Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

NIEUWE PEUGEOT PANORAMIC I-COCKPIT

De nieuwe Panoramic i-COCKPIT™ van PEUGEOT illustreert de metamorfose van PEUGEOT. In een innovatieve en vastberaden stap naar totale elektrificatie vervangt het merk zijn bestseller 3008 door een volledig nieuwe elektrische fastback SUV.

De nieuwe PEUGEOT 3008 is het eerste model dat de nieuwe PEUGEOT Panoramic i-COCKPIT™ krijgt en tilt de creativiteit van het design, het rijplezier en de elektrische prestaties naar een hoger niveau.

De nieuwe PEUGEOT 3008 wordt in september onthuld. Vandaag toont PEUGEOT alle innovaties van de spectaculaire nieuwe PEUGEOT Panoramic i-COCKPIT® die getuigen van de metamorfose van de nieuwe 3008.

Next level 3008 voor de nieuwe perspectieven van het merk PEUGEOT.

 NIEUWE PEUGEOT PANORAMIC I-COCKPIT®:

EEN SPECTACULAIRE NIEUWE GENERATIE VOOR DE TOEKOMSTIGE PEUGEOT 3008.

 De nieuwe generatie PEUGEOT i-Cockpit® van de toekomstige PEUGEOT 3008 zal een blijvende indruk achterlaten met zijn indrukwekkende 21-inch high-definition gebogen panoramisch scherm dat boven het dashboard zweeft, zijn nieuwe compacte stuurwiel en zijn i-Toggles. Na een decennium van succes en ontwikkelingen heeft de PEUGEOT i-Cockpit® nog nooit zo’n metamorfose ondergaan en wordt naar een hoger niveau getild!

ALLURE: Een opwindend en verfijnd effect aan boord met een 21-inch high-definition panoramisch scherm dat boven het dashboard zweeft.

EXCELLENCE: Een ongekende combinatie van materialen en afwerkingskwaliteit, evenals nieuwe connected services.

EMOTIE: Een PEUGEOT i-Cockpit® voor instinctief rijplezier in alle veiligheid en een luchtig design voor welzijn aan boord.

 Het is de ambitie van de PEUGEOT-teams om de fundamentele elementen die van de nieuwe PEUGEOT Panoramic i-Cockpit® een uniek aanbod op de markt maken, opnieuw uit te vinden om bestuurders en passagiers steeds meer plezier, veiligheid, comfort en welzijn te bieden!

 De verschillende generaties van de PEUGEOT i-Cockpit®, die al meer dan 10 jaar worden geproduceerd en waarvan bijna 10 miljoen exemplaren zijn verkocht, bevatten de allernieuwste technologie: digitaal instrumentenpaneel, draadloze connectiviteit, spraakherkenning, 3D-effect, aanpasbare i-Toogles, enz. Vandaag gaat PEUGEOT veel verder met een volledig nieuwe i-Cockpit® die de rijervaring een metamorfose geeft: de nieuwe Panoramic PEUGEOT i-Cockpit®.

  • Een zwevend en gebogen 21-inch high-definition scherm dat het head-up display combineert met het centrale touchscreen.

De PEUGEOT-teams hebben besloten om twee van de drie fundamentele elementen van de
i-Cockpit®, het head-up display en het grote centrale touchscreen, te combineren. Die zijn nu geïntegreerd in een gebogen panoramisch scherm dat bestaat uit één enkel high-definition paneel van 21 inch, dat zich uitstrekt van de linkerkant van het dashboard tot de middenconsole. Dit panoramisch scherm is bevestigd met een achterste voet die onzichtbaar is vanuit het passagierscompartiment en zweeft als het ware boven het dashboard. Het ‘zwevende’ effect wordt geaccentueerd door speciale LED-sfeerverlichting onder het scherm.

Dit panoramisch scherm van 21 inch is met het oog op een optimale ergonomie lichtjes naar de bestuurder toe gebogen, terwijl het perfect toegankelijk blijft voor de passagier rechts vooraan. Dit digitale scherm van uitzonderlijke afmetingen en kwaliteit combineert twee belangrijke functies van de PEUGEOT i-Cockpit®:

  • Aan de linkerkant van het panoramisch scherm, boven het compacte stuurwiel, brengt het instrumentenpaneel alle rij-informatie samen (snelheid, vermogen, rijhulpsystemen, energiestromen, enz.).
  • Aan de rechterkant van het panoramisch scherm, in het midden van het dashboard, is het touchscreengedeelte toegankelijk voor zowel bestuurder als passagier. Het kan worden gebruikt om de verwarming/airconditioning, navigatie, media/connectiviteitssystemen, enz. te bedienen.

