Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Nieuwe Fiat Topolino

FIAT zet zijn missie voort om duurzame mobiliteit te ontwikkelen voor steden, door ze te transformeren in ontspannende speelplaatsen waar autorijden een gemakkelijke en duurzame ervaring wordt die voor iedereen toegankelijk is. Zo’n doelstelling wordt werkelijkheid dankzij de nieuwe Fiat Topolino, een vrolijke en coole nieuwe elektrische auto voor iedereen, voor gezinnen en zelfs voor de allerjongsten, aangezien de minimumleeftijd om ermee te rijden – afhankelijk van de markt – 16 jaar is. Een eclectische elektrische auto die op elk moment en op elke plaats past, met tal van gebruiksmogelijkheden.

De Topolino, de ideale oplossing voor stedelijke mobiliteit over korte afstanden, kan overal komen dankzij zijn elektrische aard. Als eerbetoon aan de geschiedenis van het merk en zijn vermogen om op een leuke en charmante manier te innoveren, is hij de perfecte belichaming van de nieuwe Dolce Vita-stijl en pure Italiaanse schoonheid. Met exclusieve accessoires, zoals een douche die hem ideaal maakt voor op het strand, een fris design en de mogelijkheid om ermee te rijden vanaf 16 jaar, spreekt de nieuwe Fiat Topolino ook een nieuwe doelgroep aan.  

Bovendien belichaamt hij perfect FIAT’s engagement voor duurzaamheid: dankzij zijn elektrische aard heeft hij een kleinere koolstofvoetafdruk en een kleinere geluidsvoetafdruk, wat de duurzaamheid van stadscentra respecteert. Zijn extreem kleine formaat heeft geen invloed op het verkeer, integendeel, het maakt van de Topolino het perfecte stedelijke vervoersmiddel.

Topolino, de FIAT-manier

FIAT’s missie is om revolutionaire stedelijke mobiliteitsoplossingen te blijven aanbieden, maar, in het huidige scenario, met een twist, een andere aanpak… een frissere aanpak: met de Topolino levert het merk een belangrijke bijdrage aan duurzame stedelijke mobiliteit, door een grote stap te zetten naar volledige, speelse elektrificatie. De Fiat Topolino zal de jongere generatie opnieuw in de ban doen raken van de “auto”, en dan met name Gen Z, een jong publiek met een sterke interesse in duurzaamheidskwesties en bijzonder gevoelig voor persoonlijke, gebruiksvriendelijke en milieuvriendelijke vervoersoplossingen. De Topolino vertegenwoordigt ook de droom op vier wielen van liefhebbers van de Riviera, want het is het perfecte voertuig om te genieten van de Italiaanse zomer op de binnenwegen van de prachtige Italiaanse kust. Een buitengewone dualiteit: een ideale oplossing voor kleine dorpjes aan zee en chaotische stadscentra.

Italiaanse schoonheid en vrijheid in al haar eenvoud

De Fiat Topolino, het kleine broertje van de 500, ontleent zijn naam en ontwerp aan de originele 500, die liefkozend ‘Topolino’ werd genoemd vanwege zijn kleine formaat, waardoor de familie wordt uitgebreid en het leiderschap in de stedelijke duurzame mobiliteit wordt geconsolideerd. Zijn stijl wordt, net als die van zijn voorganger, gedreven door een krachtige simpliciteit, een ontwerp dat draait om ‘minder is meer’ en dat eenvoud beschouwt als de beste metgezel van zijn schoonheid.

Vrijheid is het sleutelwoord: deel hem met vrienden en familie, rijd er overal mee, in elk weer… en parkeer hem waar je maar wilt. Vergeleken met een scooter biedt hij oneindig veel mogelijkheden. Je kunt er ook mee rijden bij slecht weer, het is veiliger om mee te rijden en je kunt je reizen delen met vrienden en familie.

