Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

CUPRA Born

CUPRA Born: het eerste 100% elektrische model van het merk, klaar om een impuls te geven aan de EV-markt

  • De CUPRA Born is de perfecte combinatie van elektrificatie en prestaties, leidt de expansie van het merk naar nieuwe markten en zorgt voor nieuwe bedrijfsmodellen

  • Hij is verkrijgbaar met verschillende vermogens en met een e-Boost1 prestatiepakket om het vermogen op te drijven tot 231 pk (170 kW)

  • Volledig elektrisch rijbereik van ongeveer 540 km* (met het 77 kWh batterijpakket) en van 0-100 km/u in slechts 6,6 seconden**

  • Opzwepende prestaties en een emotionele rijervaring dankzij DCC Sport en ESC Sport, progressieve besturing, evenals grotere remmen en bredere banden op optionele 20- duims lichtmetalen velgen

  • Stimulerende stijl en ontwikkeld met duurzame en onconventionele materialen zoals Dinamica®, en Seaqual® gemaakt van geüpcycled marien plastic

  • Nieuwe technologieën, zoals het head-updisplay met augmented reality, benadrukken het hoge niveau van connectiviteit en veiligheid

  • De CUPRA Born is het eerste model dat aan de klanten geleverd wordt met een netto CO2-neutraal concept

  • Basisprijs voor CUPRA Born 55 kWh is 37.230 €, inclusief laadkabel mode 2 & mode 3

De CUPRA Born vormt de volgende fase in de ontwikkeling van het onconventionele challengermerk, en aangezien de industrie verschuift naar een meer milieubewuste houding, is elektrificatie een van de sleutelelementen.

De CUPRA heeft al 6 plug-inhybride versies: CUPRA Leon, CUPRA Leon Break en CUPRA Formentor modellen, verkrijgbaar met twee verschillende vermogens (204 of 245 pk). Naast de plug- inhybride CUPRA-modellen en de CUPRA Born, de eerste volledig elektrische wagen van het merk, die eind dit jaar op de markt komt, kondigde het bedrijf al de lancering aan van de CUPRA Tavascan in 2024, evenals een stedelijke elektrische wagen in 2025.

De CUPRA Born integreert de meest geavanceerde aandrijvingstechnologie: het zuiver elektrische systeem is beschikbaar met een keuze uit 150 pk (110 kW) of 204 pk (150 kW) elektrische motoren die energie leveren aan de achterwielen. Gekoppeld aan een krachtig lithium-ion batterijpakket met een capaciteit van maximaal 58 kWh, genoeg voor een rijbereik van maximaal 424 km.

Maar de CUPRA Born gaat verder dan deze cijfers en voegt nog meer prestaties toe. Met de toevoeging van een e-Boost1 pakket loopt het maximale vermogen op tot 170 kW en batterijen tot 77 kW leveren een rijbereik van ongeveer 540 km* voor een nog langere rijervaring met nog meer rijplezier.

De CUPRA Born is een echte bestuurdersauto, met een opwindende sportiviteit dankzij de DCC Sport en ESC Sport, waardoor de volledig elektrische hoogperformante wagen dynamisch en emotioneel is om mee te rijden. De progressieve besturing en de grotere remmen en bredere banden op 20-duims lichtmetalen velgen zorgen voor een ongelooflijke feedback, wat vertrouwen schept om door te zetten.

De prestaties worden geëvenaard door de stimulerende stijl van de CUPRA Born. De voorkant, met zijn veelzeggend karakter en geraffineerde lichtlijnen, de vouwen in de motorkap en de omlijsting van het CUPRA-logo zorgen ervoor dat de wagen kracht en vastberadenheid uitstraalt.

Het dynamisch karakter zet zich binnen voort. De focus ligt sterk op de bestuurder, zoals dat hoort bij elke CUPRA, maar het interieur is ontworpen om alle inzittenden in stijl en comfort te laten genieten, maar dan wel met een milieuvriendelijke twist.

Een reeks materialen omhult het interieur om een gevoel van sportiviteit, verfijning en kwaliteit te creëren, inclusief de standaard kuipstoelen die gebruik maken van SEAQUAL®-garen gemaakt van geüpcycled maritiem plastic. De optionele kuipstoelen zijn gemaakt van Dinamica® – nog een gerecycled materiaal. De benadering van CUPRA van milieubewustzijn omvat veel meer dan alleen de energie die haar voertuigen aandrijft.

Van het CUPRA-stuurwiel tot de koperen accenten in het interieur: de CUPRA Born maakt volledig deel uit van de familie van het merk.

De CUPRA Born is meer dan een hoogperformante EV, het is een wagen die klaar is voor een digitaal bestaan, met integratie van het infotainmentsysteem van de nieuwste generatie, toegang tot onlinediensten, een ecosysteem vol downloadbare apps, veiligheids- en servicefuncties en toegang op afstand. Een voertuig dat klaar is om deel uit te maken van het digitale leven.

Functies zijn eenvoudig en intuïtief toegankelijk via het standaard zwevende 12″ infotainmentscherm met hoge definitie van de CUPRA Born, of via de nieuw ontwikkelde My CUPRA-app wanneer de bestuurder niet in de wagen is.

De My CUPRA-app is de toegangspoort tot de bediening van de CUPRA Born en geeft gebruikers toegang tot een reeks functies, waaronder opladen, zowel thuis als onderweg. Wanneer de CUPRA Born het asfalt opzoekt, laat hij niemand in de steek; 100 km extra rijbereik kan geleverd worden in slechts 7 minuten – de tijd om een kopje koffie te drinken bij het station – op een 170 kW oplaadnetwerk.

Met een maximaal rijbereik van 540* kilometer en een stimulerend design zal de CUPRA Born de klantenbasis van het merk verbreden en mensen aantrekken die op zoek zijn naar de meest geavanceerde technologie met een minimale impact op het milieu, aangezien sommige elementen van het model gemaakt zullen worden van gerecycled plastic materiaal. Dat niet alleen, het zal een uitdaging vormen voor de traditionele verkoopbenaderingen en de CUPRA Born bij een breder publiek onder de aandacht brengen.

De tweede strategische pijler van CUPRA is een nieuwe distributiestrategie. De lancering van de CUPRA Born brengt een concessiemodel met zich mee, een disruptief systeem dat zijn online aanwezigheid zal versterken.

De CUPRA Born is een voertuig dat de elektrische transformatie zal versnellen met behoud van de liefde voor wagens en rijervaringen die gericht zijn op het beleven van emoties.

De CUPRA Born is ontworpen en ontwikkeld in Barcelona, in het hoofdkantoor van CUPRA in Martorell, en wordt geproduceerd in de fabriek in Zwickau, Duitsland. De commerciële start is voorzien voor eind 2021 – begin 2022.