Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Nieuwe SEAT Ibiza

Nieuwe SEAT Ibiza: opgefrist en klaar om het stadssegment meer opwinding te bezorgen

  • Het uiterlijk van de SEAT Ibiza is vernieuwd en omvat nu standaard 100% ledkoplampen, evenals de naam van het model in handschrift
  • SEAT brengt een revolutie in het interieurdesign van zijn iconische Ibiza, met een moderne, digitale designtaal, nieuw ontworpen en verlichte luchtroosters en grotere infotainmentsystemen met zwevend scherm
  • De nieuwe SEAT Ibiza beschikt nu over meer connectiviteit met SEAT CONNECT, draadloze toegang tot CarPlay en Android Auto, en spraakherkenning ‘Hola Hola’
  • De compacte wagen voegt nieuwe rijhulpsystemen toe, zoals Travel Assist en Side Assist, om het rijden nog intuïtiever en geruststellender te maken
  • De nieuwe SEAT Ibiza zal verkrijgbaar zijn met zes verschillende aandrijvingen tussen 80 pk en 150 pk, in benzine- en CNG-uitvoering.

 SEAT vernieuwt zijn bestseller Ibiza met een opgefrist uiterlijk, een revolutie in het interieur en nieuwe connectiviteitsniveaus en rijhulpsystemen.

De SEAT Ibiza is een belangrijke pijler van het succes van het merk sinds hij voor het eerst werd geïntroduceerd in 1984, en 37 jaar, vijf generaties en bijna 6 miljoen verkochte wagens later is het een van SEAT’s meest succesvolle wagens die ooit van de productielijn rolde. De vernieuwde vijfde generatie wil die winnaarsmentaliteit behouden als een belangrijk model in zijn segment in Europa.

“De SEAT Ibiza is een icoon in de auto-industrie en een van de belangrijkste pijlers van het merk”, aldus Wayne Griffiths, voorzitter van SEAT. “De opgefriste vijfde generatie is met zijn nieuwe wijzigingen aan het uiterlijk en revolutie in het interieur, in combinatie met nieuwe connectiviteits- en veiligheidsniveaus, klaar om het succesverhaal voort te zetten.”

 De wereld wordt steeds meer gedigitaliseerd en de SEAT Ibiza is klaar om deel uit te maken van die reis, door meer intuïtiviteit, functionaliteit en kwaliteit toe te voegen aan het interieur, dankzij een verbeterde designtaal en een hoger niveau van geconnecteerde technologie en nieuwe, elegantere materialen.

Voeg daarbij het gebruik van verlichtingstechnologie om de sfeer in de cabine te verhogen en de integratie van de nieuwste infotainmentweergavesystemen die de persoonlijkheid van de auto een sterk geactualiseerde taal en gevoel geven.

Onder de motorkap biedt de nieuwe SEAT Ibiza zes verschillende aandrijvingen met een vermogen tussen 80 pk en 150 pk, op benzine en gecomprimeerd aardgas, gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak of een DSG-versnellingsbak met dubbele koppeling.

Ten slotte voegt de SEAT Ibiza een reeks nieuwe rijhulpsystemen toe die het rijden met de stadswagen nog aangenamer maken, ongeacht de omstandigheden.

De nieuwe SEAT Ibiza wordt ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd in Barcelona, in de SEAT-hoofdzetel in Martorell, en zal in het derde kwartaal van het jaar in productie gaan.