ervaring die je kunt hebben met een auto als de Polestar O₂ op nieuwe en ongebruikelijke manieren benadrukken,” vervolgt Maximilian Missoni. “De integratie van een autonome cinematische drone was iets waarmee we de grenzen op het gebied van innovatie konden verleggen. Het is niet nodig om te stoppen en een drone uit te laden om te filmen. We zetten in op snelheid, dat is een belangrijk voordeel van dit innovatieve ontwerp.”

 

Polestar O₂ zet de sterke fundamenten van de Polestar Precept voort en toont de visie op het toekomstige design, de technologie en de duurzaamheidsambities van het bedrijf. Polestar is van plan om in de komende drie jaar drie nieuwe wagens te lanceren, te beginnen in 2022. Ze hebben elk het potentieel om geleidelijk een aantal van de ideeën te realiseren die in deze conceptcars worden gepresenteerd.

Nieuwe Opel Frontera

Nieuwe Opel Frontera Opel luidt het begin in van een nieuw hoofdstuk in de lange en succesvolle geschiedenis van het bedrijf: vandaag onthulde de autofabrikant

Lees verder »

Mercedes-Benz GLB220d 4matic

Mercedes-Benz GLB220d 4matic De vernieuwde voorbumper wijst op zijn offroad-genen, de SUV-grille met geïntegreerde ster benadrukt dit. De atletische schouderpartij met perfect gemodelleerde flanken zorgt

Lees verder »

De Nieuwe Renault Captur

De Nieuwe Renault Captur De lijn van Nieuwe Captur wordt nog gesublimeerd door de nieuwe kleur Gris Rafale en de Esprit Alpine-uitvoering en oogt atletischer

Lees verder »