Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Uitzonderlijke Pixel LED techniek op Polestar 2

  • Pixel LED-koplampen staan in voor uitzonderlijke lichtprestaties vooraan
  • Adaptieve achterverlichting verbetert de zichtbaarheid in alle omstandigheden en geeft Polestar 2 een duidelijke lichtsignatuur.
  • De donkerste dag van het jaar is de perfecte proeftuin voor geavanceerde verlichting.

Polestar 2 is voorzien van zeer geavanceerde verlichtingstechnologie die bijdraagt aan het premium aanbod. De elektrische performance fastback brengt nieuwe technologie in het compacte elektrische topsegment. Hij is ontwikkeld in Scandinavië en is dus goed aangepast aan de donkerste nachten – en dagen.

“Als je met de Polestar 2 rijdt, vooral in het donker, begrijp je echt hoeveel deze technologie de veiligheid verhoogt, ” zegt Polestar CEO, Thomas Ingenlath. “LED-verlichting zorgt ook voor creativiteit. De lichtsignatuur die we hebben ontworpen is onmiskenbaar. Het is onderscheidend, mensen zullen weten dat je in een Polestar rijdt, ook in het donker. “

Pixel LED-koplampen, die mee in de standaarduitrusting zitten, zijn voorzien van actieve grootlichttechnologie en van een ‘welkomstsequentie’ die wordt geactiveerd wanneer het voertuig wordt ontgrendeld.

In totaal vormen 84 afzonderlijke LED-pixels een matrix in elke lamp en wordt elke LED afzonderlijk aangestuurd. De koplampen dimmen hun licht in het pad van maximaal vijf voor- of tegenliggers als ze in beweging zijn. Zo kan de bestuurder zijn grootlicht laten branden, en geniet hij altijd van maximaal zicht zonder andere weggebruikers te verblinden en zonder te hoeven nadenken over het schakelen tussen de verschillende modi.

Mistlampen met bochtverlichting maken gebruik van energiezuinige LED-technologie. Deze worden automatisch geactiveerd bij lage snelheden op basis van de stuur- of richtingaanwijzerinvoer, zo wordt het zicht bij het manoeuvreren van de wagen verder verbeterd.

Achteraan de Polestar 2 vind je de kenmerkende achterverlichting. Deze is voorzien van 288 LED’s in een onderscheidende wrap-around lichtbalk over de volle breedte, met unieke welkomst- en afscheidsverlichtingsscènes. De achterlichtbalk is voorzien van adaptieve verlichtingstechnologie. Bij daglicht verhoogt de helderheid om een optimale zichtbaarheid van de lichtsignatuur te garanderen. ‘s Nachts dimmen de LED’s automatisch om te voorkomen dat ze bestuurders achter de Polestar 2 verblinden.