Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Renault Koleos modeljaar 2021

  • Nieuwe lichtsignatuur, 100% led, voor- en achteraan.

  • Hill Descent Control op de 4×4-versies.

  • Nieuwe koetswerkkleur Highland Grijs.

  • Nieuwe lederen zetelbekleding Riviera Camel.

  • Bestellen kan vanaf 1 december, prijzen vanaf € 39.350 incl. btw in België.

Voor de editie 2021 kreeg Renault Koleos een nieuwe lichtsignatuur met koplampen voor- en achteraan met 100% led-technologie op alle versies. De led-koplampen leveren 25% betere verlichtingsprestaties dan de klassieke halogeentechnologie en verlagen het energieverbruik met 10%. Achteraan zijn de 3D ledlampen voorzien van knipperlichten met scrollfunctie vanaf de uitvoering Intens.

Qua kleuren en materialen krijgt Koleos een nieuwe koetswerkkleur; Highland Grijs, terwijl het interieur een nieuwe lederen zetelbekleding krijgt. Deze nieuwe lederen zetelbekleding Riviera Camel is verkrijgbaar op de uitvoering Intens en wordt aangevuld met inzetstukken in bruin hout op de deurpanelen en het dashboard, voor een uitgesproken clubsfeer in het interieur van Koleos.

In combinatie met de vierwielaandrijving wordt de Hill Descent Control als optie aangeboden op Koleos. Dit systeem, dat verkrijgbaar is op de Blue dCi 190 4×4 X-Tronic, werkt tussen 5 en 30 km/u en beperkt de afdaalsnelheid van Koleos zonder dat u het rempedaal hoeft te gebruiken. Ideaal om de gebaande wegen te verlaten, terwijl de bestuurder zich uitsluitend op zijn route kan concentreren.

Met deze editie 2021 vereenvoudigt Renault Koleos ook zijn gamma, dat bij de uitvoering Intens begint vanaf 39.350 euro incl. btw in België. De onlangs onder de motorkap geïntroduceerde TCe 160, gekoppeld aan de EDC 7-versnellingsbak, biedt comfort en zuinigheid. Hij stoot slechts 153 g CO2/km uit volgens WLTP en 135 g CO2/km volgens NEDC. Bovendien voldoen alle motoren van Koleos (TCe 160 EDC FAP en Blue dCi 190 4×4 X-Tronic) aan de Euro 6 D Full-norm.