Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

VW Taigo R-Line 1,0 TSI 110 hp DSG7

Wij reden met deze eerste SUV coupé van Volkswagen welke gebouwd is op het MQB-platform net zoals de Polo en de T-Cross.
Een weetje over deze Taigo. Hij werd onlangs bekroond door NCAP met maar liefst 5 sterren.
Het design komt van de hand van Marco Pavone en wordt in 28 EU-markten aangeboden.
Typisch kenmerk van een coupé is natuurlijk de sterk aflopende C-stijl.
Ondanks die aflopende C-stijl heeft de koffer een inhoud van 438 liter.
Kenmerkend is ook de doorlopende ledstrip aan de radiatorrooster die we onder andere ook van de Golf en Polo kennen. Optioneel kan je ook kiezen voor de nieuwe IQ.LIGHT-ledmatrixkoplampen. Vanaf de uitrustingslijn Style zijn deze trouwens standaard voorzien.
Ook achteraan is er een doorlopende lichtband met ledachterlichten.
Binnenin zien we een bestuurdersgerichte digitale cockpit.
Met de Digital Cockpit Pro kan de weergave in het 26,04 cm display aan uw individuele wensen worden aangepast. Zo kan u bijvoorbeeld kiezen voor de visuele weergave van uw rijhulpsystemen of voor een combinatie van navigatiekaart en mediaweergave – alles in aantrekkelijke graphics en animaties. Apple CarPlay en Android Auto zijn draadloos te verbinden met het infotainmentsysteem. Ook het laden van je smartphone kan draadloos gebeuren als je smartphone dat ondersteund natuurlijk.

Onder de motorkap hebben wij in onze testwagen de 110pk sterke 3 cilinder liggen welke best goed aanvoelt. Enkel bij koude motor vertrekken, gebeurt soms wat hoekiger wat we eerder nog al zagen met een 3 cilinder. De overbrenging verloopt via een automatische 7 bak (DSG).

De ophanging voelt vrij stevig aan waardoor een bochtige rit zeker geen probleem is en waarbij je het vertrouwen in de wagen houdt. Ook bij het hernemen na de bocht trekt deze 3 cilinder best goed zijn plan. Verwacht er geen sportprestaties van maar slecht is het zeker niet.
Van 0-100 km/h doe je ongeveer in 11 seconden. Terwijl de maximum snelheid 191km/h is.

De Taigo komt in 3 uitvoeringen. Namelijk de “Life” welke de basisuitvoering is. Hier heb je 2 motorisaties in. Namelijk de 95 pk handgeschakeld en dan de 110pk in zowel handgeschakelde of automatische versnellingsbak. Dan heb je de “Style” welke een designuitvoering is en dan is er nog de sportievere “R-Line” uitvoering.
Beide laatst genoemde uitvoeringen zijn ook verkrijgbaar met 2 motorisaties. Een 110 pk met keuze tussen manuele bak of een automaat. En de snellere 150 pk met automatische 7 bak.
Wij reden met R-Line uitvoering met automaat en 110pk sterke motor.
De grootste optische verschillen met de andere uitvoeringen zijn de R-line bumpers en de lichtmetalen velgen “Valencia”.

Een Taigo kan je kopen vanaf €24.500. De R-Line waar wij mee reden kan je kopen vanaf €29.500.