Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Alfa Romeo Stelvio Veloce 280pk

Ondertussen kennen we de Stelvio al geruime tijd en kregen ze al eens een kleine opfrissing. Nu krijgt hij zijn zogenaamde midlife update, een heel grote update kunnen we het niet meteen noemen maar eerder een verjongingskuur.

Ambitieuze toekomstvisie

Alfa Romeo stelt hoge ambities voor de komende jaren, from 0 to 0, van een merk met bijna geen elektrificatie naar een volledig elektrisch merk met 0 CO2 uitstoot in 2027. Daarnaast zullen ze bij Alfa elk jaar een nieuw model uitbrengen de komende 5 jaar. Klinkt zeer ambitieus wetende dat in 2024 de eerste BEV Alfa Romeo al voorgesteld wordt. Wij houden alvast de tijd die er verstreek over de ontwikkeling van de Tonale in ons achterhoofd.

“Vernieuwd design”

Het tijdloze design dat de Stelvio origineel aangemeten werd doorstond de jaren perfect maar de concurrentie uit het segment ging met rasse schreden vooruit. Dus kon men bij Alfa Romeo niet achterblijven en gaf men hun bestseller die de voorbije jaren Alfa Romeo boven water hield zijn laatste update.

Het iconische 3+3 design in de verlichting maakt zoals bij de Tonale ook hier zijn intrede en brengt zo voor beide modellen standaard de nieuwe Full-LED adaptieve matrixkoplampen alsook achteraan nieuwe verlichting. Aan de voorkant van de  Stelvio heeft de grille, waar het logo is geplaatst, en de onderste roosters van de twee belangrijkste luchtkanalen een unieke afwerking gekregen die de beroemde en kenmerkende ‘Trilobo’-grille op een eigentijdse manier herinterpreteert.

Technologie bijbenen

Maar omdat men technologisch toch wat moest bijbenen bij Alfa Romeo wordt het interieur verfraaid met een digitaal dashboard. Een scherm van 12,3” vervangt het originele instrumentenpaneel maar behoudt wel de historische rondingen boven het scherm. Het duidelijke 12,3” scherm is duidelijk en gedetailleerd en in verschillende thema’s in te stellen, zoals Evolved een hedendaags design, Relax gericht op comfort en Heritage met een knipoog naar de iconische modellen van weleer.

Het infotainment systeem werd ook geüpdate om een vlotte aangename bediening te garanderen… toch laat dat nu net ons wat op onze honger zitten en is het soms lang zoeken in de menu’s. De bediening werkt vlotter dan voorheen maar loopt nog steeds wat achter op de concurrentie. De Apple Carplay en Android auto werken vanaf nu ook draadloos maar het is geen sinecure om dit werkende te krijgen. De achteruitrijcamera kon ook nog wat extra aandacht gebruiken, het beeld doet ons denken aan de vroegere commodore 64, pixels en onduidelijk.

Rijdynamiek “on point”

Alfa Romeo komt met een verassend motorassortiment naar buiten, een 2.0 benzine Q4 met 280pk en 2 dieselvarianten, een 2.2 dieselmotor met 160pk met achteraandrijving en een 210pk Q4 versie. Wij konden al kort kennis maken met de 280pk sterke benzinemotor die een maximumkoppel van 400Nm levert. Een pittige en aangename motor die je best wat hoger in toeren houdt om de beste prestaties neer te zetten. Alle motoren worden standaard gekoppeld aan de ZF 8-traps automaat die zich vlot en precies laat bedienen via de mooie aluminium schakelflippers maar ook probleemloos snel zelf kan reageren.

De Stelvio zet een vlotte 5,7sec naar de 100km/h. Maar men is er bij Alfa Romeo zonder twijfel weer in geslaagd om het rijplezier dat we al kenden zelfs nog te verrijken, de Alfa-linkophanging, de Q4 technologie en de perfecte gewichtsverdeling 50/50 dragen hiertoe bij. De Q4 vierwielaandrijving zorgt voor een baanvastheid die anderen uit het segment het nakijken geven, het vermogen wordt bijna altijd naar de achteras gestuurd maar wordt tijdens vraag naar extra grip verdeeld over de 4 wielen. Wat verder ook nog bijdraagt aan de uitstekende rijdynamiek van de Stelvio is het directe stuurgevoel.

Met het vernieuwde elektromechanische remsysteem met brake-by-wire technologie konden de ingenieurs van Alfa Romeo niet alleen het gewicht beperken maar ook voor een snellere respons van het systeem zorgen en dus ook voor een kortere remweg.

Prijzen en uitrusting

De uitrustingsniveau’s liggen in de lijn van de Tonale, je kan kiezen voor vier afwerkingen, Super, Sprint, Ti en Veloce. De launch serie Competizione is beperkt beschikbaar en is voorzien van alle toeters en bellen en wordt gebracht in een exclusieve matte moonlight-kleur en rode remklauwen.

De vernieuwde Stelvio is nu al verkrijgbaar en deze kost minimum 52.050€. Onze Stelvio testwagen in Veloce 280pk kost 73.650€.

Conclusie

De 2.0l motor met 280 pk past perfect met het sportieve karakter van de Stelvio en de acht trap‘s automaat schakelt moeiteloos en perfect op en reageert snel. Het verbruik van deze 2 l benzine motor ligt dan wel weer aan de hoge kant. Hij heeft een sportief afgesteld onderstel dat baanvast is maar toch comfortabel blijft. Alfa Romeo weet toch nog steeds te verassen met hun ultieme rijdynamiek en daar koop je een Alfa voor, toch? De technologische akkefietjes die neem je er zo met plezier bij. Hopelijk weten ze de Alfisti hiermee te overtuigen over de forse aankoop prijs.

    PLUS

  • Sportieve rijdynamiek

  • Baanvastheid

  • Directe stuurgevoel

  • Afwerking interieur

  • Sportieve zetels

    MIN

  • Kwaliteit achteruitrijcamera

  • Weinig verschillende motorisaties

  • Geen hybride mogelijkheid

  • Trage infotainment

Speciale serie Fiat Pandina

Speciale serie Fiat Pandina Vandaag heeft FIAT de nieuwe speciale serie Fiat Pandina gepresenteerd. De presentatiedatum van 29 februari is een eerbetoon aan de historische

Lees verder »

RENAULT 5 E-TECH ELECTRIC

RENAULT 5 E-TECH ELECTRIC, HET NIEUWE GEZICHT VAN DE ELEKTRISCHE REVOLUTIE Wat is er beter dan een pop-icoon om de elektrische auto in Europa populairder

Lees verder »

Update voor Audi Q2

Update voor Audi Q2 Moderner, groter, digitaler: de Audi Q2-modellen krijgen midden 2024 een aanzienlijke upgrade. Het infotainmentsysteem voor de compacte SUV krijgt een uitgebreide

Lees verder »