Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

KORT GETEST: JAGUAR E-PACE P300E

Met deze compacte SUV wil Jaguar de strijd aangaan met bijvoorbeeld de BMW X2, Mercedes GLA enzovoorts. Recent kreeg deze E-Pace dan ook een update, uiterlijk valt dit niet meteen heel hard op maar onder de motorkap zit er wel degelijk een groot verschil. Hier heeft de elektrificatie toegeslaan. Hij is nu verkrijgbaar met een zeer aantrekkelijke plug-in hybride aandrijflijn.

De E-Pace P300e is voorzien van een 1,5 liter driecilindermotor met 200pk! Jawel je leest het goed, 200pk op de vooras en een 109pk sterke elektromotor op de achteras, dit alles is goed voor een systeemvermogen van 309pk en een koppel van 540Nm. Dit geheel wordt gevoed door een accupakket van 15 kWh dat onder de laadvloer van de koffer geplaatst is. Met een snellader kan je in 30 minuten het accu terug tot 80% laden.

Met een vol accupakket zou je volgens de WLTP cijfers 55 kilometer elektrisch kunnen afleggen al konden we tijdens onze test een bereik van 46 kilometer afleggen in niet ideale weersomstandigheden.

 

In het interieur is er veel aandacht geschonken aan de keuze van materialen, de afwerking en details. In onze testwagen die uitgevoerd was is als R-Dynamic is de samenwerking van de lederen bekleding voor zowel de sportzetels als het dashboard en de alcantara afwerking een zeer geslaagde keuze.

Het Pivi pro infotainment systeem zorgt voor een aangename bediening en een uitgebreid aanbod aan connectiviteit, draadloze Carplay is spijtig genoeg niet mogelijk.

De E-pace P300e is een vlotte aangename wagen met een verfijnde interieur afwerking. Hij ligt dankzij het zwaardere gewicht beter op de weg dan een gewone E-pace en daardoor heb je ook het sportievere rijgevoel. De sturing is vrij direct en heeft ook geen last van onderstuur bij het vlot aansnijden van een bocht.

De door ons geteste E-Pace R-Dynamic S 300PS uitgevoerd in de kleur Yulong White had het optionele black pack, dit is zeker op het wit een leuk contrast, dan worden alle badges en sierlijsten in het zwart uitgevoerd. De prijs van onze testwagen is 62559€.