Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

De wereldpremière van de nieuwe Passat Variant

  • Volkswagen presenteert de negende generatie van de Passat, waarvan al meer dan 30 miljoen exemplaren zijn verkocht
  • Focus op krachtig, aerodynamisch design, hoge kwaliteit en talrijke technische functies
  • Nieuwe plug-inhybride aandrijvingen maken zuiver elektrisch afgelegde afstanden van ongeveer 100 km1 mogelijk en, voor het eerst, DC-snelladen met oplaadvermogens tot 50 kW
  • Nieuwe cockpitgeneratie met grote beeldschermen en duidelijke menustructuur beantwoordt aan feedback van Volkswagen-klanten
  • Hoog reiscomfort dankzij veel ruimte, effectieve geluidsisolatie, nieuwe stoelen en optioneel DCC Pro-onderstelregelingssysteem

50 jaar, 30 miljoen Passats

Precies 50 jaar geleden werd een van de meest succesvolle Volkswagens gelanceerd: de Passat. Met meer dan 30 miljoen verkochte exemplaren is dat na de Golf en zelfs vóór de Kever het meestverkochte VW-model aller tijden. Nu geeft Volkswagen in een wereldpremière alle gegevens vrij van een volledig nieuw ontwikkelde Passat: hij zal voor het eerst aan het publiek worden gepresenteerd op de IAA Mobility in München (05-09.09.2023). De nieuwe Passat wordt in het eerste kwartaal van 2024 op de markt gebracht als een universeel bruikbare Variant.

Het nieuwe design is strak en krachtig: overduidelijk Passat, onloochenbaar VW en toch vanuit elk perspectief overduidelijk nieuw. Het innovatieve gamma met drie nieuwe plug-in- en mildhybride aandrijvingen en vijf turbobenzine- en turbodieselvarianten is efficiënt. De rijervaring in de stille en ruime Passat Variant, die optioneel verkrijgbaar zal zijn met een nieuw adaptief onderstel (DCC Pro2) en nieuwe ergoActive-stoelen2 (met pneumatische drukpuntmassage) is hoogst comfortabel.

De intuïtief bedienbare en vooruitstrevende functies van de vierde generatie van het MIB-infotainmentsysteem (MIB4) zijn volledig nieuw ontwikkeld. Optioneel kan de nieuwe Passat ook zelfstandig inparkeren en lange afstanden afleggen met ondersteuning van rijhulpsystemen.

Nieuwe plug-in- en mildhybride aandrijvingen 

Tot de technische blikvangers behoren twee volledig nieuwe plug-inhybride aandrijvingen (eHybrid) met een systeemvermogen van 150 kW (204 pk)1 en 200 kW (272 pk)1. In combinatie met een nieuwe 19,7kWh-batterij (netto-energiecapaciteit) maken ze een zuiver elektrisch rijbereik van ongeveer 100 km mogelijk. Met deze afstand wordt de nieuwe Passat Variant in de dagelijkse praktijk eigenlijk een elektrische auto.

Voortaan kunnen al deze ritten zuiver elektrisch worden afgelegd met een Passat Variant eHybrid. Bovendien staat het zuinige samenspel van de elektromotor en een nieuwe turbobenzinemotor (1.5 TSI evo2) garant voor een totaal rijbereik van ongeveer 1.000 km.

De Passat zal voor het eerst ook verkrijgbaar zijn met een 48V-mild-hybridaandrijving (eTSI met 110 kW / 150 pk)1. Twee 150 kW (204 pk)1 en 195 kW (265 pk)1 sterke turbobenzinemotoren (2.0 TSI) en drie turbodieselmotoren (2.0 TDI) met 90 kW (122 pk)1, 110 kW (150 pk)en 142 kW (193 pk)1 maken het aandrijvingsgamma compleet.

Altijd standaard: een automatisch schakelende en efficiënte versnellingsbak met dubbele koppeling (DSG). De Passat-modellen met 195 kW en 142 kW zijn standaard uitgerust met de slim gestuurde vierwielaandrijving 4MOTION; alle andere Passats Variant beschikken over voorwielaandrijving.

MIB4 en DCC Pro2

Volkswagen heeft het interieur volledig nieuw ontworpen. Bijzonder opvallend is het duidelijk gestructureerde en uitgestrekte displaylandschap: stijlvol, functioneel en vooruitstrevend. De technische basis is het MIB4: de nieuwste generatie van het modulaire infotainmentsysteem maakt een intuïtieve bediening mogelijk, consequent afgestemd op de wensen van de VW-rijders. Bovendien wordt een nieuw niveau van ondersteltechnologie weerspiegeld in de adaptieve onderstelregeling DCC Pro2: haar combinatie van maximale dynamiek en optimaal comfort zet maatstaven in de middenklasse.

Ook de nieuw ontwikkelde ergoActive Plus-stoelen2 met pneumatische drukpuntmassage met 10 kamers dragen bij tot het hoge niveau van reiscomfort. Met zijn 50 mm meer beenruimte achterin dankzij de 50 mm langere wielbasis, zijn koffervolume tot 1.920 liter en zijn van de Touareg afgeleide comfortsystemen, zoals de nieuwe massagestoelen, werpt de Passat Variant zich tot slot op als een allrounder voor business én vrije tijd.

Welzijn aan boord

Het is het samenspel van het ruime plaatsaanbod, de zorgvuldig op elkaar afgestemde en hoogwaardige materialen, het aangename aanraakgevoel en de vlotte bedienbaarheid van alle elementen, het hoogwaardige zitcomfort en de akoestische rust tijdens het rijden dat de Passat Variant tot de ideale reis- en bedrijfswagen maakt. Met de nieuwe generatie van de bestseller heeft Volkswagen andermaal een auto in zijn gamma die de klassengrens naar boven doorbreekt.

De nieuwe Audi A5-modellen

De nieuwe Audi A5-modellen Met de nieuwe A5-familie begint Audi aan het volgende hoofdstuk van zijn succesvolle geschiedenis in het middenklassesegment. De nieuwe Audi A5-familie

Lees verder »

ID.Buzz Lange wielbasis & GTX

ID.Buzz Lange wielbasis & GTX Het ID.Buzz is een wereldwijd uniek elektrisch voertuig – een designicoon en een allround talent tegelijk. Volkswagen Bedrijfsvoertuigen breidt en

Lees verder »