Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Jeep Wrangler 4xe

Eindelijk! Het kleine jongetje in mij maakt een sprongetje. Een van mijn absolute droomwagens de JEEP Wrangler.
En deze is niet zomaar een Wrangler, het is de Wrangler 4xe. Een plug-in hybride dus.
Aan de buitenkant vallen onmiddellijk de details op die verwijzen naar de elektrificatie van deze Jeep.
Zowel het logo als de Jeep® Wrangler Unlimited-badge aan de zijkant pronken in hun nieuwe blauwe afwerking.
U kan deze Wrangler dus opladen aan de stekker of terwijl u rijdt! Dit laatste dankzij de e-coasting-functie welke de energie dat geproduceerd wordt tijdens het remmen opslaat in de batterij.
Dat deze Jeep geen lachertje is zien we onmiddellijk aan de cijfers… .
Maar liefst 380 pk aan gecombineerd vermogen aan boord wat hem een acceleratie geeft van 0-100 km/u in maar liefst 6,4 seconden. Het gecombineerde koppel bedraagt 637 Nm.
Dat maakt dat deze brute off-roader sneller en krachtiger is dan zijn voorganger en geen toegevingen doet in zijn off-road capaciteiten.
Laden neemt minder dan 3h in beslag en dan kan je tot 53km volledig elektrisch rijden. Topsnelheid tijdens elektrisch rijden is 130 km/u.
De verbrandingsmotor is een 2.0L turbobenzinemotor met een automatische 8 bak welke goed is voor 272 pk en 400Nm koppel. De elektromotor op zich is 145 pk sterk en heeft een maximum koppel van 245 Nm. Anders dan bij de verbrandingsmotor levert een elektromotor het koppel reeds op lage toeren.

Zoals JEEP het zegt brengt de compleet nieuwe Wrangler 4xe Plug-in Hybride hulde aan de SUV-wereld met zijn uitstekende prestaties en de vertrouwde duurzaamheid van Jeep®. De Trail Rated®-badge is de enige Jeep®-badge die certificeert dat hij de tractietests heeft doorstaan ​​op onverharde wegen, op steile hellingen en op wegen die glad zijn gemaakt door water, modder of sneeuw. Om door deze off-road wegen en zelfs waterwegen te rijden is het batterijcompartiment verzegeld en beschermd waardoor u zeker tot 762mm door het water kan rijden.
Er zijn verschillende rijmodici die je kan kiezen dankzij het Hybrid Mode Selector-systeem.
Zo is er de Hybrid modus, de full electric modus en de e-save modus.
Verder heeft deze Wrangler maar liefst 65 actieve en passieve veiligheidssystemen aan boord. Zo zijn er de parkeersensoren, parkview achteruitrijcamera, blindspot monitoring, rear cross path detection, forward collision Warning en zoveel meer.
Rijden in deze Jeep beloofd dus niet enkel een heleboel plezier maar ook nog dat je dit kan beleven in alle veiligheid.

De nieuwe Wrangler 4xe Plug-in Hybridetechnologie introduceert een reeks nieuwe 4xe-functies, zoals de Uconnect™ Infotainment Hybrid Pages, nieuwe rijparameters in het TFT-instrumentenpaneel en de speciale Uconnect™ Services.

Het Jeep® Wrangler 4xe Plug-in Hybride-instrumentenpaneel heeft een nieuw 7” TFT-scherm, dat op meer dan 100 verschillende manieren kan aangepast worden zodat u makkelijk en intuïtief informatie kunt aflezen over uw snelheid, het resterend bereik, de bandenspanning en meer. Ook ondersteunt het infotainment systeem Google Android en Apple CarPlay.

De Wrangler 4xe Plug-in Hybride behoudt alle iconische kenmerken van de Wrangler, zoals de gemakkelijk neerklapbare voorruit. In vergelijking met eerdere modellen kunt u de voorruit nu nog gemakkelijker neerklappen met minder schroeven en zijn het dak en de deuren verwijderbaar.

Binnenin onderscheidt deze 4xe zich door zijn laadvermogen en zijn comfort.
Er zijn de verwarmde voorzetels, het verwarmde stuurwiel en de armleuningen die zeer comfortabel zijn. Het laadvermogen van deze Wrangler bedraagt maar liefst 548liter! Klap je de achterzetels neer dan vergroot je het laadvermogen tot 718 liter!
Een Jeep Wrangler 4xe kan je kopen vanaf €69.550.