Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Nieuwe Renault Kangoo Van E-TECH Electric

300 KILOMETER RIJBEREIK WLTPi

Dankzij zijn nieuwe lithium-ionbatterij met een 100% bruikbare capaciteit van 45 kWh, biedt Nieuwe Kangoo Van E-TECH Electric een rijbereik tot 300 km over de WLTPi-cyclus. Met dit rijbereik kunnen de gebruikers van bestelbreaks de meeste van hun dagelijkse professionele verplaatsingen in alle rust tegemoet zien, tegen de beste gebruiks- en eigendomskosten. De batterij, die onder de vloer van de wagen zit, heeft geen invloed op het nuttige volume van de laadruimte.

6 RIJMODI

Nieuwe Kangoo Van E-TECH Electric is uitgerust met een efficiënte motor van 90 kW en een koppel van 245 Nm dat onmiddellijk beschikbaar is voor soepel en sereen rijgedrag in alle omstandigheden. Een Eco-modus die het vermogen en de maximumsnelheid van het voertuig beperkt, optimaliseert het rijbereik en wordt bij voorkeur gebruikt in een licht beladen voertuig.

De bestuurder kan ook kiezen tussen drie regeneratieve remsystemen:

– Sailing (indicatielampje B1): beperkte regeneratieve modus, geschikt voor rijden op snelwegen en autowegen.

– Drive (B2): De standaard regeneratieve modus voor multifunctioneel gebruik, waarbij het loslaten van het gaspedaal een gevoel geeft dat vergelijkbaar is met dat van een voertuig met benzinemotor.

– Brake (B3): maximale regeneratieve modus voor gebruik in files en in de bergen.

In Nieuwe Kangoo Van E-TECH Electric wordt het klassieke hydraulische remsysteem aangevuld met een ARBS (Adaptive Regenerative Braking System) dat de teruggewonnen energie maximaliseert, ongeacht het gekozen remsysteem.

De verschillende combinaties van rijprogramma’s en remsystemen bieden de bestuurder de keuze tussen 6 verschillende rijmodi om het comfort en het rijbereik te optimaliseren naargelang zijn gebruik en de rijomstandigheden.

De informatie met betrekking tot de geselecteerde rijmodus, het beheer van het elektrisch vermogen en de rijhulpsystemen zijn gegroepeerd in een 100% digitaal en volledig personaliseerbaar dashboard van 10 inch in kleur, dat als optie verkrijgbaar is.

170 KILOMETER IN 30 MINUTEN

Om de batterij op te laden, biedt Nieuwe Kangoo Van E-TECH Electric de keuze uit 3 soorten laders. Standaard is hij uitgerust met een driefasige Caméléon-lader van 11 kW, geschikt voor alle types huishoudelijk opladen. En als optie zijn er een Caméléon-lader van 22 kW voor versneld opladen aan openbare laadpalen en een snellader van 80 kW met gelijkstroom, die het mogelijk maakt om in 30 minuten 170 km aan rijbereik te recupereren (WLTP-cyclus). Bij deze laatste twee laders krijgt de accu een waterkoeling.

Met een aansluiting op een Wallbox van 11 kW Wallbox laadt de batterij van Nieuwe Kangoo Van E-TECH Electric op van 15% tot 100% in 3,5 uur. Op een Wallbox van 7,4 kW gebeurt dit in minder dan 6 uur.

EEN WARMTEPOMP OM HET RIJBEREIK TE OPTIMALISEREN

Om het beste rijbereik in elk seizoen te garanderen, beschikt Nieuwe Kangoo Van E-TECH Electric over een airconditioning met warmtepomp. In combinatie met de lader van 22 kW recupereert deze de warmte uit de buitenlucht om het interieur te verwarmen, zonder het gebruik van een energieverbruikende elektrische weerstand. De warmtepomp rendeert optimaal tussen -15°C en +15°C buitentemperatuur, een bereik dat overeenkomt met dat van koude seizoenen in de meeste Europese landen.

Tot slot is Nieuwe Kangoo Van E-TECH Electric als optie verkrijgbaar met een verwarmde voorruit, verwarmde voorzetels en een verwarmd stuur.

ALLE TROEVEN VAN NIEUWE KANGOO VAN

Nieuwe Kangoo Van E-TECH Electric beschikt over de innovaties, de uitrusting en al het comfort van Nieuwe Kangoo Van met verbrandingsmotor. Zo biedt het ingenieuze “Open Sesame by Renault” de beste zijdelingse opening op de markt met 1,45 m. Daarnaast is hij ook uitgerust met de innovatieve, opvouwbare interieurgalerij “Easy Inside Rack”, het multimediasysteem “Renault Easy Link” met 8 inch-scherm, de handsfree contactkaart, de automatische parkeerrem en de drie voorzetels met neerklapbare centrale rugleuning die een mobiel kantoor vormen. Hij beschikt over bijna 60 liter aan opbergruimte in de cabine, waaronder de “Renault Easy Life”-lade, en de geavanceerde rijhulpsystemen van de nieuwste generatie, waaronder de adaptieve snelheidsregelaar met automatische stop-startfunctie en de snelweg- en verkeersassistent, de eerste stap naar autonoom rijden.

Nieuwe Kangoo Van E-TECH Electric heeft ook dezelfde eigenschappen op het vlak van stuwkracht en tractie als zijn tegenhanger met verbrandingsmotor: een laadvolume van 3,9 m3 (4,9 m3 in de lange versie, later beschikbaar), een laadvermogen van 600 kg (800 kg in de lange versie) en een sleepvermogen van 1.500 kg.

Tot slot beschikt Nieuwe Kangoo Van E-TECH Electric via de smartphone-app MyRenault en het multimediasysteem Renault Easy Link over specifieke geconnecteerde diensten zoals de programmering van de batterijlading, de opvolging van de laadstatus van de batterij vanop afstand, de programmering van de thermische preconditioning van het interieur, het opzoeken van laadpunten tijdens de rit en het berekenen van bereikbare bestemmingen aan de hand van het resterende batterijniveau.