Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Polestar 2 krijgt update met focus op duurzaamheid, technologie en design

Polestar 2 krijgt een update met nieuwe oplossingen gelinkt aan zijn klimaatimpact en transparantie, samen met design- en specificatie-updates die nieuwe visuele expressies en verbeterde efficiëntie mogelijk maken.

Thomas Ingenlath, CEO van Polestar, licht toe: “Ons duurzaamheidsteam heeft de materialen en processen voor de productie van Polestar 2 opnieuw bekeken en updates geïntroduceerd die de impact op het klimaat verminderen en de traceerbaarheid van materialen van deze veelgeprezen wagen verbeteren. Dit zijn belangrijke toevoegingen aan de manier waarop we wagens tijdens hun levensduur kunnen verbeteren – niet alleen met functionaliteit en designupdates, maar ook met aandacht voor duurzaamheid en de CO2-voetafdruk.”

De samenwerking tussen Polestar en Circulor biedt nu ook blockchain-traceerbaarheid van mica, naast kobalt dat al getraceerd wordt in Polestar 2-batterijen. Dankzij die blockchain-technologie kan Polestar risico mineralen traceren van bron tot eindproduct.

De batterij in de Polestar 2 Standard Range Single Motor heeft een verbeterde celchemie die een hogere capaciteit biedt (nu 69 kWh). Dit leidt tot een grotere actieradius (nu tot 474 km WLTP), sneller opladen (nu tot 130 kW gelijkstroom) en een hoger motorvermogen (170 kW). De aluminiumbasis die de batterijbehuizing van alle versies draagt, zal een CO2e-reductie van 750 kg per auto opleveren. Dit dankzij de beslissing om het aluminium voor dit onderdeel uitsluitend te halen bij smelterijen die hernieuwbare energie gebruiken.

Fredrika Klarén, hoofd duurzaamheid bij Polestar, zegt: “In onze programma-updates willen we verbeteringen doorvoeren die snel een positief effect op duurzaamheid kunnen hebben, in plaats van de traditionele facelifts halverwege de cyclus. Productoptimalisatieprogramma’s zijn gebruikelijk in de auto-industrie, maar bij Polestar kiezen we voor een bredere aanpak, waarbij we deze programma’s ook combineren met CO2-reductieprogramma’s.”

“Een eerste pilootproject waarbij het aluminium in de wielen wordt vervangen door koolstofarm aluminium dat wordt geproduceerd met hernieuwbare energie is inmiddels opgestart. We verwachten dat dit in de tweede helft van het jaar voor Polestar 2 zal leiden tot een vermindering van 600 kg CO2e per wagen. Samen met de verbeteringen aan het aluminium in de accubak, verwachten we een totale reductie van ongeveer 1.350 kg per wagen.”

Designdetailupdates geven alle Polestar 2-varianten een nieuwe uitstraling. De strategie van Polestar voor zijn interieurmaterialen is om meer hernieuwbare, recyclebare en gerecyclede materialen te gebruiken, en om altijd een optie voor veganistische bekleding te bieden. In de Polestar 2 is nu optioneel een verbeterde meer duurzame Nappa lederen bekleding beschikbaar. 

“Wij eisen dat al het leer dat in Polestar-producten wordt gebruikt, voldoet aan de strengste normen op het gebied van dierenwelzijn en de Vijf Vrijheden*, en daarnaast volledig traceerbaar en chroomvrij is”, aldus Fredrika Klarén. “Een nieuwe leerleverancier, Bridge of Weir, voldoet aan onze eisen**.”

De volledige omvang van het ontwerp en de functie-updates omvatten:

  • Nieuwe exterieurkleuren: Space (vervangt Void) en Jupiter (vervangt Moon)
  • Magnesium is nu de standaardkleur zonder kosten
  • Nieuwe designs voor de standaard 19-inch en optionele 20-inch wielen
  • Nieuwe Zink-kleur voor geventileerde nappalederen bekleding (vervangt Barley), leverbaar met nieuwe Light Ash-deco (vervangt Reconstructed Wood)
  • Afneembaar zonnescherm voor het glazen panoramadak (ook verkrijgbaar in de Polestar Extra’s webshop vanaf mid-juni 2022 voor alle Polestar 2 wagens met glazen dak)
  • De performance software upgrade met een maximaal vermogen van 350 kW en 680 Nm is nu inbegrepen in het Performance Pack in Europa
  • De warmtepomp (inbegrepen in het Plus Pack) heeft een verbeterd optimaal temperatuurbereik, nu tussen -7°C en 25°C
  • Geavanceerd cabinefilter en verbeterde sensor voor stofdeeltjes in het interieur met nieuwe app voor in de wagen die de verbetering van de buitenluchtkwaliteit in de cabine kwantificeert (Plus Pack)

Bestellingen voor de vernieuwde Polestar 2-varianten zijn nu open op Polestar.com met een verwachte oplevering vanaf september 2022.

Polestar 2 version

Prijs (incl handover)

Long range Dual motor

55.900 €

Long range Single motor

51.900 €

Standard range Single motor

47.900 €