Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Nieuwe gelimiteerde versie Nissan Qashqai Kuro Edition

Een jaar na de introductie van de Nissan Qashqai met de innovatieve e-POWER-technologie presenteert het merk een speciale uitvoering met een opvallende uitstraling, waarmee Nissans iconische crossover nog imposanter voor de dag komt: de Qashqai e-POWER Kuro Edition.

De nieuwe Nissan Qashqai e-POWER Kuro Edition is gebaseerd op het rijke uitrustingsniveau N-Connecta en standaard voorzien van een two-tone carrosserie. Daarbij is er keuze uit drie kleurencombinaties: Pearl White of Ceramic Grey met een zwart dak, of een Black Metallic carrosseriekleur met een grijs dak.

Verder is de Kuro Edition standaard uitgerust met zwarte 18-inch vijfspaaks lichtmetalen wielen, instaplijsten met verlicht ‘Qashqai’-opschrift bij de voorportieren.

Er is ook een optioneel “Tech Pack” beschikbaar met bijkomende uitrusting, zoals een head-up display, dat vitale informatie projecteert in de ooglijn van de bestuurder op de voorruit, volledige LED-verlichting en Adaptieve koplampen, – een veiligheidsfunctie voor auto’s waarmee koplampen hun lichtbundelpatroon kunnen aanpassen aan de rijomstandigheden, en een draadloze smartphonelader.

De Kuro Edition-uitvoering is ontworpen door het team van Nissan Design Europe in Londen, met het doel de emotionele aantrekkingskracht van de derde generatie Qashqai te vergroten voor klanten die worden aangetrokken door de rationele voordelen van de e-POWER-technologie.

“Op basis van de positieve reacties sinds de introductie van de Qashqai e-POWER weten we dat klanten dol zijn op de EV-rijervaring, zonder zelf te hoeven opladen. Met de Kuro Edition geven we de Qashqai e-POWER een extra onderscheidende uitstraling en voegen we een vleugje emotie toe aan een rationele keuze”, aldus Arnaud Charpentier, Vice President, Product Strategy & Pricing, Nissan AMIEO.

e-POWER: uniek en innovatief

Het hart van de Nissan Qashqai Kuro Edition wordt gevormd door de unieke en innovatieve e-POWER-technologie, waarbij een krachtige batterij wordt gevoed door een 115 kW (156 pk) sterke 1,5-liter turbomotor met variabele compressieverhouding. Deze driecilinder benzinemotor fungeert uitsluitend als generator. De batterij levert op zijn beurt stroom aan een 140 kW (190 pk) sterke elektromotor, die afhankelijk van de situatie ook direct door de benzinemotor/generator kan worden gevoed.

Wat deze technologie uniek maakt, is het feit dat uitsluitend de elektromotor de wielen aandrijft, waardoor de reacties op het stroompedaal direct en lineair zijn. Hiermee is de Qashqai E-POWER een aantrekkelijk alternatief voor traditionele hybridemodellen. In tegenstelling tot conventionele hybridemodellen biedt Nissans e-POWER-aandrijftechniek het rijplezier van soepel en comfortabel 100% elektrisch rijden, zónder de batterij te hoeven opladen bij een laadpunt.

“De Qashqai e-POWER Kuro Edition zal de aandacht trekken van klanten die worden aangetrokken door zijn unieke aandrijflijntechnologie en extra worden verleid door zijn imposante uitstraling met een coole, verfijnde look”, besluit Charpentier.

De Nissan Qashqai Kuro Edition is per direct te bestellen voor prijzen vanaf € 44.650.

De Fiat Grande Panda

De Fiat Grande Panda FIAT is een van de oudste autofabrikanten ter wereld en kent een rijke geschiedenis met bijzondere prestaties en records. Het merk

Lees verder »

Hongqi EH7

Hongqi EH7 Hongqi, het prestigieuze automerk dat exclusief verkrijgbaar is bij Hedin Automotive, brengt dit najaar de EH7 sedan naar België. De volledig elektrische EH7

Lees verder »