Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Nieuwe modellen bij Mazda, dat zo nog steeds op schema zit om tegen 2030 zijn volledige gamma te elektrificeren.

Mazda kondigde vorige week aan dat ze haar SUV-gamma verder gaan uitbreiden.

Zo komt vanaf 2022 de Mazda CX-60 en Mazda CX-80 bij in het Europese gamma. Dit om aan de groeiende vraag in het segment te voldoen.

Mazda laat zo zijn Europese klanten een bredere keuze. Dit met nog steeds dezelfde milieuprestaties en het rijplezier waarvoor Mazda gekend is. Ook wij van Infomotive.be mochten dat reeds ondervinden na het testen van de Mazda 3, MX5, CX3 en de MX30.

De nieuwe Europese modellen, de Mazda CX-60 en CX-80, zullen op middellange tot lange termijn een positieve businessgroei creëren. Door optimaal gebruik te maken van de ontwikkelings- en productiestrategie ‘Building Blocks’, die Skyactiv-technologie, een gebundelde planning en een flexibele productie omvat, zal Mazda zijn SUV-gamma uitbreiden met de jongste technologieën.

De CX-60 en CX-80, met twee respectievelijk drie zetelrijen, worden als eerste Europese modellen uitgerust met een plug-in hybrideaandrijving. Dit door een viercilinder-benzinemotor aan een elektromotor te paren. Daarnaast wordt de nieuwe generatie zescilinders-in-lijn op benzine (Skyactiv-X) en diesel (Skyactiv-D) gekoppeld aan een mild-hybridsysteem met 48-voltbatterij, waardoor ze een hoog vermogen met uitmuntende milieuprestaties verenigen.

Tegelijk met deze modellen worden overigens de nieuwe CX-70 en CX-90 met breed koetswerk en de CX-50 uit de ‘Small Platform’-groep gelanceerd in de Verenigde Staten en andere markten buiten Europa.

Ook komt Mazda er in de eerste helft van 2022 een nieuwe variant van de Mazda MX-30, de eerste in serie gebouwde elektrische wagen van het merk. Deze zal diverse elektrificeringstechnologieën bevatten en Mazda’s unieke wankelmotor als generator gebruiken.

Vanaf 2025 zal de onderneming een aantal nieuwe producten op basis van een nieuw, gericht EV-platform lanceren. Met de introductie van deze modellen zit Mazda op schema om zijn volledige gamma tegen 2030 te elektrificeren.

Behalve deze nieuwe modellen blijft ook de onlangs gemoderniseerde Mazda CX-5 een van de kernmodellen in Mazda’s wereldwijde activiteiten. Net als andere modellen zoals de CX-30, zal de CX-5 een cruciale rol blijven spelen in het cross-overgamma van het merk: de designevolutie, de productverbeteringen en de nieuwste veiligheids- en connectiviteitsvoorzieningen tillen de aantrekkingskracht van het gamma voortdurend naar een hoger niveau.