Het gamma bestaat uit twee verschillende versies, de ene gesloten en de andere open, met identieke structurele kenmerken, namelijk dezelfde kleur, Verde Vita, hetzelfde wielontwerp en dezelfde esthetische benadering van het interieur. Dankzij zijn extreme compactheid in vergelijking met een normale auto (2,53 meter lang), zijn grote wendbaarheid en een veilige topsnelheid van 45 km/u, wekt de Topolino het verlangen op om zonder stress over de weg te rijden. Beide modellen zijn veelzijdig en hebben een grote elektrische capaciteit, met een accu van 5,4 kWh voor een actieradius van 75 km en een volledige lading in minder dan vier uur. Dat is meer dan genoeg voor je dagen aan zee of je dagelijkse woon-werkverkeer door het stadscentrum.

De kleine afmetingen worden gecombineerd met een indrukwekkende bewegingsvrijheid, dankzij de twee niet uitgelijnde zitplaatsen, het grote ruitoppervlak dat de ruimtebeleving in zijn geheel aanzienlijk vergroot, maar vooral dankzij strategische opbergruimtes, zoals die tussen de bestuurder en de passagier waar een koffer geplaatst kan worden, voor een totaal van 63 liter aan opbergruimte in het interieur.

Dolce Vita personalisatie

De Fiat Topolino kan subtiel worden gepersonaliseerd om zijn Rivièrakarakter nog meer te benadrukken: er kan een exclusieve, ultrapraktische handdouche worden toegevoegd die is ontworpen voor dagen op het strand aan de Italiaanse kust.

De gesloten versie kan worden gepersonaliseerd met stickers met houteffect op de portieren, terwijl voor de open versie stickers (met strepen zoals op een zomertent) op het dak kunnen worden aangebracht om de auto dat extra Dolce Vita tintje te geven. Beide versies zijn uitgerust met een bagagerek achteraan, de Dolcevita Box – een elegante, uiterst functionele strook stof waarin persoonlijke spullen kunnen worden opgeborgen – en achteruitkijkspiegels in vintage-stijl met chroomeffect. De twee modellen onderscheiden zich door de toevoeging van Dolce Vita dorpels en deurkoorden op de open versie, en een zonneklep op het dak op de gesloten versie.

Om aan alle wensen van de klant te voldoen, zijn er bovendien optionele accessoires verkrijgbaar op de Fiat accessoires webpagina of bij de FIAT-dealers. Er worden vijf verschillende items aangeboden die perfect passen bij de stijl van de Topolino: een ruime tas voor het bagagerek, een USB-ventilator, een Bluetooth-luidspreker, een thermosfles voor warme of koude dranken en de twee stoelhoezen die indien nodig veranderen in zachte, comfortabele strandlakens. En dat alles natuurlijk in Verde Vita.

Een eenvoudig, plezierig digitaal klanttraject in slechts 3 klikken

Om een nog efficiëntere en intuïtievere klantervaring te bieden, is het aankoopproces voor de nieuwe Fiat Topolino ongelooflijk eenvoudig: slechts 1 model, 3 klikken om het voertuig te configureren en te kopen en een ultragemakkelijke winkelervaring waarmee klanten hun bestelling kunnen volgen. 

Bij de lancering van de Topolino op 4 juli zal er een speciaal “Wees de eerste” initiatief beschikbaar zijn in Italië en Frankrijk op FIAT’s website, voor degenen die als eerste met hun nieuwe elektrische vierwieler willen rijden. De Topolino zal vanaf 2024 in België en Luxemburg te koop zijn.

Perfect in lijn met FIAT’s missie om zich te positioneren als leider in duurzame stedelijke mobiliteit, is de nieuwe Topolino toegankelijk voor iedereen. Hij kan zelfs worden gekocht met een maandelijkse betaling die is aangepast aan de behoeften en mogelijkheden van zijn doelgroep. Een betaalbaar maandtarief voor elektrische stedelijke mobiliteit, dat over het algemeen overeenkomt met de prijs van een pay-per-view tv-abonnement of het geld dat maandelijks aan het openbaar vervoer wordt uitgegeven.

De Fiat Grande Panda

De Fiat Grande Panda FIAT is een van de oudste autofabrikanten ter wereld en kent een rijke geschiedenis met bijzondere prestaties en records. Het merk

Lees verder »

Hongqi EH7

Hongqi EH7 Hongqi, het prestigieuze automerk dat exclusief verkrijgbaar is bij Hedin Automotive, brengt dit najaar de EH7 sedan naar België. De volledig elektrische EH7

Lees verder »