 

  • Vernieuwd ontwerp en ergonomie

De nieuwe Panoramic i-Cockpit® van PEUGEOT heeft een nieuw ontwerp, waarbij het panoramisch scherm hoog op het dashboard is gemonteerd door middel van een bevestigingssysteem dat onzichtbaar is vanuit het passagierscompartiment. Deze indeling optimaliseert de toegankelijkheid van het touchscreen en de zichtbaarheid van de informatie op het 21-inch panoramisch scherm.  

Het centrale deel van het dashboard bevat i-Toggles, volledig aanpasbare aanraakgevoelige knoppen die kunnen worden geprogrammeerd voor snelle toegang tot 10 van de favoriete functies van de gebruiker, of het nu gaat om het bellen van een favoriete contactpersoon, het starten van de navigatie naar een veelgebruikte bestemming, het afstemmen van de radio op een favoriete zender, het instellen van de ideale temperatuur voor de airconditioning, enzovoort.

De middenconsole is luchtig en overzichtelijk, zodat er meer opbergruime is en plek voor het draadloos opladen van smartphones. Dit is mogelijk gemaakt door de bediening van de automatische versnellingsbak naar het dashboard te verplaatsen. Deze bevindt zich nu rechts van het stuur, net naast de stop/startknop van de auto. Het is perfect ergonomisch en biedt gemakkelijk toegang tot de bediening van de versnellingsbak en tot het stoppen of starten van de motor met één intuïtief gebaar.

  • Een nieuw compact stuurwiel met aanraakgevoelige bedieningselementen

Het compacte stuurwiel, vanaf het begin een fundamenteel element van de PEUGEOT i-Cockpit®, is grondig herzien om nog meer rijgevoel en comfort te bieden. Het heeft uiteraard zijn compactheid behouden met een gemoderniseerd design: het vernieuwde centrale kussen is kleiner en ‘geïsoleerd’ van de stuurwielspaken om een zwevend effect te geven dat doet denken aan het panoramisch scherm op het dashboard.

De bedieningselementen op het nieuwe compacte stuurwiel zijn voortaan “klikkend tactiel” voor een optimale gebruiksergonomie: ze detecteren automatisch de vingers van de bestuurder, maar worden pas geactiveerd wanneer ze worden ingedrukt, om verkeerde manoeuvres te vermijden. De nieuwe Panoramic i-Cockpit® van PEUGEOT introduceert twee nieuwe, slanke en elegante bedieningselementen achter het compacte stuurwiel.

  • Een technologische, hoogwaardige cabine

Het 21-inch zwevende panoramisch scherm is niet het enige element dat bijdraagt aan de spectaculaire uitstraling van de nieuwe PEUGEOT Panoramic i-Cockpit®.

De sterke aantrekkingskracht en het technologische karakter worden versterkt door de sfeerverlichting, die zich uitstrekt over de gehele breedte van het dashboard en de deurpanelen.  

Dit licht wordt weerspiegeld in een elegante afwerking van echt aluminium. Het kan worden aangepast in acht verschillende kleuren.

De stofdecors combineren prachtig met de aluminiumdecors, waardoor een unieke, hoogwaardige combinatie van materialen ontstaat.

 

Nieuwe Mazda CX-80

Nieuwe Mazda CX-80 De volledig nieuwe Mazda CX-80 is een nieuw topmodel voor Mazda, ontwikkeld om de gevestigde premiummerken op de Europese markt uit te

Lees verder »

Nieuwe Citroën C3 Aircross

Nieuwe Citroën C3 Aircross Citroën onthult de eerste beelden van de geheel nieuwe C3 Aircross, die met de C3 hatchback dezelfde designidentiteit, belofte van ruimte

Lees verder »

Nissan Qashqai facelift (2024)

Nissan Qashqai facelift (2024) De nieuwe Nissan Qashqai oogt nog moderner en dynamischer dankzij zijn opgefriste design. De voorkant is grondig aangepakt om een opvallende

Lees verder »

De nieuwe Lexus NX Overtrail

De nieuwe Lexus NX Overtrail Met de Overtrail-uitvoering introduceert Lexus een nieuwe versie van zijn NX, een middelgrote luxe SUV met een doelgericht, premium imago dankzij speciale

Lees verder »